Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ!

14
Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, το σχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα δημόσια τηλεόραση θ αποτελείται από δυο κανάλια και τέσσερα ραδιόφωνα. Το ένα κανάλι, θα καλύψει το κενό της ΝΕΤ και θα έχει αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα. Το άλλο κανάλι, θα αντικαταστήσει την παλιά ΕΤ3, με τον χαρακτήρα του προγράμματος του να είναι ψυχαγωγικός αλλά και πολιτιστικός. Θα συνεχίσει παράλληλα να λειτουργεί και το δορυφορικό κανάλι.
Η επωνυμία της ΝΕΡΙΤ, θα είναι «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ιντερνετ, Τηλεόραση».
Από τους τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς που θα λειτουργήσουν, ο ένας θα είναι ενημερωτικός, ο άλλος αθλητικός, μια συχνότητα θα μεταδίδει προγράμματα για τους απόδημους Έλληνες, ενώ θα διατηρηθεί και το 3ο πρόγραμμα.
Παράλληλα, θα λειτουργήσουν οι παραμεθόριοι σταθμοί σε Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο.
Το προσωπικό θα προσλαμβάνεται με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής, καθώς και με συμβάσεις έργου.
Από τους εργαζόμενους που θα συμμετέχουν στο νέο σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης οι 600 θα εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι συμβασιούχοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Τέλος, θα δημιουργηθεί ανεξάρτητη αρχή από το ΔΣ, το οποίο θα ορίσει τους γενικούς διευθυντές και τον τεχνικό σύμβουλο.
Πηγή: Real

Δημοσίευση σχολίου

14Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Γνωρίζουμε πότε θα εκπέμψει η νέα κρατική τηλεόραση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκο, ο κ.Καψης είπε οτι η νεα ΕΡΤ θα ξεκινήσει τέλη Σεπτεμβρίου - το αργότερο μέσα Οκτωβρίου..
    Δλδ στο ξεκίνημα της νεας τηλεοπτικής σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θα υπάρχει διότι είχε μεγάλο κόστος..

    Προσωπικό σχόλιο :
    Μετά λένε ότι η νεα ΕΡΤ θα ακολουθεί πρότυπα τύπου BBC, ZDF και RAI...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1:58 Μ.Μ.
    Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ισχύει αυτό, ότι δηλαδή είχε μεγάλο κόστος το HD κανάλι. Αφού όλα τα μηχανήματα της ΕΡΤ είναι πλήρως αναβαθμισμένα και στα 3 κανάλια σε HD! Οπότε δεν τίθεται θέμα μεγάλου κόστους! Η αλήθεια είναι ότι η μοναδική εταιρία εκπομπής ψηφιακού σηματος θα είναι η digea η οποία, θα θελήσει να βγάλει σε HD πρώτα τα κανάλια των ιδιωτών & όσο για την ΝΕΡΙΤ βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2:51 μ.μ
    Μα νομιζω οτι υποχρεουνται να εχουν hd καναλι απο την ebu(μην ξεχνατε οτι τετοιο καναλι δημιουργηθηκε το 2012 οταν της το επεβαλλαν για να προβαλει το euro)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. DW,BBC ΚΑΙ ΡΙΚSAT ΘΑ ΤΑ ΠΙΑΝΟΥΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To HD kanali tis ERT uparxei apo to 2011... Eurovision kai Champions League apo tote metadidotan kai se HD parallila...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρώτα απ' όλα, ασχέτως από το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του εξοπλισμού της ΕΡΤ έχει αναβαθμιστεί (ή επρόκειτο να αναβαθμιστεί), αυτά που πρόβαλε το HD κανάλι δεν ήταν δικές της παραγωγές. Αφορούσαν ξένες σειρές, αθλητικές και άλλες μεγάλες διοργανώσεις. Έπαιρνε την εικόνα και, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ κόστος, την μετέφερε. Μπορούσε να εκπέμψει και μέρος του δικού της προγράμματος, όμως δεν της επιτρεπόταν. Το κλείσιμο του HD καναλιού είναι ένα δωράκι στους ιδιώτες, που το είχαν βάλει στο στόχαστρο (αν θυμάστε, οι επιστολές πηγαινοέρχονταν) με το άνοιγμά του. Η ΕΡΤ ήταν πάντα πρωτοπόρος στις νέες τεχνολογίες. Αν δεν υπήρχε, ίσως τα ιδιωτικά να εξέπεμπαν ακόμη και σήμερα σε 4:3! Η Ελλάδα πρέπει να είναι η πρώτη χώρα που το μοναδικό ελεύθερο και δημόσιο (!!!) HD κανάλι, αντί να εμπλουτιστεί, έκλεισε. Σημείωση: Αν ψάξετε, θα βρείτε ότι χώρες πολύ φτωχότερες από τη δικιά μας (πχ Σκόπια!), έχουν δημόσιο HD κανάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η EBU δεν θα συμφωνήσει στην νεα ΕΡΤ με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.
    Και αυτό είναι ένα μεγάλο - ίσως το μεγαλύτερο ζήτημα στο οποίο δεν έχει αναφερθεί καθόλου ο κ.Καψής.
    Και το νομοσχέδιο για την νεα ΕΡΤ δεν προβλέπει HD κανάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε,
    Ας ξεκινήσουμε απο την αρχή.
    Η ΕΡΤ τους 2 τελευταίους μήνες εξέπεμπε το Δελτίο ειδήσεων των 9 σε HD αρά πρόβαλε και δική της παραγωγή.
    Όσο για το 4:3, ο ΣΚΑΙ ήταν ο πρώτος ο οποίος έβγαλε 16:9 απο το 2008 ενώ το 2009 έβγαλε και HD πρόγραμμα μέσω Ιντερνετ.
    (Βασικά επειδή ο ΣΚΑΙ έχει παίξει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο στο κλείσιμο της ΕΡΤ θα γράψω σύντομα ή εγώ ή κάποιος συνάδελφος σχετικό άρθρο.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 6:10μμ Το δελτίο ήταν απλή αναμετάδοση στη νοηματική, εξαιτίας έλλειψης συχνοτήτων μετά το κλείσιμο του πρίσμα+. Η εικόνα του, αν είχες προσέξει, δεν ήταν native HD, αλλά αυτό που ονομάζουμε upscaled HD. Δηλαδή η παραγωγή του δεν ήταν με HD κάμερες. Όσο για το web HD του ΣΚΑΙ, δεν έχει καμία σχέση η ανάλυσή του με την HD εικόνα που βλέπουμε στην τηλεόραση (720p ή 1080i). Για το 16:9 συμφωνώ, αλλά ας μιλήσουμε ξεκάθαρα, συγκρίνεται το κύρος της ΕΡΤ με αυτό του ΣΚΑΙ; Σειρές χιλιάδων ευρώ στα ιδιωτικά κανάλια, συνέχισαν να γυρίζονται σε 4:3 μετά το άνοιγμα του ΣΚΑΙ. Πως εξηγείται ότι μόλις η ΕΡΤ άρχισε να το εφαρμόζει παρακινήθηκε πρώτα το STAR, μετά το MEGA και προτίνως και τα υπόλοιπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Isws na ftaiei oti o SKAI tote ekane to poly 3% sto meso oro imeras... Min ksexname oti akoma kai oi proines enimerotikes ekpompes poy tora xtypoyn 15aria to 2010 ekanan 5aria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !