Σαμαράς: Αλλαγή στρατηγικής απέναντι στην τρόικα

Λευτέρης Προβιάς
1
Αποφασισμένος να αλλάξει στρατηγική απέναντι στους εκπροσώπους των δανειστών είναι ο πρωθυπουργός ο οποίος φέρεται ιδιαιτέρως ενοχλημένος από...
την στάση της τρόικας και τις συνεχείς διαρροές που κάνουν πριν έρθουν στην Αθήνα.

Το πρώτο μήνυμα ο Α. Σαμαράς αναμένεται να το στείλει την Τρίτη κατά την επίσκεψη του στις Βρυξέλλες και στις συναντήσεις που θα έχει με του ανώτατους ευρωπαίους αξιωματούχους. «Μην μας πιέζεται να πάρουμε νέα μέτρα. Δεν αντέχουμε. Όλα κρέμονται σε μια κλωστή» θα πει μεταξύ άλλων  ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής. Παράλληλα θα τονίσει την ανάγκη στήριξης της δικομματικής κυβέρνησης ζητώντας άμεσα αναπτυξιακά μέτρα.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να σκληρύνει την στάση της απέναντι στην τρόικα επιβεβαιώθηκε και από τις δηλώσεις του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού και γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου για το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών. «Είναι κάτι που θα αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση και κανένας ξένος» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι η επαναφορά της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον Σίμο Κεδίκογλου την ώρα που η τρόικα θα βρίσκεται στην χώρα μας και θα πραγματοποιεί ελέγχους.

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής απαντά στο ενδεχόμενο και τρίτου πακέτου στήριξης σημειώνοντας πως από τη στιγμή που η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους της οι εταίροι έχουν δεσμευτεί για βοήθεια χωρίς νέα συμφωνία και χωρίς νέους όρους.

«Αυτά που ακούτε, ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση, είναι κάτι που ήδη προβλέφθηκε από πέρσι, αφορά μικρά σχετικά ποσά και έχουν δεσμευτεί να μας καλύψουν χωρίς νέους όρους και χωρίς νέα συμφωνία, φτάνει εμείς να πιάνουμε τους στόχους μας» λέει ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ότι το δημοσιονομικό κενό, το οποίο προσδιορίζει στα 2,5 δισ. ευρώ, δεν πρόκειται να καλυφθεί με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ δεν θα επιβληθούν, όπως λέει, νέοι φόροι. Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι το κενό να καλυφθεί με διαρθρωτικά μέτρα, όπως π.χ. η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και το λαθρεμπορίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει σαφές πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα από τη στιγμή που η χώρα πιάνει τους στόχους της και μάλιστα επισημαίνει πως 70% του πλεονάσματος θα επιστρέφεται στην κοινωνία. «Οι δανειστές μας έχουν ήδη συμφωνήσει μαζί μας ότι το 70% θα διατεθεί για ανακούφιση αδικιών που έγιναν, για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της οικονομίας» τονίζει, φέρνοντας μάλιστα ως παραδείγματα την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ενστόλων, τους οποίους χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα αδικημένους».

Real

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. εδω πεφτει χοντρο δουλεμα!!μας αλλαξανε τα φωτα τοσα χρονια ολοι τους,και τωρα ο σαμαρας σε συνεργασια με τα παπαγαλακια του ψυχαρη κοροιδευει παλι τον κοσμο!!! αμ δε ομως!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !