ΒouBaStick - "Παρ' το αλλιώς...γιατί θα βρεις"

3
Μη μου την εσπέρα τάραττε
«Πάρ’ το αλλιώς» συμβούλευε μέχρι το προηγούμενο Σάββατο η Αννίτα Πάνια τους πρωταγωνιστές των διαφημιστικών της τρέιλερ, για να μη «φρικάρουν» ή να μη «μασάνε» με απλά, καθημερινά προβλήματα όπως η βλάβη ενός αυτοκινήτου και το σπάσιμο ενός τακουνιού μες στη μέση του δρόμου. Αυτό είναι και το κεντρικό μήνυμα της «καινούριας» εκπομπής του ALPHA “Αννίτα S.O.S” η οποία φιλοδοξεί με τη βοήθεια μιας ομάδας ειδικών να δώσει λύσεις στα προβλήματα των τηλεθεατών, συμβάλλοντας παράλληλα στη σταδιακή αλλαγή της φιλοσοφίας τους και του τρόπου  με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη ζωή.

Ωστόσο, το εύλογο ερώτημα που δημιουργείται στον καθένα μέσα από τα συγκεκριμένα σποτάκια είναι εάν το κοινό της εκπομπής θα αποτελείται επί τω πλείστον από τηλεθεατές οι οποίοι δεν έχουν δεύτερο ζευγάρι γόβες, ή δε βρίσκουν ανοιχτό βουλκανιζατέρ , δεδομένου, ότι κυκλοφορεί ένας μύθος πως η ανέχεια και εξαθλίωση είναι οι νέες τάσεις της μόδας, οι οποίες ειδικά φέτος θα φορεθούν πάρα πολύ.  Επιπλέον, παρόλο που η εκπομπή υπόσχεται να απλώσει ένα χέρι βοηθείας στον ταλαιπωρημένο τηλεθεατή,  ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι στα τρέιλερ η ξανθιά παρουσιάστρια ούτε προσέφερε τα δικά της υποδήματα στην πελαγωμένη «σταχτοπούτα», ούτε χώθηκε μέσα στο καπό για να φτιάξει το αυτοκίνητο του άτυχου γιάπη. Με μία απλή και περιεκτική φράση «μη φρικάρεις, παρ’ το αλλιώς» τα είπε όλα και έδωσε το στίγμα της. Γιατί, δηλαδή , να κάθεσαι να μιζεριάζεις και να τσουρομαδιέσαι, επειδή έχεις ορισμένες δυσκολίες; Χαλαρουίτα. Έκαψες το φαγητό σου; Παρ’ το αλλιώς (πήγαινε στο συσσίτιο του δήμου σου και τσίμπα δυο μερίδες). Ξέμεινες από βενζίνη; Παρ’ το αλλιώς («δανείσου» το μηχανάκι κάποιου γείτονα, που δεν το κλειδώνει σε γκαράζ). Δεν έχεις χρήματα να δώσεις στα παιδιά σου για το σχολείο; Παρ’ το αλλιώς (και δως τους παντεσπάνι». Ολόκληρη Μαρία Αντουανέτα το τόλμησε και την έκανε ταινία η Σοφία Κόπολα).
Όπως και να ‘χει, το τρέιλερ της εκπομπής αρχίζει σιγά-σιγά να σε βάζει στο κλίμα και να διώχνει μακριά όλα εκείνα τα ροζ συννεφάκια που είχες στριμώξει στο μυαλό σου, εκτιμώντας ότι όλα όσα έγραφαν τα δελτία τύπου ενός καναλιού που προφανώς πιστεύει πως στην πραγματική ζωή είμαστε όλοι κομπάρσοι -όπως συμβαίνει και στο σύνολο των σχετικών του προγραμμάτων-έχουν μία βάση. Και αν μέχρι την πρεμιέρα είχαμε μόνο υπόνοιες, εντέλει στην πρεμιέρα της εκπομπής οι υποψίες μας βγήκαν αληθινές. Αφού βεβαιωθήκαμε από το σήμα του καναλιού επάνω αριστερά στην οθόνη ότι δεν επανήλθε στον αέρα το Alter, είδαμε την Αννίτα Πάνια να επιστρέφει όπως ακριβώς την είχαμε αφήσει στα τηλεοπτικά λημέρια.
Με διάθεση να εξοστρακίσει κάθε αρνητισμό και απαισιοδοξία ξεκαθάρισε με τρόπο ότι το μόνο μαύρο στην εκπομπή θα είναι το χρώμα των ρούχων της, βάζοντας μάλιστα στη θέση τους όσους τηλεθεατές χαμηλών τόνων επιχείρησαν να συμμετάσχουν στα παιχνίδια διεκδικώντας κάποιο χρηματικό έπαθλο που θα τους βοηθήσει. Η επιθετική στάση της παρουσιάστριας απέναντι σε ανθρώπους οι οποίοι το μόνο που θέλουν είναι να εξασφαλίσουν κάποια χρήματα για να καλύψουν τρύπες και όχι για να κάνουν καριέρα στην τηλεόραση φανερώνει ότι οι υπεύθυνοι της εκπομπής προφανώς  δεν έχουν ενημερώσει σωστά την Αννίτα Πάνια γύρω από το concept του S.O.S το οποίο επιδιώκει να λύσει τα ψυχολογικά προβλήματα των τηλεθεατών και όχι να τους δημιουργήσει περισσότερα. Όταν μία εκπομπή αυτοαποκαλείται κοινωνική, σημαίνει ότι θα αγκαλιάζει τον άνθρωπο και όχι ότι θα τον χρησιμοποιεί για να νιώσει καλύτερα ο παρουσιαστής που για έναν χρόνο έμεινε εκτός τηλεόρασης  και τα «είδε όλα κωλυόμενα» όπως, θα έλεγε και η «Αλίκη στο Ναυτικό».
Ο τηλεθεατής ο οποίος θα χρεωθεί δύο -σχεδόν-ευρώ στον τηλεφωνικό του λογαριασμό για να κερδίσει ένα σημαντικό ποσό για τον ίδιο που το έχει ανάγκη δεν είναι αναγκασμένος να αντικαταστήσει τον Κατέλη και τη Μαλάμω για να ανεβάσει το κέφι της hostess. Ούτε φυσικά χρειάζεται να ακούει από την ίδια παρατηρήσεις αναφορικά με τη διάθεσή του, επειδή δεν είναι και στα καλύτερά της. Βέβαια το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η εκπομπή για να καταφέρει να δικαιολογήσει την ύπαρξή της θα πρέπει να συνοδεύεται από τον ανάλογο ενθουσιασμό των τηλεθεατών οι οποίοι επωφελούνται από αυτήν. Ως εκ τούτου όταν ο τηλεθεατής δεν ζητωκραυγάζει που κατάφερε να κερδίσει ύστερα από κόπο και προσβολές 300 ευρώ, η παρουσιάστρια αντιδρά σαν ταύρος σε υαλοπωλείο, καθώς εισπράττει μία αχαριστία, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τη γενναιοδωρία της εκπομπής. Το γεγονός όμως ότι τα 300 ευρώ θα σκορπίσουν μέχρι η παρουσιάστρια να τινάξει το μαλλί, δεν έχει καμία σημασία. Ο τηλεθεατής πρέπει και πάλι να έχει προετοιμαστεί σωματικά ώστε να κάνει τούμπες από τη χαρά του.
Επιπλέον, πέρα από τα παιχνίδια στην εκπομπή φιλοξενούνται και άνθρωποι οι οποίοι ενώπιον της Αννίτας και των ειδικών (αστρολόγου, ψυχολόγου, δικηγόρου και «life coach” που μας προτείνει να φτιάξουμε τη διάθεσή μας ακούγοντας το «Χέρια ψηλά» του Χατζηγιάννη) μοιράζονται τα προβλήματά τους με το κοινό και επιζητούν λύσεις. Τι κι αν ο κανάλι της Κάντζας διεμήνυε ότι η παρουσιάστρια θα αφήσει πίσω το “trash” παρελθόν της, φαίνεται ότι τα «Παρατράγουδα» ζουν και βασιλεύουν σαν ήρωας από σαπουνόπερα, που όλοι θεωρούν νεκρό αλλά εκείνος βρίσκει τρόπο να επιστρέψει και να πάρει την εκδίκησή του. Ο πρώτος ευτραφής καλεσμένος της εκπομπής εμφανίστηκε στο πλατό κρατώντας δύο ταψιά με αρτοσκευάσματα και γλυκίσματα για να εξηγήσει ότι όλα αυτά δεν τον αφήνουν να αδυνατίσει και να επιστρέψει στο κανονικό του βάρος. Η παρουσιάστρια χειρίστηκε το θέμα με το συνήθη τρόπο και στο τέλος παρενέβη τηλεφωνικά κλινική αδυνατίσματος η οποία δεσμεύτηκε να βοηθήσει τον καλεσμένο ούτως ώστε να λύσει το πρόβλημά του.
Η παροιμία «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» είναι τελικά το νέο μότο της τηλεοπτικής εποχής, καθώς από ό,τι έχει διαπιστωθεί μέχρι σήμερα κανείς δεν είναι διατεθειμένος να προσφέρει κάτι καινούριο, παρόλο που ο ίδιος έχει προαναγγείλει δραστικές αλλαγές οι οποίες όμως ποτέ δεν ήρθαν. Πολλοί υποστηρίζουν, ότι ο βήχας και η απάθεια όταν εσύ έχεις λύσει τα δικά σου προβλήματα, δεν κρύβονται. Έχουν δίκιο ή όχι; Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν… πότε θα σκάσει μύτη η γυναίκα αντιπρόσωπος; Πότε ο Κώστας Λεφάκης και η Ερμίνα Γάκη θα αντικατασταθούν από την Κούλα και το Γιάννη; Ο χρόνος θα δείξει. Μέχρι τότε μια συμβουλή: «πάρτε το αλλιώς, γιατί θα βρείτε».

Αντώνης Μπούμπας
ant_boubas@yahoo.gr

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Πραγματικα πολυ ωραιο αρθρο.Μπραβο!Δυστυχως αυτη η εκπομπη είναι ότι χειρότερο για την ελληνικη τηλεοραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό άρθρο! Συγχαρητήρια Αντώνη! Τα λες πολύ ωραία! Πόσο είχες στην έκθεση; Χαχα! Δε το λέω ειρωνικά! Πάντως σε κάνα δύο βδομάδες θα δούμε την αχ Κούλα και τον Γιάννη να πλακώνονται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !