Αφιέρωμα: Soundtracks Ελληνικών σειρών που αγαπήσαμε (1ο μέρος)

Unknown
1
Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες καλλιτέχνες που κατά καιρούς έχουν πει το "ναι" σε κάποιο τραγούδι που στη συνέχεια θα στόλιζε την έναρξη ενός σήριαλ. Τραγούδια που στην πορεία έγιναν μεγάλες επιτυχίες, ή που βοήθησαν τηλεοπτικές σειρές να γνωρίσουν την επιτυχία. Με το άκουσμά τους , φέρνουν στο νου μας σκηνές πάθους, έντασης αλλά και γέλιου των αγαπημένων μας σειρών. Ας θυμηθούμε μερικά εξ'αυτών.


1996: "Λόγω Τιμής": Γεράσιμος Ανδρεάτος-Χρώμα Δεν Αλλάζουνε Τα Μάτια
Χωρίς καμιά αμφιβολία, η παρέα του Λόγω Τιμής, είναι μια από τις αγαπημένες τηλεοπτικές παρέες όλων μας, το ίδιο ισχύει και για το τραγούδι του Γεράσιμου Ανδρεάτου "Χρώμα Δεν Αλλάζουνε Τα Μάτια" που στόλισε τους τίτλους της σειράς.


1997: "Ψίθυροι Καρδιάς": Δημήτρης Μπάσης-Ψίθυροι Καρδιάς
Την τηλεοπτική σεζόν 1997-1998 τις καρδιές των τηλεθεατών θα κλέψει ο απαγορευμένος έρωτας του μπαλαμού Απόστουλου Γκλέτου και της αθίγγανης Άννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους. Η σειρά του Μανούσου Μανουσάκη αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, ενώ το τραγούδι των τίτλων "Ψίθυροι Καρδιάς" που ερμήνευσε ο Δημήτρης Μπάσης, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη σειρά του μεγάλου καναλιού.

1999: "Ο Ιούδας Φιλούσε Υπέροχα": Γλυκερία-Ο Ιούδας Φιλούσε Υπέροχα
Την τηλεοπτική σεζόν 1999-2000 ο Alpha μεταφέρει στην μικρή οθόνη το βιβλίο της Μαρίας Παπαθανασίου "Ο Ιούδας Φιλούσε Υπέροχα", το cast των ηθοποιών πολύ δυνατό και γρήγορα κερδίζει μια μερίδα του τηλεοπτικού κοινού. Το ομώνυμο τραγούδι της σειράς ερμηνεύει η Γλυκερία και γνωρίζει επιτυχία.

2003: "Κλείσε Τα Μάτια": Άλκηστις Πρωτοψάλτη-Τράβα Σκανδάλη
Το 2003, το Mega καθηλώνει το τηλεοπτικό κοινό με τη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη "Κλείσε τα μάτια". Η υπόθεση της σειράς έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, που θα καθηλώσει τους τηλεθεατές στις οθόνες τους, το κερασάκι στην τούρτα, το soundtrack της σειράς σε μουσική της Δήμητρας Γαλάνης και σε ερμηνεία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη "Τράβα Σκανδάλη"

2004: "Μη Μου Λες Αντίο": Κώστας Μακεδόνας- Μη Μου Λες Αντίο
Ένας ακόμη απαγορευμένος έρωτας, της Χριστιανής Χριστίνας και του Μουσουλμάνου Μουράτ, θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Σε αυτή τη σειρά, η φωνή του Κώστα Μακεδόνα, θα "ντύσει" πολλές τρυφερές σκηνές, ενώ το ομώνυμο τραγούδι, θα γίνει ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια της χρόνιας.

2010: "Το Νησί": Ανδριάνα Μπάμπαλη- Είσαι Εσύ Ο Άνθρωπός Μου 
Το 2010, το μεγάλο κανάλι αποφασίζει να εντάξει στο πρόγραμμά του μια από τις πιο ακριβές παραγωγές της Ελληνικής τηλεόρασης, που από το πρώτο κιόλας επεισόδιο θα κερδίσει τις καρδιές εκατομμυρίων τηλεθεατών. "Το Νησί", μας μεταφέρει στο νησί των λεπρών, την Σπιναλόγκα, και το νοσταλγικό τραγούδι του Σπύρου Περιστέρη και του Μ.Μαργαρίτη με τη γλυκιά φωνή της Ανδριάνας Μπάμπαλη δημιουργούν την πιο κατάλληλη ατμόσφαιρα. 

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !