Οι σταθμοί και η εξέλιξη

2
  Οι στιγμές που ξεχωρίζουν στα 23 χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης. Από το Ενώπιος Ενωπίω και τα λαμπερά show της Κορομηλά, μέχρι τον Πρωινό Καφέ της ελενης Μενεγάκη και το Dancing with the stars. Aπό τον Λευτέρη Μπιντέλα

Πρωινά
1991 ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ
Μετά τη
θητεία της στην κρατική τηλεόραση, όπου παρουσίαζε το «Μια καλημέρα είναι αυτή», η Ρούλα Κορομηλά μεταπήδησε στον νεοσύστατο τότε ΑΝΤ1, ως η παρουσιάστρια της πρώτης πρωινής εκπομπής στην ιδιωτική τηλεόραση. Μια μεγάλη καριέρα μόλις ξεκινούσε.
1993 ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ
Ο πρώτος άντρας παρουσιαστής στην πρωινή ζώνη ανέλαβε να «τα βάλει» με τη Ρούλα και κατάφερε να κλέψει αρκετές φορές την πρωτιά. Εμείς γνωρίσαμε τη γυμνάστρια Γωγώ Μαστροκώστα κι ο Αντρέας τη μετέπειτα σύζυγό του Φωτεινή Γεωργαντά.
1995 ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ
Η Ελένη Μενεγάκη, συμπαρουσιάστρια της Πόπης Χατζηδημητρίου, γίνεται το Νο 1 κι έκτοτε παρέμεινε εκεί, βασίλισσα της πρωινής ζώνης έκτοτε. Ακολούθησε ένας παραμυθένιος γάμος με τον Γιάννη Λάτσιο, οι εγκυμοσύνες και τελικά μια πολύκροτη μεταγραφή στον Alpha.
1999 ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ
Για πολλούς, το πρωινό του Φώτη Σεργουλόπουλου, της Μαρίας Μπακοδήμου και του σκύλου τους, Σωτήρη, ήταν από τα πιο ωραία, φρέσκα, διασκεδαστικά και αληθινά, που έχουν περάσει από την τηλεόραση.
2005 ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ
Ενα νέο, άφθαρτο πρόσωπο έρχεται να καλύψει το κενό της Μενεγάκη λόγω της μετακόμισής της στον Alpha. Την πρώτη σεζόν, η Ελεονώρα Μελέτη τα κατάφερε! Τη δεύτερη, δέχθηκε πολλά «εσωτερικά» χτυπήματα κι αποχώρησε εν μέσω προβλημάτων υγείας.
2008 ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ
Μουτσινάς και Ζαρίφη, δύο δευτεραγωνιστές από τα πάνελ της Ελένης και του Γρηγόρη αναλαμβάνουν να υπερασπιστούν την τιμή του ΑΝΤ1 στην πρωινή ζώνη και να φέρουν νέα πνοή. Δεν την έφεραν, αλλά πριν ολοκληρωθεί η σεζόν αντικαταστάθηκαν.
2010 ΠΡΩΙΝΟ ΜΟΥ
Ζευγάρι στη ζωή και στην TV, Σκορδά-Λιάγκας τράβηξαν όλα τα φώτα πάνω τους αναλαμβάνοντας την πρωινή ζώνη του Mega, που μετά τον Γρηγόρη είχε υποστεί καθίζηση. Κέρδισαν το στοίχημα της τηλεθέασης κι άλλαξαν το στυλ των πρωινών, εισάγοντας νέο τηλεοπτικό ύφος.
Shows
1990 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ
Η έλευση της ιδιωτικής τηλεόρασης φέρνει την πρώτη κάλυψη των καλλιστείων Μις Ελλάς, Σταρ Ελλάς, Μις Γιάνγκ και η πρώτη εστεμμένη γίνεται η Τζένη Μπαλατσινού. Το 1996 την παρουσίασή τους ανέλαβε η Μενεγάκη.
1994 CΙΑΟ ANT1
«Λυσσάξτε, Τσαούσες» -ανάμεσά τους και η Ζέτα Μακρυπούλια-, φώναζε ο μεγάλος showman Γιώργος Μαρίνος, που κλήθηκε να αντικαταστήσει τη Ρούλα, αλλά τελικά «σφράγισε» το show με την παρουσίασή του. Στο πλευρό του, Παπαδάκη και Ναθαναήλ.
1995 ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ
Η Ρούλα σπάει το συμβόλαιό της με τον ΑΝΤ1, για χάρη του Mega. Μαζί με τον Στέφανο Σαρτίνι μεσουρανούν στην TV για τα επόμενα 4 χρόνια. Τραγουδά, χορεύει, στήνει σκετς, αλλάζει διαρκώς τα μαλλιά της και την ονομασία του show...
2001 BIG BROTHER
Το πρώτο ελληνικό reality είναι γεγονός κι οι Έλληνες εκπαιδεύονται στην ηδονοβλεψία και την ίντριγκα από τον μετρ Αντρέα Μικρούτσικο. Ο τελικός, παραμονή Πρωτοχρονιάς, σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης για τα μάτια του Τσάκα και του Πρόδρομου.
2002 FAME STORY
Το 2ο reality show της ελληνικής TV αναζητά μουσικά ταλέντα. Η Ναταλία Γερμανού παρουσιάζει και ο Μικρούτσικος διευθύνει τη «μουσική ακαδημία». Αξέχαστο το ξεκατίνιασμα της Ασπας Τσίνα με την Κατερίνα Κούκα.
2005 ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Το τελευταίο ψυχαγωγικό show, πριν μας κατακλύσουν τα reality παιχνίδια. Ο Αρναούτογλου με τη Μαριέττα Χρουσαλά έψαχναν να βρουν πού θα τα κάνει η αγελάδα Κλάρα. Τη δεύτερη σεζόν, επιλέχθηκε η Καλομοίρα, που μας έδειξε ότι είχε γίνει γυναίκα.
2010 Dancing with the stars
Για πρώτη φορά 12 επώνυμοι διαγωνίζονται στο ίδιο show στον χορό. Οι εμφανίσεις της Μακρυπούλια γεμίζουν τις μεσημεριανές εκπομπές, που σχολιάζουν την κόντρα Μανωλίδου-Μαγγίρα. Νικήτρια η Ερρικα Πρεζεράκου.
Ενημέρωση
1990 ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ
Ο νεαρός τότε Νίκος Χατζηνικολάου γίνεται το πρόσωπο του κεντρικού δελτίου του Mega κι εγκαινιάζει τα πολιτικά talk shows στην ιδιωτική τηλεόραση. Η εκπομπή διήρκεσε ώς το 2002, ενώ άφησαν εποχή οι συνεντεύξεις από τους σταρ της εποχής.
1990 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΤ1
Ο Τέρενς Κουίκ προερχόμενος από την κρατική, κάθεται στην καρέκλα του κεντρικού παρουσιαστή του δελτίου του ΑΝΤ1 και παραμένει για 10 περίπου χρόνια. Δίπλα του παρουσίαζε αρχικά η Νανά Δούκα - Παλαιτσάκη και μετά η Τατιάνα Στεφανίδου.
2000 ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Ο Γιάννης Πρετεντέρης παίρνει μεταγραφή στο Μεγάλο Κανάλι και ξενικά την πολιτική του εκπομπή. Ο δημοσιογράφος μετρά δώδεκα σεζόν στον αέρα με την ίδια εκπομπή, ενώ διατηρεί παράλληλα και τη θέση του σχολιαστή στο δελτίο ειδήσεων.
2003 ΕΙΔΗΣΕΙΣ STAR
Ο Αιμίλιος Λιάτσος αφήνει το Mega κι επιστρέφει ως παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου στο κανάλι όπου ξεκίνησε. Για πρώτη φορά λανσάρεται το «εναλλακτικό δελτίο ειδήσεων» που σήμανε στροφή στις lifestyle ειδήσεις.
2005 ΕΙΔΗΣΕΙΣ MEGA
Η απάντηση στον ανταγωνισμό ήρθε με την Ολγα Τρέμη, η οποία ως παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου δεν έχει χάσει από τότε ούτε για μία σεζόν την πρωτιά.
2007 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΤ1
Δύο διαφορετικές σχολές κλήθηκαν να συνεργαστούν στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Η Ελλη Στάη και ο Νίκος Ευαγγελάτος έγραψαν ιστορία ως δίδυμο, λόγω της ανοιχτής διαφωνίας τους που οδήγησε στο «διαζύγιο» και την απομάκρυνση της Ελλης.
2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΤ1
Με θητεία στη δημόσια τηλεόραση, η Μαρία Χούκλη επιλέγεται για το ανανεωμένο δελτίο του ΑΝΤ1 υπό τη διεύθυνση του Στρατή Λιαρέλλη. Η δεύτερη χρονιά έφερε ικανοποιητικά αποτελέσματα και κατέστησε το δελτίο και πάλι ανταγωνιστικό.

ethnos tv

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Η Μενεγάκη δεν υπήρξε ποτέ συμπαρουσιάστρια της Χατζηδημητρίου. Απλά τη διαδέχτηκε στην παρουσίαση. Η Μελέτη τον Πρωινό Καφέ τον παρουσίαζε για τρεις σεζόν και όχι για δύο. Στο πλευρό του Μαρίνου Ναθαναήλ και Παπαδάκη ήταν όχι ταυτόχρονα, την 3η σεζόν η Ναθαναήλ και την 4η η Παπαδάκη. Το Μπράβο Ρούλα κράτησε 6 χρόνια, όχι 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ε νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι και ο Όμορφος Κόσμος το πρωί με τον Αρναούτογλου στα πρωινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !