Κρίση... Eurovision-ική! - αβέβαιη ξανά η Ελληνική συμμετοχή

Καρακασίδης Γιάννης
5
Σε αναμμένα... κάρβουνα κάθονται την τρέχουσα περίοδο οι ιθύνοντες της EBU, σχετικά με την έγκριση συμμετοχής των ευρωπαϊκών χωρών στο διαγωνισμό. Ακριβώς επτά μήνες μας χωρίζουν από τον Μεγάλο Τελικό της διοργάνωσης και η ανησυχία περί... βατερλώ είναι διάχυτη μεταξύ των στελεχών.

Στις 27 μόλις χώρες ανέρχεται ο αριθμός των ήδη εγκεκριμένων συμμετοχών, νούμερο καθόλου ικανοποιητικό και αρκετό για τη διεξαγωγή της Eurovision, τουλάχιστον όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα. Για τη δημιουργία δύο αξιοπρεπών ημιτελικών και ενός μεγάλου τελικού, απαιτούνται τουλάχιστον 33-34 χώρες, αν αναλογιστούμε πως οι 5-6 απ' αυτές προκρίνονται κατευθείαν στον τελικό. 

Οκτώ οι χώρες που δήλωσαν την αποχή τους: Τσεχία, Σλοβακία, Κροατία, Κύπρος, Μαρόκο, Μονακό, Λουξεμβούργο και Ανδόρα, ενώ κατά 99% στον ίδιο δρόμο θα βαδίσει για δεύτερη χρονιά και η Τουρκία.

Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πολωνία και Πορτογαλία αναμένεται να επιβεβαιώσουν σύντομα τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, την ώρα που υπάρχει μία λίστα χωρών που έχουν απλώς δηλώσει πως ενδέχεται να συμμετάσχουν. Αυτές είναι η Σερβία, η Ουκρανία, η Βουλγαρία, η Σλοβενία, η Ιταλία και η Μολδαβία.

Ωστόσο, υπάρχουν και τέσσερις χώρες - μεταξύ των οποίων είμαστε δυστυχώς και εμείς - που δεν έχουν κάνει ούτε καν την τυπική δήλωση πως μπορεί να συμμετάσχουν στην επόμενη διοργάνωση, αφήνοντας το σενάριο να αιωρείται. Το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία, η Ρουμανία και η Ελλάδα αποτελούν τις χώρες αυτές και μάλιστα το Αζερμπαϊτζάν κινδυνεύει με αποκλεισμό από την EBU, καθώς εξετάζεται σε βάρος του η υπόθεση των στημένων βαθμολογιών το 2011 και το 2013. 

Ο εκτελεστικός επόπτης της Eurovision, Jan Ola Sand, δηλώνει σχετικά ανήσυχος, ωστόσο αναμένει τις εξελίξεις μέχρι και το τέλος αυτού του μήνα. Από την άλλη, οι Euro-fans δε διστάζουν να εκφράζουν ανοιχτά τους προβληματισμούς τους για τον διαγωνισμό στην Κοπενχάγη, υπογραμμίζοντας πως, εάν οι συμμετοχές δεν ξεπεράσουν τις 30, θα υπάρξει σύγχυση και ενδεχομένως η διοργάνωση να... τιναχτεί στον αέρα!

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Καλύτερα να μην συμμετάσχουμε στην EUROVISION. Ο θεσμός αυτός έχει αρχίσει να χάνει την παλιά του αίγλη. Έχει ξεφτιλιστεί. Κατάντησε πανηγυράκι. Αφού βλέπω ότι πολλά κράτη δεν δηλώνουν συμμετοχή και φτάσαμε στο σημείο να ακούμε για την TURKVISION! Προτιμότερο είναι να παρακολουθούμε το φεστιβάλ του Σαν Ρέμο παρά αυτήν την γελοιότητα.

    Θερμή παράκληση: Οι αγαπητοί αναγνώστες να γράφουν τα σχόλια τους στα ελληνικά. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ama symmetexoun liges xores mporei aplos na ginei mono enas telikos,opos palia,xoris imitelikous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Fysika kai prepei na simmetexoume. Einai I pio aneksodi diafimisi tis xoras, kai exoume poli kali paradosi. Persi I sinergasia me to mad petixe etsi nomizo kai fetos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η eurovision δεν ειναι πανηγυρακι. ειναι και θεωρειται ο πιο γνωστος και επιτυχημενος μουσικος διαγωνισμος στον κοσμο.οσο για τις χωρες που αποφασισαν να μην συμμετεχουν εκτος απο την κυπρο και την κριατια, οι περισσοτερες απο τις υπολοιπες δεν συμμετειχαν εδω και αρκετα χρονια.οσο για την κυπρο αναμενεται να το ξανασκεφτουν. οσο για εμας θεωρω πως αν ειναι δυνατο πρεπει να συμμετεχουμε και δεν τθεωρω οικκονομικα. αν ξεκαθαριστει το τοπιο με την δτ. μακαρι να παμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΔΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ !!!! ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ, ΒΑΛΕ ΧΕΝΟΔΟΧΕΙΑ , ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ... ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΜΟΥ ( ΚΥΠΡΟΣ ) ΔΗΛΩΣΕ ΑΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !