Το ΟΧΙ των ευρωβουλευτών

0

Με μια ασυνήθιστα μεγάλη πλειοψηφία, που απηχεί την ομοφωνία όλων σχεδόν των πολιτικών ομάδων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε την περασμένη Τετάρτη την πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί στην σύνοδο κορυφής της 8ης Φεβρουαρίου, για τον προϋπολογισμό της Ένωσης το διάστημα 2014-2020.
Ο λόγος δεν ήταν μόνο ότι το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, για πρώτη φορά στα χρονικά, μειώνει τις δαπάνες σε σχέση με την προηγούμενη επταετία, αλλά και το ότι οι αρχηγοί των κυβερνήσεων ουσιαστικά αγνόησαν τις προηγούμενες προτάσεις του ευρωκοινοβουλίου. Γεγονός που όλες οι ομάδες χαρακτήρισαν σαν σημαντική παραβίαση των θεσμικών αρχών της Ένωσης. Πολλές αντιδράσεις εκφράστηκαν επίσης και για την κατανομή των δαπανών, η οποία δε μοιάζει ικανή να ανταποκριθεί στη ζωτική ανάγκη για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι “27 της Ευρώπης” με τον Κώστα Αργυρό ήταν στο Στρασβούργο και συνομίλησαν με τους επικεφαλής των ομάδων των ελληνικών κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο Μαριέττα Γιαννάκου (ΝΔ), Νίκο Χουντή (ΣΥΡΙΖΑ), Συλβάνα Ράπτη (ΠΑΣΟΚ) και Νίκο Χρυσόγελο (Πράσινοι) καθώς και με τον ελληνικής καταγωγής Γερμανό ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη από την ομάδα των Φιλελευθέρων, για τα αίτια αυτής της απόφασης αλλά και για τις συνέπειές της σε σχέση με τη λειτουργία της ΕΕ, σε περίπτωση που δεν γίνει τελικά δυνατό να υπάρξει συμφωνία.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 17/3/2013, στις 17:00



Σενάριο-Eπιμέλεια: Κώστας Αργυρός
Συντονισμός Ερευνας: Mάγδα Καραμανόγλου
Δημ. Ομάδα: Θεοδώρα Βασιλοπούλου, Φένια Χαλά
Δ/νση. παραγωγής: Μαρία Μπιρμπίλη
Εκτέλεση παραγωγής: ARCADIA MEDIA S.A.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !