«Φρένο» στα εκλογικά σενάρια

Λευτέρης Προβιάς
0
Πριν καν «φουντώσουν» τα σενάρια και οι συζητήσεις, το Μαξίμου έσπευσε να σταματήσει την εκλογολογία.
Η διπλή συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου μέσα σε εννιά ώρες δημιούργησε πολλές ερμηνείες με αποτέλεσμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να βγει και να βάλει φρένο στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. 

«Ζήτημα εκλογών βουλευτικών φυσικά δεν τίθεται. Η χώρα πρέπει να ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα», είπε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος. Ωστόσο στο Μαξίμου επικρατεί έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και το θέμα τέθηκε κυρίως στην πρωινή συνάντηση που έγινε μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. 

Ο Ευ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον Α. Σαμαρά για το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος του, καθώς οποιαδήποτε εξέλιξη στον κυβερνητικό εταίρο όπως είναι φυσικό επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία της κυβέρνησης και γι’ αυτό τον λόγο στο Μαξίμου δεν εφησυχάζουν και έχουν το μυαλό τους στην Χ. Τρικούπη. 

«Δεν υπήρξε καμία ψηφοφορία στην οποία η Κυβέρνηση να μην διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των βουλευτών, η πολιτική σταθερότητα είναι διασφαλισμένη» απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων. 

Η γραμμή που δόθηκε προς τα «γαλάζια» στελέχη ήταν να αποφύγουν τις επιθέσεις στο πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου καθώς πρόκειται για εσωτερικό θέμα του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα συνομιλητές του Α. Σαμαρά σημείωναν πως εκείνο που προέχει είναι η εκταμίευση της δόσης, προκειμένου να αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο από την κρίση.

Όσον αφορά τον Ν. Κακλαμάνη συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν ανησυχούν και θεωρούν πως με την στάση του ο ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων θα χάσει σημαντικό έδαφος από την διεκδίκηση για τον πρώτο δήμο της χώρας. Παράλληλα υποστηρίζουν πως θα υπάρξει πρόβλημα - λόγω διαγραφής του Ν. Κακλαμάνη - με τα «γαλάζια» στελέχη που μετέχουν στον συνδυασμό του. 


Real

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !