Μια αληθινή ιστορία ζωής με φόντο ένα διάσημο talent show! Όλα συνέβησαν πέρσι...

Nessun Dorma
0

Τι κάνεις όταν μετά από 2 μέρες ταξίδι, βρίσκεις τις πόρτες του ξενοδοχείου κλειστές και τα μαγικά χαρτάκια για οντισιόν έχουν εξαντληθεί;
   
Όταν δεν το βάζεις κάτω με τίποτα! 

Ο Mohammed Assaf γεννήθηκε στη Μισράτα της Λιβύης από Παλαιστίνιους γονείς, οι οποίοι είχαν μετακομίσει εκεί για να εργαστούν. Επέστρεψε στη Γάζα 5 ετών για να μείνει σε στρατόπεδο προσφύγων με δύσκολη πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Ο 23χρονος φοιτητής Πανεπιστημίου, ταξίδεψε από το Khan Younis, που βρίσκεται στη Λωρίδα της Γάζας, μέχρι την Αίγυπτο για να πάρει μέρος στις οντισιόν του Arab Idol. Χρειάστηκε δύο μέρες με το αυτοκίνητο για να φτάσει στα σύνορα με την Αίγυπτο, όπου έπρεπε να πείσει τους τελωνειακούς για τους λόγους εξόδου του από τη χώρα. Όλη αυτή η διαδικασία είχε ως αποτέλεσμα καθυστέρηση δύο ημερών.



Όταν έφτασε στο  Κάϊρο, κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο, όπου γίνονταν οι οντισιόν. Όμως, οι πόρτες είχαν κλείσει και οι διοργανωτές δεν δέχονταν άλλους υποψήφιους! Έτσι, σκαρφάλωσε και πήδηξε τον τοίχο του κήπου για να μπει μέσα στο ξενοδοχείο! Όταν μπήκε μέσα στον χώρο αναμονής , δεν μπορούσε να βρει νούμερο για την οντισιόν, καθώς τα νούμερα είχαν εξαντληθεί… Απελπισμένος, κάθισε στον χώρο όπου περίμεναν τις οντισιόν τους οι άλλοι υποψήφιοι.

Πώς πήρε το μαγικό χαρτάκι

Άρχισε να κάνει ζέσταμα μαζί με τους άλλους υποψηφίους, ελπίζοντας πως κάποιος τρόπος θα βρεθεί για να μπει σε ακρόαση. Το τραγούδι του δεν πέρασε απαρατήρητο.  Η σωτηρία του ήρθε από έναν όμαιμό του Παλαιστίνιο, ονόματι Ramadan Abu Nahel, έναν 19χρονο φοιτητή, ο οποίος ακούγοντάς τον εντυπωσιάστηκε και του έδωσε τον αριθμό της δικής του ακρόασης λέγοντάς του: «Το ξέρω ότι εγώ δε θα φτάσω στα τελικά, αλλά εσύ θα φτάσεις». Ο Assaf αρχικά αρνήθηκε, αλλά ένας συγγενής του και ο Ramadan επέμεναν.

Μετά απ’ όλα αυτά,  μπήκε για οντισιόν σαν να μην τρέχει τίποτα...
Δείτε τι έγινε, όταν τραγούδησε μπροστά στους κριτές
(Για να δείτε το βίντεο χωρίς διακοπή, πατήστε το κουμπάκι Youtube)



Οι κριτές, ακούγοντας τη φωνή του, που λίγοι μπορούν να αμφισβητήσουν, ενθουσιάστηκαν! Τα live προχωρούσαν, και ο Assaf γινόταν όλο και περισσότερο αγαπητός σε όλους, λόγω της φωνής του, του χαρακτήρα του και της προσωπικότητάς του.


Η ώρα του τελικού  

Στον τελικό ο Assaf τραγούδησε, βάζοντας τη δική του προσωπική ερμηνεία, το τραγούδι  Ali al keffiyeh, ''Σηκώστε τα keffiyeh σας'', που είναι ένας παλαιστινιακός εθνικός ύμνος και κάλεσε τους Παλαιστίνιους να σηκώσουν τα keffiyeh τους, τα οποία είναι οι παραδοσιακές αράβικες μαντίλες και έχουν γίνει σύμβολα των Παλαιστινίων, προτρέποντάς τους να ενωθούν αφήνοντας πίσω τους τη διαμάχη της Χαμάς και της Φατάχ, των δύο μεγαλύτερων πολιτικών οργανώσεων της Παλαιστίνης.

Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι συντονίστηκαν στο κανάλι MBC του Λιβάνου για να δουν την εμφάνιση του παιδιού τους. Στις 21 Ιουνίου του 2013, Ο 23χρονος Assaf στέφθηκε νικητής, κερδίζοντας τις περισσότερες ψήφους και αφήνοντας πίσω του τους δύο άλλους υποψηφίους από την Αίγυπτο και τη Συρία.


 Ο πατέρας του και ο καλύτερός του φίλος τον παρακολουθούν από το σπίτι.

Δείτε το βίντεο από την εμφάνισή του στον τελικό, που έχει συγκεντρώσει πάνω από 20.000.000 εμφανίσεις:



Ακολούθησαν ολονύκτιοι εορτασμοί

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ακολούθησαν πολυπληθείς πανηγυρισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική όχθη, τη Ναζαρέτ, τη Βηθλεέμ, τα Ιεροσόλυμα, αλλά και το Λίβανο και την Ιορδανία, όπου υπάρχουν Παλαιστίνιοι! Η νίκη του είχε παγκόσμιο αντίκτυπο και μεταδόθηκε από πολλά ξένα ΜΜΕ.



Η νίκη του σε αριθμούς

Ο Mohammed Assaf  ανακηρύχθηκε νικητής ανάμεσα σε 15.000 υποψηφίους, από 17 αραβικές  χώρες, από τους οποίους 95 πέρασαν στην επόμενη φάση, 61 στη μεθεπόμενη, ώσπου σχηματίστηκε το Top27. Το παιχνίδι ξεκίνησε τον Απρίλιο και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 21 Ιουνίου, στέφοντας νικητή τον 24χρονο σήμερα Assaf, ο οποίος έγινε δεκτός στην Παλαιστίνη με τιμές ήρωα.


Σύμβολο ενότητας και ειρήνης

Μετά τον τελικό, ο ίδιος  δήλωσε
« Επανάσταση δεν είναι μόνο όταν κάποιος κρατάει ένα όπλο, Επανάσταση είναι το πινέλο ενός καλλιτέχνη, το νυστέρι του χειρουργού, το τσεκούρι ενός αγρότη…  αυτό μου φαίνεται λογικό. Όλοι αγωνίζονται για τον στόχο τους με τον τρόπο που τους ταιριάζει. Σήμερα εγώ εκπροσωπώ την Παλαιστίνη και σήμερα μάχομαι επίσης για έναν σκοπό μέσω της τέχνης που εξασκώ και μέσω του μηνύματος που στέλνω»

Όλα αυτά συνέβησαν σε μία πολύπαθη Παλαιστίνη, που χθες Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 βομβαρδίστηκε για πολλοστή φορά... Ας ευχηθούμε ειρήνη...

πηγές 
wikipedia, npr.org, aljazeera.com, thestar.com.my, electronicintifada.net, preenacting4.rssing.com  

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !