Ανακοίνωση Δ.Σ. ΕΡΤ Α.Ε

0

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., στην υπ’ αριθμ. 1061 συνεδρίασή του (Παρασκευή, 2/11/2012), ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:
1.      Ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιο Λιάτσο για το θέμα που προέκυψε με την εκπομπή της ΝΕΤ «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» και ακολούθησε συζήτηση, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν ανήκει κατ’ αρχήν στις αρμοδιότητες του Δ.Σ. της ΕΡΤ.
2.      Συζήτησε το ζήτημα της διασφάλισης των συμφερόντων της ΕΡΤ κατά την κατάρτιση των συμβάσεων εξωτερικής τηλεοπτικής παραγωγής και τον έλεγχο των δαπανών της παραγωγής. Αποφάσισε τη συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής, αποτελούμενης από τους κ.κ. Τζώνυ Καλημέρη,  εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., Χάρη Παπαδόπουλο, μέλος Δ.Σ., Κώστα Σπυρόπουλο, Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης, Πέτρο Μάη, Γενικό Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και έναν εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας. Η επιτροπή θα μελετήσει το θέμα της κατάρτισης των συμβάσεων εξωτερικής τηλεοπτικής παραγωγής και του ελέγχου των δαπανών της παραγωγής σε όλες του τις διαστάσεις και αφού λάβει υπόψη και τις απόψεις των αντίστοιχων φορέων, θα καταθέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόταση για ενδεχόμενη αναμόρφωση του πλαισίου. Βάσει των ανωτέρω, αποφασίστηκε η τροποποίηση των αποφάσεων που αφορούν στην ανανέωση ή ανάθεση παραγωγής των ήδη εγκεκριμένων εκπομπών «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ», «ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ», «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ», «DOCVILLE», «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ», «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» και «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ».
3.      Αποφάσισε την ανασυγκρότηση της Επιτροπής για το «1,5%», η οποία θα μετονομαστεί σε «Επιτροπή διαχείρισης πόρων για τον κινηματογράφο» και θα γνωμοδοτεί προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ. Την Επιτροπή απαρτίζουν οι κ.κ. Χάρης Παπαδόπουλος (σκηνοθέτης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, Πρόεδρος της Επιτροπής), Ανδρέας Σινάνος (διευθυντής φωτογραφίας), Δημήτρης Παπαδημητρίου (συνθέτης, Γενικός Διευθυντής Ραδιοφωνίας), Αχιλλέας Κυριακίδης (σεναριογράφος, συγγραφέας) και η κυρία Μπιάνκα Νικολαρέιζη (ενδυματολόγος). Ως αναπληρωματικά μέλη ορίστηκαν ο κ. Σάββας Καρύδας και οι κυρίες Λιλέτ Μπόταση και Άννα Χατζησοφιά.
Στο Δ.Σ. συζητήθηκε ακόμη η παρουσία της ΕΡΤ στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Επισημάνθηκε ότι εντός του 2012 θα εκταμιευθεί το ποσό για όλες τις εγκριθείσες ταινίες που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ θα διατεθεί για την ενίσχυση της Ελληνικής Κινηματογραφίας ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ για ταινίες που θα ολοκληρωθούν εντός του 2013.
4.      Αποφάσισε την κατάθεση προσφοράς για την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Σότσι 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων Ρίο 2016.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !