O «Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» του Σπύρου Παπαδόπουλου σε όλη την Ελλάδα

0
Η Κωμωδία του «Τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού» του Ιταλού συγγραφέα Ντάριο Φο, θα παρουσιαστεί σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας. Η περιοδεία θα ξεκινήσει από την Ξάνθη και έπειτα θα παρουσιαστεί στις 29 Ιουλίου στην Αθήνα. Σε μετάφραση Άννας Βαρβαρέσου και σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου η παράσταση θα ανέβει με τον ίδιο θίασο που παρουσιάστηκε τον χειμώνα στο Θέατρο "Αλέκος Αλεξανδράκης", με μοναδική αντικατάσταση αυτήν της Νίκης Παλλικαράκη από την Νικολέττα Κοτσαηλίδου. Το έργο παραμένει επίκαιρο ακόμα και σήμερα, περίπου σαράντα χρόνια μετά τη δημιουργία του. «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» γράφτηκε το 1970 από τον βραβευμένο με Νόμπελ, Ντάριο Φο, για να ασκήσει κριτική στην κατάχρηση [...]

εξουσίας του συστήματος δικαιοσύνης της Ιταλίας και της κυβερνητικής διαφθοράς. Το έργο σατιρίζει την εξουσία με το χαρακτηριστικό χιούμορ του συγγραφέα. Ένας σχιζοφρενής, διεισδύει στα γραφεία της κεντρικής Ασφάλειας, μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διαλευκάνει την παράξενη υπόθεση της «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού βομβιστή που έπεσε από τον 6ο όροφο της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Οι αστυνομικοί τρομοκρατημένοι, γίνονται έρμαια στην εξυπνάδα και στη φαντασία του τρελού, πέφτουν σε όλες τις παγίδες που τους στήνει, οι αντιφάσεις και τα ψέματα πάνε σύννεφο κι από άγριοι και βλοσυροί, μεταμορφώνονται σιγά - σιγά σε κάτι αξιοθρήνητα ανθρωπάκια, που δέρνονται μεταξύ τους, που είναι έτοιμοι να πηδήξουν κι αυτοί απ' το παράθυρο, που τραγουδάνε το bandiera rossa, που εκλιπαρούν τον τρελό για έλεος και η κατηφόρα δεν έχει τέλος! Μέσα σε δύο ώρες η κεντρική Ασφάλεια γίνεται μπάχαλο!

Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπίρος, Τάσος Γιαννόπουλος, Νικολέττα Κοτσαηλίδου, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Στέλιος Πέτσος.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !