Πρόσωπα (16/4) με συνέντευξη Γιώργου Χατζηπαύλου

12
Πολύ πολύ καλησπέρα σας !

Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι και σήμερα τα "Πρόσωπα" βρίσκονται εδώ για να σας παρουσιάσουν πληροφορίες και γεγονότα, τα οποία ίσως να γνωρίζετε ή ίσως και όχι για αγαπημένα πρόσωπα της Showbiz.

Κάθε Παρασκευή δηλαδή η συγκεκριμένη στήλη θα είναι αφιερωμένη σε μία καλλιτεχνική προσωπικότητα (από διάφορους χώρους) και στην πορεία της εως τώρα...

Σήμερα έχω την χαρά να σας παρουσιάσω την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του Γιώργου Χατζηπαύλου που μου παραχώρησε για το Tvnea!

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου είναι πλέον ένας από τους πιο γνωστούς και ταλαντούχους ανθρώπους στο χώρο του stand up comedy. Γεννημένος πριν λίγα χρόνια στην Λιβαδειά και με εφόδια το ταλέντο, την αμεσότητα, την ευστροφία, την ετοιμολογία και το ιδιαίτερο χιούμορ του έχει μία σταθερή και συνεχώς ανοδική πορεία στο χώρο που έχει επιλέξει να ακολουθεί...

Επιπλέον, τα 2 τελευταία χρόνια αποτελεί την "φωνή" μίας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Tv & με τα επιτυχημένα σχόλια του καθημερινά προσφέρει μια χαρακτηριστική πινελιά στο "Κάτι ψήνεται".

Εγώ είχα την χαρά να επικοινωνήσω μαζί του και μέσα από την κουβέντα που θα διαβάσετε παρακάτω, θα έχετε την ευκαιρία και εσείς να μάθετε αρκετά πράγματα για αυτόν.

- Καλησπέρα Γιώργο, από όσο γνωρίζω γεννήθηκες και μεγάλωσες στην Λιβαδειά. Στην ηλικία των 16 - 17 χρόνων τι όνειρα είχες για το μέλλον σου?

Δεν είχα ένα συγκεκριμένο πλάνο. Τότε μάλλον περισσότερο με ενδιέφερε με κάποιο τρόπο να έρθω στην Αθήνα να ζήσω . Απλά ήξερα ότι μου αρέσει να γράφω και μου αρέσει και το Δημιουργικό της διαφήμισης. Σκόπευα να επιλέξω μια σχολή λοιπόν κι από εκεί και πέρα θα έβλεπα.

- Έχεις εργαστεί κιόλας πάνω στο αντικείμενο της διαφήμισης?

Σχεδόν 10 χρόνια.

- Η ιδέα της ενασχόλησης σου με την κωμωδία και το stand-up comedy πώς προέκυψε?

Είδα μια παράσταση και μου άρεσε γιατί ένιωσα ότι είναι κάτι που μπορώ να κάνω είτε σε επίπεδο γραφής κειμένων εάν δεν με σήκωνε η σκηνή, είτε και σε συνδυασμό με την παρουσίαση αυτών των κειμένων από μένα, όπως για καλή μου τύχη έγινε τελικά.


- Επειδή σε έχω παρακολουθήσει αρκετές φορές on stage και σε θεωρώ εξαιρετικά τ
αλαντούχο στο είδος που υπηρετείς, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν αυτό είναι αποτέλεσμα αυθορμητισμού ή αποτέλεσμα παρακολούθησης μαθημάτων σε κάποια θεατρική σχολή.

Είναι αποτέλεσμα προσωπικής, πολύωρης σκληρής δουλειάς σε σχεδόν καθημερινή βάση. Σε σχολή δεν έχω πάει αλλά για το stand up δεν απαιτείται κάτι τέτοιο. Όχι ότι είναι και κακό όμως. Σίγουρα πάντως είναι κάτι που δεν διδάσκεται θεωρητικά.



- Τo stand-up comedy στην Ελλάδα είναι μία αρκετά μπερδεμένη έννοια θα έλεγα, και πολλοί ίσως ακόμη και να μην το γνωρίζουν. Εσύ πως έμαθες για αυτό το είδος και ποιό ήταν το έναυσμα εκείνο που σε ώθησε να ασχοληθείς με αυτό?

Το ήξερα από ταινίες, ξένες σειρές κτλ. Έτυχε ένα βράδυ να παρακολουθήσω live μία παράσταση και είδα ότι αυτό το θέαμα είναι ο τρόπος που κατά βάση σκέφτομαι και μπορώ να δοκιμάσω την τύχη μου. Σαν χόμπι περισσότερο το αντιμετώπισα αρχικά.

- Μην γνωρίζοντας το stand-up ως είδος, ποιές είναι οι αντιδράσεις του κόσμου που σε παρακολουθεί στις παραστάσεις σου?

Μια χαρά νομίζω. Αλλά δεν έχει αξία να το πω εγώ.

- Σωστά. Έχουν υπάρξει αμήχανες στιγμές στην σκηνή, από ένα αστείο που δεν "έπιασε" ή δεν έγινε σωστά αντιληπτό από το κοινό, τις οποίες δεν ήξερες πως να διαχειριστείς?

Ποτέ.

- Το ευρύτερο τηλεοπτικό κοινό σε έμαθε ουσιαστικά μέσα από την πρωτότυπη σειρά "Σκερτσάκια" του ΑΝΤ1, όπου έγραφες & τα κείμενα μαζί με τον Σίλα Σεραφείμ. Κατά πόσο πιστεύεις σε άλλαξε και σε επηρέασε η αναγνωρισιμότητα από τότε και έπειτα?

Επειδή δεν κυνήγησα ποτέ μια τηλεοπτική δουλειά, όταν ήρθε αυτή η ευκαιρία απόλαυσα αυτή τη δουλειά ακόμα κι όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα. Και σίγουρα βοήθησε, ειδικά στο θέατρο, η σειρά αυτή.

- Η συγκεκριμένη τηλεοπτική δουλειά μας έβγαζε ένα πολύ θετικό κλίμα μιας παρέας που διασκέδαζε απόλυτα αυτό που έκανε. Τι θυμάσαι και τι σου λείπει από εκείνη την περίοδο?

Τα πάντα! Τα θυμάμαι με αγάπη κυρίως και μου λείπει η καθημερινή παρέα με τα παιδιά.

- Εκτός από τον Σ.Σεραφείμ (στον οποίο θα αναφερθώ παρακάτω), διατηρείς επαφές με τους υπόλοιπους συντελεστές της σειράς?

Με όλα τα παιδιά μιλάω και ενίοτε βρισκόμαστε.


- Ο Γιώργος μέσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας πως αντικατοπτρίζεται? Δηλαδή πώς θα μου περιέγραφες μία συνηθισμένη μέρα σου?


Δεν υπάρχει σταθερό πρόγραμμα λόγω της δουλειάς, εκτός από το ραδιόφωνο και τις παραστάσεις. Απλά το σίγουρο είναι ότι κάθε μέρα γράφω τουλάχιστον μία ώρα και διαβάζω άλλο τόσο. Όσο κουρασμένος και να είμαι, αυτά τα δύο θα γίνουν κι ας πιεστώ.



- Στον ελεύθερο χρόνο σου με τι σου αρέσει να ασχολείσαι?

Διαβάζω και γράφω. Για μένα ο ελεύθερος χρόνος είναι έξτρα χρόνος για τη δουλειά που αγαπάω.

- Κεφάλαιο "Freedom 88,9". Η φετινή, αν δεν κάνω λάθος, είναι η δεύτερη σεζόν σου στο ραδιόφωνο. Θα ήθελες να μου μιλήσεις λίγο για αυτό και τα συναισθήματα που σου προσφέρει η καθημερινή άμεση επαφή με τους ακροατές?

Έχω δουλέψει συνολικά 7 χρόνια στο ραδιόφωνο και θεωρώ ότι είναι το πιο ειλικρινές μέσο. Αισθάνομαι άνετα που δεν έχω ούτε ρόλο ούτε κείμενο όπως επίσης χαίρομαι που υπάρχει μία ραδιοφωνική παρέα στον Freedom με ανθρώπους της ίδιας ή και παρόμοιας αισθητικής και κάθε μέρα μοιραζόμαστε τη μουσική που αγαπάμε.

- Ο "Freedom" είναι μία εναλλακτική πρόταση ανάμεσα στην πλειάδα των ραδιοφωνικών σταθμών σήμερα. Εσύ θα έλεγες ότι συμβαδίζεις με τα ακούσματα, το ύφος της μουσικής και την γενικότερη νοοτροπία του σταθμού, και σε ποιό βαθμό?

Σε πολύ μεγάλο βαθμό θα έλεγα. Απλά ακούω και αρκετή ξένη μουσική.

- Είναι γνωστή πλέον η φιλία σου και η επαγγελματική σου συνεργασία με τον Σίλα Σεραφείμ εδώ και αρκετά χρόνια. Πώς έγινε η γνωριμία σας και πώς πήρατε το ρίσκο να παρουσιάσετε τις δικές σας καλλιτεχνικές προτάσεις στο ευρύ κοινό?

Γνωριστήκαμε στην παράσταση Νύχτες Κωμωδίας και κάποια στιγμή ο Σίλας μου πρότεινε να δουλέψουμε παρέα έτσι ώστε να έχουμε τον πλήρη καλλιτεχνικό έλεγχο στις παραστάσεις μας. Αυτό σήμαινε περισσότερη δουλειά, αλλά ωραία δουλειά! Έτσι δέχτηκα και σταδιακά παρουσιάστηκαν ευκαιρίες αλλά και δυσκολίες.

- Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η παράσταση "Αι δύο μονόλογοι" στο θέατρο Παραμυθίας, η οποία ανέβηκε για 2η χρονιά. Ποιές εντυπώσεις σου άφησε αυτή σεζόν?

Κόντρα σε ότι λένε για την οικονομική κρίση, εγώ δεν είδα διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές στο θέατρο.

- Θα συνεχίσεις την ίδια παράσταση και για 3η συνεχή χρονιά?

Ναι. Αν όλα πάνε καλά από το τέλος Οκτώβρη θα είμαστε ξανά στο θέατρο Παραμυθίας.

- Ακόμη είσαι η χαρακτηριστική φωνή του "Κάτι ψήνεται" με τα εξαιρετικά εύστοχα κατ' εμέ σχόλια καθημερινά. Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με την συγκεκριμένη εκπομπή του Alpha?

Η εταιρία και το κανάλι ήθελαν κάποιον που να τα λέει, αλλά να μην είναι κλασσικός εκφωνητής. Αναζήτησαν λοιπόν κόσμο και από το χώρο του stand up comedy και κατέληξαν σε μένα.

- Τι το διαφορετικό/ξεχωριστό πιστεύεις ότι προσφέρει το "Κάτι ψήνεται" στο τηλεοπτικό κοινό, και που θα χρέωνες την μεγάλη του επιτυχία στα ποσοστά της Agb?

Το διαφορετικό το ορίζει κανείς με τον δικό του τρόπο.. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι αυτή η εκπομπή έδειξε πως η τηλεόραση μπορεί να αλλάξει την παραδοσιακή της φόρμα και προγραμματισμό και να δείξει κάτι άλλο. Αυτή η ζώνη ήταν στο απυρόβλητο για χρόνια και τελικά φάνηκε ότι οι ειδήσεις είναι λίγο βαρετό πράγμα.

- Και μιας και το site μας λέγεται Tvnea, ποιά είναι η σχέση σου με την τηλεόραση ως τηλεθεατής & πώς θα χαρακτήριζες την γενική εικόνα της στις μέρες μας?

Βλέπω κυρίως ξένες σειρές που βρίσκω πια σε αφθονία στο ίντερνετ και στο βίντεο κλαμπ. Γενικά νομίζω ότι γίνονται αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα σταδιακά και κάτι αλλάζει και αλλάζει προς το καλύτερο..

- Κλείνοντας, θα ήθελες να μου αποκαλύψεις μερικούς από τους στόχους σου για τα επόμενα χρόνια?

Και πάλι θα πω ότι δεν έχω σχέδιο απλά προσπαθώ να είμαι στο ραδιόφωνο που αγαπώ και παράλληλα να κάνω όσο πιο πολλές παραστάσεις μπορώ!

Ακολουθεί ένα βίντεο αφιερωμένο στο σημερινό μας "Πρόσωπο": Γιώργο Χατζηπαύλου

*Το κομμάτι που ακούγεται στο βίντεο είναι επιλογή του ίδιου του Γιώργου.

Λοιπόν, σε αυτό το σημείο και τα αποψινά "Πρόσωπα" έφτασαν στο τέλος τους. Εγώ να ευχαριστήσω προσωπικά τον Γιώργο Χατζηπαύλου για την συνέντευξη που μου παραχώρησε για το site μας και πιστεύω να άρεσε και σε εσάς πολύ..

Το καθιερωμένο μας πλέον ραντεβού εδώ στο Tvnea ανανεώνεται για την επόμενη Παρασκευή, ασφαλώς με ένα νέο αφιέρωμα σε μία αγαπημένη προσωπικότητα της Showbiz.

* Μην χάσετε την επόμενη εβδομάδα: Τα "Πρόσωπα" συναντούν σε μία αποκλειστική συνέντευξη έναν εξαιρετικά ταλαντούχο ηθοποιό της νέας γενιάς με ιδιαίτερα αισθητή παρουσία στον χώρο του θεάτρου τα τελευταία χρόνια.

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση σας, καλό Σαββατοκύριακο και όπως πάντα μια συμβουλή... να είστε πάντα ο εαυτός σας!

Γειά χαρά !
Αλέξανδρος Κούρτης

Δημοσίευση σχολίου

12Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. mprabo sta paidia tou tv nea sunexiste etsi me apokleistikes sunenteukseis kai eidhseis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. poly omorfi h synenteyksi, bravo alexandre!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. poly kalos o xatzipaulou ton exw dei kai live ! oraio to arthro..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΥΤΗ & ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛEΣ ΣΟΥΠΕΡ!! I am waiting about them ;) ...

    ΦΑΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αριστη η συνέντευξη σου! μπράβο και πάλι μπράβο!
    να ρωτήσω κάτι? η Έλλη σταη είναι αυτή τη στιγμή στο δελτίο του alter και συγκεκριμένα στο στούντιο. τι γίνεται? θα πάει στο alter???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ααααααααααααχ ειδε ο Χαζτηνικολαου οτι τα νουμερα του την τελευταια εβδομαδα δεν ξεπερνανε το 15 με πολυ ζορι 16% και καλεσε την Σταη????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. mpravo file gia thn wraia synenteyksi. h sygkekrimeni sthlh einai poly kalh kai pisteyw prosferei polla sto site sas...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η φορμουλα 1 τι νούμερα έκανε?
    (αν και αργά το θυμήθηκα!)
    ρωτω γιατί εαν είναι χαμηλα σαν αυτα του ΑΝΤ1 τα τρωκτικα και όλα αυτά που βομβάρδιζαν τον ΑΝΤ1 με βρισιές θέλουν βρίσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πολύ ωραία η συνέντευξη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !