Πρόσωπα (23/4) με συνέντευξη Τάσου Ιορδανίδη.

11
Πολύ πολύ καλησπέρα σας !

Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι και σήμερα τα "Πρόσωπα" βρίσκονται εδώ για να σας παρουσιάσουν πληροφορίες και γεγονότα, τα οποία ίσως να γνωρίζετε ή ίσως και όχι για αγαπημένα πρόσωπα της Showbiz.

Κάθε Παρασκευή δηλαδή η συγκεκριμένη στήλη είναι αφιερωμένη σε μία καλλιτεχνική προσωπικότητα (από διάφορους χώρους) και στην πορεία της εως τώρα...

Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του Τάσου Ιορδανίδη που μου παραχώρησε για το Tvnea!

Ο Τάσος Ιορδανίδης γεννήθηκε πριν 28 χρόνια στον Πειραιά και σήμερα έχει καταφέρει μέσα από τις σωστές, ποιοτικές και δημιουργικές του επιλογές στον χώρο της υποκριτικής και ειδικότερα στον χώρο του θεάτρου να θεωρείται ένας από τους νέους πολύ ταλαντούχους και ανερχόμενους ηθοποιούς της εποχής μας...

Μέσα στην σύντομη επαγγελματική του πορεία ως τώρα έχει κατορθώσει να συνεργαστεί με σπουδαίους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου. Επιπλέον, πριν λίγα χρόνια αποφοίτησε από την Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και από την δραματική σχολή του Εθνικούς Θεάτρου, στην οποία πέρασε 1ος σε σειρά επιτυχίας στις εισαγωγικές εξετάσεις και τελείωσε ως αριστούχος.

Εγώ είχα την χαρά να συναντήσω τον Τάσο Ιορδανίδη, να συνομιλήσω μαζί του και μέσα από την κουβέντα που θα διαβάσετε παρακάτω, θα έχετε την ευκαιρία και εσείς να μάθετε αρκετά πράγματα για αυτόν.

- Aς πάμε λίγα χρόνια πίσω.. 18 χρονών, τελειώνεις με τις σχολικές σου υποχρεώσεις, τι στόχους είχες τότε για το μέλλον και τι ήθελες να κάνεις?

Τελειώνοντας το σχολείο είχα μπει στην Φιλοσοφική και το θέατρο ήρθε τελείως τυχαία και αν μου επιτρέπεις την φράση "ξόφαλτσα". Αν και ήμουν στην θεατρική ομάδα του σχολείου, ένα τυχαίο περιστατικό με οδήγησε στο να παρακολουθήσω στην αρχή μαθήματα στον Πειραϊκό σύνδεσμο και στην πορεία να δώσω εξετάσεις στο Εθνικό, τις οποίες πέρασα με επιτυχία και ακολούθησα αυτό τον δρόμο που έχω ακολουθήσει μέχρι τώρα.

- Και δουλεύεις δηλαδή μακριά από το αντικείμενο της Φιλοσοφικής..

Κοίταξε, το θέατρο δεν απέχει πάρα πολύ από την Φιλοσοφία και την τέχνη της Φιλοσοφικής, αλλά όπως γίνονται τα μαθήματα εδώ στην Ελλάδα και στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ελληνικά πανεπιστήμια τότε ναι απέχει αρκετά.

- Θέλω να μου μιλήσεις για την πρώτη σου παρουσία στο θέατρο, σε σχέση με την αγωνία, το άγχος και τους φόβους που ίσως είχες...

Γενικά δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα που θα εμφανιστώ και θα λάβω μέρος σε μία θεατρική παράσταση. Αυτό που με αγχώνει περισσότερο εμένα είναι η πορεία στα πράγματα, το που θα βρίσκομαι δηλαδή μετά από 10, 15 χρόνια.

- Tι συνεργασίες ακολούθησαν και ποιές από αυτές ξεχωρίζεις?

Τις αγαπώ όλες μου τις συνεργασίες και θα ήταν δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια. Η κάθε μία από τις δουλειές που έχω κάνει, έχει κάτι το δικό της και είναι ξεχωριστή. Αρχικά είχα πρωταγωνιστήσει στο έργο "Ο Τζόνι πήρε το όπλο του" που είναι ένας μονόλογος βασισμένος στο βιβλίο του Dalton Trumbo. Στην συνέχεια ακολούθησε "Ο Συλλέκτης", την μία χρονιά σε συνεργασία με τον Γιάννη Βούρο και την Ζέτα Δούκα & την επόμενη χρονιά σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη με την Κλειώ-Δανάη Οθωναίου. Πέρυσι ήμουν μαζί με την Θάλεια Ματίκα στο "Δάσος" του Ντέιβιντ Μάμετ σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη και φέτος στις "Επικίνδυνες σχέσεις" του Λακλό.

- Το ευρύ τηλεοπτικό κοινό ίσως να μην σε γνωρίζει σε μεγάλο βαθμό επειδή απ' όσο ξέρω δεν έχεις κάνει πολλές δουλειές στην τηλεόραση. Αυτό είναι αποτέλεσμα κάποιων συγκυριών ή δική σου προσωπικής επιλογής?

Είναι δική μου επιλογή θα έλεγα. Στην αρχή όταν βγήκα από την σχολή ήταν επιλογή μου να δουλέψω αρκετά στην τηλεόραση σε κάπως μικρότερους ρόλους για να μαζέψω κάποια χρήματα και να κάνω την πρώτη μου παραγωγή, όπου ήταν ο "Συλλέκτης" τότε σε σκηνοθεσία του Βούρου και στην πορεία που ήρθαν και πιο μεγάλες προτάσεις για την τηλεόραση ήταν δική μου επιλογή που τις αρνήθηκα, επειδή μου αρέσει πιο πολύ το θέατρο με την έννοια πως θέλω να κτίσω πάνω σε αυτή την πορεία που επιθυμώ εγώ. Χωρίς να αναιρεί η τηλεόραση φυσικά ή η συμμετοχή σε ένα τηλεοπτικό σήριαλ την πορεία σου την θεατρική, αλλά σίγουρα μπορεί να της βάλει κάποιο φρένο και ειδικά όταν ασχολείσαι και παραγωγικά με το θέατρο.

- Δηλαδή να υποθέσω ότι σου αρέσει πολύ η άμεση επαφή με το κοινό και οι αντιδράσεις που παρατηρείς στο θέατρο..

Ε ναι, είναι πολύ όμορφη αυτή η άμεση επαφή που έχεις με το κοινό στο θέατρο και εγώ προσωπικά νιώθω σαν το σπίτι μου πάνω στην σκηνή.

- Την περσινή χρονιά ήσουν στο επιτυχημένο έργο "Το Δάσος" του Ν.Μάμετ με την εξαιρετικά ταλαντούχα ηθοποιό Θάλεια Ματίκα. Θα ήθελες να μου μιλήσεις λίγο για αυτή την συνεργασία και για την γνωριμία σας ουσιαστικά μέσω αυτής?

Επειδή με ρώτησες και πριν για το ποιά θεωρώ πιο δυνατή συνεργασία, σίγουρα "Το Δάσος" ήταν η πιο ευτυχής συγκυρία. Βρεθήκαμε με την Θάλεια, δουλεύουμε πάρα πολύ καλά μαζί, είμαστε πάρα πολύ καλά μαζί και σίγουρα είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος με κάνει ευτυχισμένο...

- Πόσο δύσκολο αλήθεια ή πόσο γοητευτικό είναι το μοτίβο "μαζί στην ζωή, μαζί και στην σκηνή";

Σε εμάς και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι δύσκολο. Μια χαρά τα πάμε και στην δουλειά, γι' αυτό και είμαστε μαζί. Δεν συνδέεται νομίζω το ένα με το άλλο. Το ότι συνεργαζόμαστε καλά δηλαδή δεν είναι απόρροια του ότι είμαστε μαζί, απλώς έτυχε πέρυσι να συνεργαστούμε πάρα πολύ όμορφα και συνεχίσαμε φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να δουλεύουμε μαζί...


- Σε αγχώνει λίγο το γεγονός ότι έχεις συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες και σημαντικούς ανθρώπους του χώρου της υποκριτικής όπως ο Γιάννης Βούρος και ο Γιώργος Κιμούλης;


Όχι, γιατί να με αγχώνει; Μια χαρά δουλεύουμε.. Παίρνεις πολλά από αυτούς τους ανθρώπους και γενικότερα όσοι έχουν κάνει κάποια πορεία και έχουν διάρκεια στα πράγματα, στο θεατρικό σήμερα δηλαδή και στο θεατρικό πριν και στο θεατρικό μέλλον μόνο σημαντικά στοιχεία μπορούν να σου προσφέρουν. Και ότι μπορείς να πάρεις και να το εξελίξεις, αυτό σε βοηθάει ακόμη περισσότερο στο επάγγελμα σου και στην Τέχνη σου.

- Φέτος σε συναντάμε στις "Επικίνδυνες σχέσεις" του Λακλό στο θέατρο Άλμα. Τι συναισθήματα σου αφήνει αυτή η χρονιά που οδεύει προς το τέλος της σε λίγες μέρες;

Είμαι ευγνώμων στον Γιώργο Κιμούλη και είμαι ευγνώμων σε όλους τους συντελεστές που πήραν μέρος σε αυτή την δουλειά. Στην Ιωάννα Τιμοθεάδου που έκανε τα κοστούμια, στον Μπάμπη Αρώνη που έκανε τους φωτισμούς, και φυσικά είμαι ευγνώμων στους συναδέλφους την αγαπητή Ράνια Σχίζα, την Τζένη Θεωνά, την Θάλεια Ματίκα, την Ρίτσα Λεωνιδάκη, τον Δημήτρη Σαμόλη, Αντώνη Αντωνάκο & την Σταυρίνα Ψιμοπούλου. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Όχι επώδυνη, αλλά δύσκολη και κέρδισα πολλά πράγματα μέσα από αυτή την συνεργασία. Δυνάμωσα μέσα από αυτή την παράσταση γιατί ουσιαστικά ήταν η πρώτη μεγάλη μου θεατρική παραγωγή με τόσα άτομα, με τόσα ακριβά κοστούμια , με τόσα ακριβά σκηνικά κλπ..

- Και θα συνεχίσετε και για 2η χρόνια..

Πράγματι, να είναι καλά ο κόσμος που την αγαπάει την δουλειά, πηγαίνει και καλά και θα συνεχίσουμε και του χρόνου..

- Με τι σου αρέσει να ασχολείσαι στην καθημερινή σου ζωή Τάσο;

Μου αρέσει πάρα πολύ ο αθλητισμός και το διάβασμα . Επίσης το γράψιμο, το οποίο είναι απόρροια και του διαβάσματος πολλές φορές. Δηλαδή μπορεί να εμπνευστώ από ένα λογοτεχνικό έργο που μπορεί να διαβάσω και να γράψω την συνέχεια του εγώ ενδεχομένως. Βέβαια μεγάλη μου αδυναμία όπως προείπα είναι ο αθλητισμός και όσο & όποτε μπορώ προσπαθώ να αθλούμαι, πέρα από το να ασχολούμαι μόνο με τα αθλητικά δρώμενα.

- Μάλιστα.. Και μιας και το site μας λέγεται Tvnea, ποιά είναι η σχέση σου με την τηλεόραση ως τηλεθεατής;

Κοίτα, την τηλεόραση στην Ελλάδα την έχουν κατηγορήσει για πάρα πολλά πράγματα. Ορμώμενος και από το ότι βρισκόμουν στο Βερολίνο πριν δύο εβδομάδες, εγώ δεν θεωρώ ότι απέχει τόσο πολύ η ελληνική τηλεόραση από τις άλλες ευρωπαϊκές τηλεοράσεις, απλώς εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε λίγο υπερβολικοί γενικότερα σαν άνθρωποι. Δηλαδή μπορούμε να εκθιάσουμε πάρα πολύ εύκολα και μπορούμε να θάψουμε πάρα πολύ εύκολα. Η ελληνική τηλεόραση ίσως θα έπρεπε λίγο περισσότερο να απασχολείται με το πως θα γίνει ποιοτικά καλύτερη, με την έννοια να μην σκέφτεται μόνο το εύκολο κέρδος. Βέβαια, αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο σε μία τόσο ανταγωνιστική οικονομικά περίοδο. Γενικά πάντως δεν με χαλάει η ελληνική τηλεόραση...

- Εσύ παρ' όλα αυτά πιστεύεις ότι υπάρχουν ποιοτικές δουλειές την φετινή σεζόν;

Η "Λιτσα.com" για παράδειγμα στην οποία συμμετείχα θεωρώ ότι ήταν μία αξιοπρεπής δουλειά, και για τα μέσα τα οποία έχουν οι Έλληνες σκηνοθέτες σε σχέση με αυτά που έχουν οι Ευρωπαίοι των δυτικών χωρών ή οι Αμερικάνοι μια χαρά αξιοπρεπής σειρά ήταν. Άλλη σειρά από την φετινή χρονιά... Κάτι είχε να δώσει πιστεύω το "Μίλα μου βρώμικα" της Κοντοβά, και γενικά η Μυρτώ Κοντοβά θεωρώ ότι κάτι έχει να πει όπως και με τα "Υπέροχα πλάσματα" στο παρελθόν που ήταν κάτι διαφορετικό. Βέβαια μακράν από όλα σε επίπεδο παραγωγής, σκηνοθεσίας και προσεκτικότητας σε ότι αφορά το γύρισμα κλπ είναι η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη "Τέσσερις".

- Εσένα είναι στα άμεσα σχέδια σου να κάνεις κάποια συμμετοχή σε σειρά της ερχόμενης πλέον σεζόν;

Συζητάω κάποια θέματα για την τηλεόραση για του χρόνου, αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο. Είναι εξάλλου και μία δύσκολη περίοδος όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα, αλλά κάτι συζητάω και θα δούμε.. Άμα γίνει έγινε, άμα δεν γίνει ok. Θέλω να δω αν θα είμαι καλυμμένος εγώ προσωπικά τουλάχιστον μέσα μου και σε οικονομικό επίπεδο.

- Εσύ την οικονομική κρίση την παρατήρησες φέτος στην επαγγελματική αλλά και στην καθημερινή σου ζωή;

Βέβαια δεν το συζητάμε αυτό.. Την οικονομική κρίση την συναντάμε από όταν βγαίνουμε από την πόρτα της πολυκατοικίας μας μέχρι και όταν συναναστρεφόμαστε με τον οποιονδήποτε άνθρωπο. Όμως, δεν την είδα όσο θα έπρεπε να την δω. Στο μέγεθος δηλαδή που της αναλογεί με δεδομένο ότι είμαστε μια χώρα αρκετά μικρή σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες..

- Θεωρείς ότι οι ηθοποιοί στις μέρες μας πρέπει να προβάλλουν ένα ευδιάθετο προφίλ που πολλές φορές να παραπέμπει στο "επίκεντρο του ενδιαφέροντος" κλπ;

Νομίζω πως αυτό συνέβαινε ανέκαθεν με την δημοσιότητα και την υποκριτική. Δηλαδή μεγάλοι σταρς του εξωτερικού χρησιμοποιούσαν την προβολή της προσωπικής τους ζωής με απώτερο στόχο την προβολή της δουλειάς του. Εγώ δεν βρίσκω τον λόγο να γίνεται κάτι τέτοιο και μάλιστα να παίρνει και μεγάλες διαστάσεις κάποιες φορές, όπως έχουμε τέτοια παραδείγματα την χρονιά που διανύουμε. Είμαστε και εμείς απλοί άνθρωποι, οι οποίοι κάνουμε την δουλειά μας αλλά μέχρι εκεί. Τώρα το να προβάλουμε κάτι που δεν είμαστε ή να φτάνουμε στον μέγιστο βαθμό προβολής δηλαδή αν χωρίσαμε, αν θα παντρευτούμε κλπ δεν συμφωνώ με αυτό.

- Εσύ εξάλλου είσαι και ένα άτομο που δεν έχεις απασχολήσει τα ΜΜΕ με την προσωπική σου ζωή, ούτε και με την σχέση σου με την Θάλεια.

Ε ναι ακριβώς για τους λόγους που σου ανέφερα και πριν. Ποιός νοιάζεται κιόλας τι κάνουμε εμείς; Έχουμε πει ότι είμαστε μαζί, ότι είμαστε καλά μαζί και θεωρώ ότι αυτό είναι αρκετό. Τώρα το να φωτογραφιζόμαστε συνέχεια μαζί, χαμογελαστοί κλπ δεν νομίζω ότι χρειάζεται κιόλας...

- Πιστεύεις ότι μπορούν να υπάρξουν φιλίες μέσα στον χώρο αυτόν;

Ναι γιατί να μην υπάρχουν; Μπορούν να υπάρξουν φιλίες, και μπορούν να υπάρξουν και καλές φιλίες..

- Κλείνοντας, αν σου ζητούσα να φανταστείς τον εαυτό σου 10 χρόνια μετά πως θα ήθελες να είναι η ζωή σου τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεποδο;

Θα ήθελα να είμαι με δύο παιδάκια, με τον άνθρωπο που με κάνει ευτυχισμένο & να έχω τόση ενέργεια όση έχω και τώρα για να μπορώ να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν στον χώρο αλλά να μην έχω φτάσει στην πλήρη ολοκλήρωση γιατί αυτό δείχνει ότι έχεις φτάσει σε ένα τέλμα και σταματά την δημιουργηκότητα σου...

Ακολουθεί ένα βίντεο αφιερωμένο στο σημερινό μας "Πρόσωπο": Τάσο Ιορδανίδη



*Το κομμάτι που ακούγεται στο βίντεο είναι επιλογή του ίδιου του Τάσου.


Λοιπόν, κάπου εδώ & τα σημερινά "Πρόσωπα" έφτασαν στο τέλος τους. Εγώ να ευχαριστήσω προσωπικά τον Τάσο Ιορδανίδη για την συνέντευξη που μου παραχώρησε για το site μας και ελπίζω να άρεσε και σε εσάς..

Το ραντεβού μας εδώ στο Tvnea ανανεώνεται όπως πάντα για την επόμενη Παρασκευή, ασφαλώς με ένα νέο αφιέρωμα σε μία αγαπημένη προσωπικότητα της Showbiz.

* Μην χάσετε την επόμενη εβδομάδα: Ένας πολύ αγαπημένος & ταλαντούχος ηθοποιός με αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό του τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο μου μιλάει αποκλειστικά σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη !

Σας ευχαριστώ ακόμα μιά φορά πολύ για την ανάγνωση σας, για τα θετικά σχόλια και μηνύματα που λαμβάνω από εσάς και σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο & όπως πάντα μια συμβουλή... να είστε πάντα ο εαυτός σας!

Γειά χαρά !
Αλέξανδρος Κούρτης

Διαβάστε επίσης τα "Πρόσωπα" της προηγούμενης εβδομάδας εδώ:

Δημοσίευση σχολίου

11Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. GT SIMERA TV NEA DEN EBGALES TA TOP 10 TIS AGB?? GIATI O ANT1 EINAI MONO MIA FORA KIA XAMILA? RE POS FENETE OTI IPOSTIRIZEIS ANT1! ELEOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sorry Alexandre alla poly adiafori i sinenteuksi sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mprabo alex mia xara h sunenteuksi sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1 Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ MEGA 18:10 18:51 0:36 1564 15,5 61,1
    2 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ MEGA 18:57 19:58 0:49 1497 14,8 52,6
    3 ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ ALPHA 20:58 22:17 1:01 1313 13,0 32,3
    4 ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ALPHA 22:19 23:19 0:51 1033 10,2 22,4
    5 ΛΑΚΗΣ Ο ΓΛΥΚΟΥΛΗΣ MEGA 21:11 22:06 0:45 1009 10,0 24,3
    6 ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ MEGA 23:13 24:08 0:44 949 9,4 23,7
    7 ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΩΜΙΚΑ MEGA 22:12 23:08 0:45 906 8,9 19,6
    8 EUROPA LEAGUE ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ANTENNA 21:52 24:01 1:47 730 7,2 16,6
    9 MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ MEGA 13:58 14:47 0:45 678 6,7 30,1
    10 MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ MEGA 19:59 20:51 0:48 677 6,7 23,4

    το top για τον φιλο παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο Αλέξανδρε για την συνεντευξη... συντομα συνεντευξεις που θα συζητηθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στις διαφημίσεις του ΑΝΤ1 πριν από λίγο ξεπετάχτηκε στο άσχετο η Γκαγκάκη καθήμενη σε έναν καναπέ,νύχτα και είπε ''έχεις πολύ ωραία φωνή'' σαν να μιλούσε σε κάποιον.Και στην συνέχεια μονολογούσε κάτι σιγανά αλλά δεν κατάλαβα τι.
    Και στο τέλος σηκώθηκε απ τον καναπέ και βολτάριζε γύρω του,στο γκαζόν.
    ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ?ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. pouthena o ant1 sto top 10 mono se ena xamilo me to podosfairo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. poly wraia h synenteyksi, bravo !
    synexiste etsi me afierwmata se aksiologa atoma...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !