Νέο επεισόδιο στη Βουλή με πρωταγωνιστή τη Χρυσή Αυγή

Λευτέρης Προβιάς
0
Την αντίδραση βουλευτών, αλλά και του ίδιου του προεδρεύοντος Χρήστου Μαρκογιαννάκη, προκάλεσε ο...
κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς και όσα είπε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους.

Προκλητικός, καταφέρθηκε κατά των μειονοτικών βουλευτών, κάνοντας λόγο για «τουρκόφωνους πράκτορες της Άγκυρας στην ελληνική Βουλή», για προσκυνημένους και «τουρκόσπορους», ενώ αναφερόμενος στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στα εγκαίνια του μουσείου που αποτελεί πλέον το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, Άκη Γεροντόπουλο, τον κατηγόρησε για θράσος επειδή εμφανίστηκε σε βάθρο στο σπίτι όπου στην επιγραφή που βρίσκεται απ’ έξω, σημειώνεται μεταξύ άλλων σε τρεις διαφορετικές γλώσσες ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ γεννήθηκε εκεί και απεβίωσε στην «Ιστανμπούλ». Έδειξε ακόμα φωτογραφίες με μουσουλμάνους βουλευτές με φόντο την τουρκική σημαία, και το βάθρο που έγραφε «Ιστανμπούλ».

Στις αντιδράσεις των βουλευτών από άλλες πτέρυγες, παρενέβη σε έντονο ύφος ο Ηλίας Κασιδιάρης, απαντώντας προσωπικά σε συνάδελφό του «να πας στην Ιστανμπούλ αν σε χαλάει», ενώ στο «παιχνίδι» μπήκε γρήγορα και ο Ηλίας Παναγιώταρος επιμένοντας παρά τις ενστάσεις του προεδρεύοντος και τις αιτιάσεις του να διαγραφούν οι προσβλητικές φράσεις από τα πρακτικά, και μιλώντας για «τουρκόσπορους προσκυνημένους».

«Εδώ είναι κοινοβούλιο», είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης, καλώντας τον Χρήστο Παππά να συναινέσει στη διαγραφή των φράσεων. Όταν δεν το έκανε όμως, ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά «με ευθύνη του προεδρείου».

Ο κ. Παππάς πάντως, δεν περιορίστηκε σε αυτά. Κατά την ομιλία του νωρίτερα, έκανε λόγο για καθυστέρηση 70 ετών εκ μέρους της Βουλής, την οποία απέδωσε σε «τουρκοφοβία ή τουρκολαγνεία» όλων των κυβερνήσεων και καθεστώτων από το 1922, εξαιρώντας το «όχι» του Μεταξά και τον αγώνα της ΕΟΚΑ. Αναφέρθηκε ακόμα και στις «ζεμπεκιές» του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ισμαήλ Τζεμ, καθώς και τις κουμπαριές του Κώστα Καραμανλή με τον Ερντογάν, σε «τουρκόφιλη πολιτική του ραγιά» την ώρα που τα τουρκικά μαχητικά κατέρριπταν τον Ηλιάκη, αλλά και στη σημερινή πολιτική, κάνοντας λόγο για ξεπούλημα λιμανιών στους Τούρκους, κλείσιμο φυλακίων στα νησιά και μη ανακήρυξη της ΑΟΖ.

«Δε δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν πόσο μάλλον από τους υμνητές του Χίτλερ που αιματοκύλισε την Ευρώπη», είπε λίγο αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, καλώντας τη Διάσκεψη των Προέδρων να εξετάσει το θέμα με όλα τα πρακτικά, καθώς υπάρχουν δυνατότητες να προασπίσει τα δικαιώματα όλων και τη Δημοκρατία. Ο ίδιος, αναφέρθηκε στις πεποιθήσεις της Χρυσής Αυγής κατά της Δημοκρατίας και εξήρε την στάση όλων των άλλων κομμάτων, ανεξαρτήτως των διαφορών που έχουν, απέναντί της.

«Στις ανοησίες περί υμνητών του Χίτλερ, έχω απαντήσει», είπε παίρνοντας τον λόγο ο Ηλίας Κασιδιάρης, κάνοντας από την πλευρά του λόγο για «υμνητές του Στάλιν, του Τρότσκι και άλλων που προέβησαν σε γενοκτονίες». Επέμεινε δε στα περί προδοτών και πρακτόρων, σημειώνοντας ότι αναφέρονταν σε συγκεκριμένα πρόσωπα και προτείνοντας να φύγουν από την Ελλάδα όσοι επιθυμούν να προσκυνούν τον «πατέρα των Τούρκων» (Ατατούρκ). «Πρωτεύουσά μας είναι και θα παραμείνει αιωνίως η Κωνσταντινούπολη», είπε.

Real

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !