Μεγάλη ήττα για τον Ολυμπιακό!

Λευτέρης Προβιάς
0
Ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, δικαιούταν κάτι περισσότερο από το 1-1, αλλά στην επανάληψη κατέρρευσε με αποτέλεσμα το τελικό 1-4
Ο εξαιρετικός Ολυμπιακός του πρώτου μέρους δεν πέτυχε
τα γκολ που δικαιούταν η Παρί των εκατομμυρίων πλήγωσε τους ερυθρόλευκους στο δεύτερο ημίχρονο, υποχρεώνοντας την ομάδα του Μίτσελ σε βαριά ήττα (1-4)
Ο Μίτσελ επέλεξε 4-4-1-1 για τον Ολυμπιακό με τον Τσόρι πίσω από τον Μήτρογλου, απέναντι στο 4-3-3 του Μπλαν. Το καλό ήταν ότι η αποθεραπεία του Μπονγκ του έλυσε τα χέρια, χωρίς να λείψει η έκπληξη της τελευταίας στιγμής με τον Μενζανί να παίρνει τελικώς τη θέση του Μανωλά στο κέντρο της άμυνας.
Ποιος είδε τον ολυμπιακό και δεν τον φοβήθηκε!
Κυριολεκτικά από το πρώτο λεπτό ο Ολυμπιακός έμεινε πιστός στην προσφιλή του συνήθεια να πνίγει τον αντίπαλο στο Γ. Καραίσκάκης. Ο Βάις άνοιξε τον χορό των ευκαιριών με τεχνικό σουτ στο δοκάρι του Σιρίγκου, ήταν το καλύτερο ορεκτικό για ότι επρόκειτο να επακολουθήσει. Ένας Ολυμπιακός ψυχωμένος, με ανυπολόγιστα τρεξίματα, με αυτοματισμούς έπνιξε για περισσότερη από μισή ώρα την πολυδιαφημισμένη αντίπαλό του. Εντάξει, το δοκάρι δεν μπήκε και κάπου εκεί περίμενες να δεις τους Γάλλους. Εις μάτην. Κόκκινες φανέλες να τρέχουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και να δημιουργούν πονοκέφαλο πρώτου μεγέθους στον Μπλαν και ταυτόχρονα ντελίριο ενθουσιασμού στους εκστασιασμένους οπαδούς του Ολυμπιακου.
Τα χρειάστηκαν οι Γάλλοι
 Στο 5' ο Ρομπέρτο πρόλαβε τον Ιμπραίμοβιτς για να ακολουθήσει η το σουτ του διαμόνιου Βάις. Ο Σλοβάκος ήταν το α και το ω της ερυθρόλευκης επιθετικής έξαρσης. Τι να πεις και για το Φουστέρ. Μηχανάκι! Το σουτ του Ισπανού στο 15 τράνταξε για δεύτερη φορά το δοκάρι του Σιρίγκου. Κα πάνω που λες αυτά δεν γίνονται οι Γάλλοι δικαιολόγησαν στο έπακρο γιατί είναι μια ομάδα που αξίζει 360 εκατομμύρια ευρώ. Στη πρώτη αξιόλογη φάση ο Ιμπραίμοβιτς περνά μπαλιά ποίημα για τον Μάξουελ και αυτός στο Καβάνι, ο οποίος νικά σε κενό τέρμα τον Ρομπέρτο. Ένα γκολ που απασχόλησε μόνο τον κόσμο και αυτό για λίγο. Ο ολυμπιακός συνέχισε και προσωρινά δικαιώθηκε. Αφού ο Μήτρογλου έχασε την κεφαλιά μετά την πάσα του Μανιάτη, ήρθε ο λατρεμένος κύριος Βάις να σηκώσει τον κόσμο στο πόδι με μαγική ενέργεια και κυρίως... δίχτυα! Η μπάλα μετά τις ντρίμπλες σε Μαρκίνιος και Σίλβα αναπαύθηκε από το πλασέ στο βάθος της εστίας του Σιρίγκου. Μαγικό γκολ! Ο εξωπραγματικός ρυθμός έπεσε μετά το 30'. Ξέχωρα από όλα τα σύν στην εμφάνιση του Ολυμπιακού να συνυπολογίσουμε και το αυστηρό 50-50 στην κατοχή της μπάλας. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι παίχτηκε στην εστία της Παρί. Είναι το μεγαλύτερο credit για το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο των ερυθρόλευκων, το πιο γεμάτο εδώ και πολλά χρόνια απέναντι σε ομάδα πρώτης γραμμής.
Κατέρρευσε στο δεύτερο
Η εικόνα του Ολυμπιακού άλλαξε. Ο Μίτσελ θέλησε να ηρεμήσει το παιχνίδι, η Παρί βγήκε κατά κύματα μπροστά. Σε αυτό σημείο μέτρησε η ποιότητα των Γάλλων και η θέληση τους να μην αστειευτούν με την υπόθεση νίκη. Όπως και να χει ήταν εμφανές ότι ο Ολυμπιακός θα κυνηγούσε τη νίκη με τις αντεπιθέσεις. Λεπτολογούμε τώρα, αλλά η αίσθηση που δημιουργήθηκε έιναι ότι ο Ισπανός τεχνικός άργησε χαρακτηριστικά να ρίξει τον Σαβιόλα στο ματς. Μιλώντας για τακτική, με τον τρόπο που έπαιζαν οι ερυθρόλευκοι από το 46 μέχρι το 70' ο Μήτρογλου δεν είχε θέση στο σχήμα. Αντίθετα η συμμετοχή του πολύπειρου Σαβιόλα ήταν επιβεβλημένη.
Δύο γκολ καρμπόν ...σχόλασαν τον γάμο
Υπεύθυνος για την δραματική (προς το καλύτερο) αλλαγή της Παρί στο δεύτερο μέρος ήταν ο Λεβέτσι. Ο Αργεντινός συμπαρέσυρε τους συμπαίκτες του, αλλά οι Γάλλοι δεν θα είχαν κ΄νει μια τρύπα στο νερό, αν δεν υπήρχαν τα κόρνερ. Δύο πανομοιότυπα γκολ με εκτελεστή τον Λαβέτσι και τον Μότα να τρυπώνει στο κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού έγειραν την πλάστιγγα.
Αστείρευτες δυνάμεις η Παρί
Αν υπάρχει ένα εξόφθαλμο προσόν στον Ολυμπιακό είναι η φυσική του κατάσταση. Η Παρί εκμεταλλευόμενη την ψυχολογία νικητή μετά το 1-3 δεν σταμάτησε. Ο Ρομπέρτο έκανε απίστευτη διπλή επέμβαση στο πέναλτι του Ιμπραίμοβιτς. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Σουηδός από τον Σάμαρη. Ο Ολυμπιακός γλίτωσε το πέναλτι, αλλά δέχθηκε κι άλλο γκολ από κόρνερ με τον Μαρκίνιος να πιάνει νέα κεφαλιά αφύλακτος.
Που κρίθηκε
Δεν παραγνωρίζουμε τον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός είχε να ανέβει βουνό απόψε. Ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και σίγουρα δικαιούταν τουλάχιστον ένα γκολ παραπάνω. Αν πήγαινε στα αποδυτήρια με 2-1 τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Πέρασε τσουνάμι η Παρί, σχεδόν αναίμακτα. Μοιραία, στο δεύτερο θα έδειχνε την ποιότητά της η ομάδα του Μπλαν. Σίγουρα ο τρόπος των γκολ δεν άρμοζε στην όλη την προσπάθεια. Φθηνά τέρματα από κόρνερ. Όπως και να χει δεν ήταν ένα ματς που ο Ολυμπιακός υπολόγιζε στη νίκη., γι' αυτό και το ζεστό χειροκρότημα από τον κόσμο στο τέλος του ματς.   

Ολυμπιακός (Μίτσελ):
 Ρομπέρτο, Μπονγκ, Μετζανί, Σιόβας, Μανιάτης, Σάμαρης, Μασάντο, Τσόρι Ντομίνγκες (61' Κάμπελ), Βάις (84' Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (74' Σαβιόλα), Μήτρογλου.
Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ, Βεράτι, Τιάγκο Μότα, Βεράτι, Μόουρα (46' Λαβέτσι), Ματουϊντί, Καβάνι (90' Μενές), Ιμπραχίμοβιτς.

Pamesports

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !