BOUBASTIC - Πλάτσα, πλάτσα, πλούτσα, έχουν γίνει λούτσα

3
Καλησπέρα σε όλους! Μετά από την "κρυάδα" της πρώτης εβδομάδας είμαστε ξανά εδώ, ακόμα κι αν το θερμόμετρο σκαρφαλώνει ανοδικά, για να σχολιάσουμε παρέα με το δικό μας τρόπο όσα είδαμε και ακούσαμε στην ταλαιπωρημένη μας "tv". Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια και εύχομαι να περάσετε πραγματικά ωραία, αφήνοντας και εσείς τη σκέψη σας να ταξιδέψει πέρα από κάθε συμβατικό και σχηματικό τοπίο. Καλό απόγευμα! 
                                        "Λιπ-κλος, μαλλιά και επίπεδη κοιλιά"
 
Ένα δράμα καλούνται να ζήσουν πλέον οι τηλεοπτικοί και μη αστέρες, οι οποίοι μετά θλίψης συνειδητοποιούν ότι θα πρέπει να σβήσουν από το μυαλό τους όποια παλαιοημερολογίτικη σκέψη είχαν μέχρι τώρα. Οι εποχές που πάσχιζαν για να προωθήσουν τις προσωπικές τους δουλειές μέσα από μια διακριτική και αθόρυβη τηλεοπτική εμφάνιση χωρίς τυμπανοκρουσίες και βεγγαλικά, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οι προσπάθειές τους να εκτελούν την προβλεπόμενη -από τις ανώτερες δημοσιοσχετίστικες δυνάμεις-αγγαρεία τους, περνώντας ωστόσο απαρατήρητοι, φαντάζουν στο εξής, γυναίκες του Ζαλόγγου... Πέφτουν στο κενό. Τι κι αν κάποτε τα μόνα τηλεοπτικά τελωνεία ήταν τα χιουμοριστικά βιντεάκια του Θέμου, τα οποία ανίχνευαν κατά κόρον σαρδάμ, παραπατήματα, ερωτικά υπονοούμενα και εκτοξεύσεις τους σε γειτονικά πλατό μετά από σπρώξιμο της παραληρούσας Ελένης Μενεγάκη…. σήμερα, τίποτα δεν πέφτει κάτω. Ακόμα και αν πέσει, δεν το σηκώνουμε. Πέφτουμε και εμείς δίπλα του, προκειμένου να του δώσουμε την αρμόζουσα προσοχή.
  Οι νέοι κανόνες είναι (κάνε κλικ στο διαβάστε περισσότερα για την συνέχεια).. 
αμείλικτοι και δεν επιτρέπουν παραβάσεις, καθώς η προβολή έχει και το τίμημά της. Σύμφωνα με αυτούς, όλοι καλούνται να αφήσουν πίσω τους το προ δεκαετίας αθώο και οικογενειακό κλίμα της τηλεόρασης και να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα που προβλέπει ένα σαφάρι. Μόνο έτσι θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τα όπλα των αιμοσταγών «κυνηγών που έχουν χριστεί υπηρέτες της καλαισθησίας, του ακαδημαϊκού λόγου και της δημόσιας τάξης». Εσφαλμένες επιλογές με άρωμα παρελθόντος τιμωρούνται θανάσιμα. Αδύνατον να επιβιώσεις, διερχόμενος μέσα από το τηλεοπτικό «καραούλι», αν πρώτα δε συμμορφωθείς με τις επιταγές της μόδας. Κάποτε, πιθανόν να θεωρούσες ότι η «βούρτσα» είναι αδελφή παράκτια κωμόπολη με τη «Λούτσα»… σήμερα όμως, καλείσαι να μάθεις όλες τις θαυματουργές της ιδιότητες και να περιποιείσαι την κώμη σου συχνότερα.
 Το ίδιο ισχύει και με τις στιλιστικές σου απόπειρες. Εάν σου πέρασε έστω και για ένα δευτερόλεπτο από το μυαλό να εμφανιστείς σε εκπομπή με το ρούχο που φορούσες προχθές στο μανάβικο της γειτονιάς σου και αγόραζες ντομάτες, συνήθισε στην ιδέα ότι τώρα θα τις «φας» κιόλας, δεδομένου ότι η εξωτερική σου εικόνα δεν θα έπρεπε να βρίθει προχειρότητας. Ακόμα και αν αγνοείται η διάθεση για ολική μεταμόρφωση από την κορφή ως τα νύχια -προκειμένου να θαμπώσεις τα εκατοντάδες παγωμένα -στο πλάνο σου- μάτια, θα πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου για να προτάξεις την προσωπική σου αξιοπρέπεια στη μάχη των επικριτικών σχολίων, των καυστικών λογύδριων, των ενδυματολογικών απονομών και γενικότερα της επιφανειακής υπόστασης που ασπάζεται η τηλεόραση. Συνεπώς μια τηλεοπτική εμφάνιση συνεπάγεται εξονυχιστικό έλεγχο, κοινώς “ κόσκινο”, τον οποίο θα πρέπει να ανεχτείς αποκτώντας νέο μότο στη ζωή σου… «Λιπ κλος, μαλλιά και επίπεδη κοιλιά», κατά το γνωστό «Ψωμί, ελιά και Κώτσο Βασιλιά».
Ειδικά αν προορίζεσαι για καλεσμένος σε παρέα παραθεριστών-παρουσιαστών σε πολυτελή θέρετρα με το κύμα δίπλα να παφλάζει, θα πρέπει πρώτα να αφήσεις την υπογραφή σου με τον προσωπικό σου ιδρώτα στους διαδρόμους του γυμναστηρίου, το οποίο επισκεπτόσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Και αυτό, γιατί έχουν την ευφάνταστη ιδέα να αποθανατίσουν τις «διακοπές» τους και να τις προβάλλουν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Μόνο αν πετύχεις να μετατρέψεις την κοιλιακή σου χώρα σε … «παγοδρόμιο», θα εξασφαλίσεις το πολυπόθητο εισιτήριο για τη δική σου προβολή και για ανέμελα χοροπηδητά στην άμμο με τα στήθη των μοντέλων και των υπόλοιπων θηλυκών συντελεστών να ανεβοκατεβαίνουν σαν ασανσέρ, αντιγράφοντας τον ήχο από τις ρακέτες της παρέας του Αντώνη Κανάκη… «τάκα-τούκα».
Ημίγυμνοι μάγειρες, χαρωποί δημοσιογράφοι, καραόκε «ορθάνοιχτα» σε κάθε μουσικό αυτί, θαλάσσια σπορ, γυμναστικές και μοναδικές στιγμές Baywatch με τους Έλληνες Μιτς Μπιουκάναν να μη μπαίνουν καν στη διαδικασία να ρουφιούνται όπως ο «ορίτζιναλ» χαρακτήρας στιγμάτισαν την εβδομάδα που μας άφησε και απέδειξαν πόσο καταλυτικό ρόλο παίζει στη ψυχολογία ενός ανθρώπου η γνώση ότι και του χρόνου θα έχει δουλειά. Το ηθικό ανεβαίνει και δεν είναι το μόνο. Γέλια, παιχνιδιάρικη διάθεση και ξεσάλωμα «πενταήμερης» εκδρομής τρίτης λυκείου σε συντροφεύουν γλυκά και μελωδικά την ώρα που εσύ, ανακατεύεις την πεντανόστιμη φακή σου στο μάτι της κουζίνας της υπόγειας, αλλά ευρύχωρης γκαρσονιέρας σου. Και εφόσον η οικονομική κρίση έχει βάλει τρικλοποδιά στον τομέα της μυθοπλασίας, απολαμβάνεις μέσω των «πρωινών σου» μοναδικές τηλεοπτικές στιγμές, οι οποίες στα μάτια σου μεταφράζονται ως αμερικάνικες υπερπαραγωγές, αφού το πολυάσχολο πρόγραμμά σου δεν θα σου επιτρέψει να επισκεφτείς και εσύ ο ίδιος ένα τέτοιο θέρετρο, να κάνεις τις διακοπές σου, τα μπάνια σου, τα σπορ σου και τέλος να τραγουδήσεις Bon Jovi «ανοίγοντας» την καρδιά σου.
Ωστόσο, όλα είναι πιθανά. Δεν πρέπει να αποκλείουμε τίποτα. Ούτε να απογοητευόμαστε. Μπορούμε και εμείς να ζήσουμε τέτοιες στιγμές σαν αυτές που βλέπουμε στην τηλεόραση. Το μόνο που χρειαζόμαστε.. είναι να βάλουμε το μαγιό μας και να μπούμε στη γεμάτη νερό μπανιέρα, έχοντας δίπλα μας ένα κουτί σπίρτα. Ανοίγουμε το κουτί, ανάβουμε ένα-ένα τα σπίρτα, κλείνουμε τα μάτια και…. Καλές Διακοπές σε όλους!!!!!

                                     Έτσι για καφέ και κουβέντα
Το γεγονός ότι η επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος της, βρήκε εξ’ απήνης την υποψήφια Βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη-χωρίς να  προλάβει να αντιδράσει όπως ακριβώς ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία της, αλλά και την εκρηκτική της προσωπικότητα-έδωσε τη λανθασμένη εντύπωση σε πολλούς ότι στήνοντας ένα «τηλεοπτικό cafe» με χαλαρή διάθεση και δόσεις συγκαλυμμένου κουτσομπολιού ανάμεσα σε φίλους, θα προσθέσουν περισσότερο κύμινο σε αυτή την ήδη πετυχημένη συνταγή, ώστε να νοστιμίσει κι άλλο. Κατά αυτό τον τρόπο, η κ. Κανέλλη, πάντα ετοιμόλογη και καίρια στις απόψεις της δεν έκρυψε την ενόχλησή της κατά την επίσκεψή της στο πλατό της «Μεσημεριανής Μελέτης» όπου οι δημοσιογράφοι της ομάδας κατάφεραν με τις «υποθετικές» όπως τις χαρακτήρισε η ίδια ερωτήσεις τους, να προσδώσουν στην κουβέντα τους άρωμα «καλοκαιρινής βραδιάς σε σοκάκια παλιάς ελληνικής γειτονιάς με τους κατοίκους να κάθονται στα σκαλάκια των σπιτιών και να κουβεντιάζουν μέχρι το πρωί». Υπογραμμίζοντας «σκύλεμα» και «σενάρια» ερωτήσεις που αφορούν σε ενδεχόμενη συνάντηση της με τον κ. Κασιδιάρη εντός της Βουλής, η κ. Κανέλλη απέδειξε ως έμπειρη πολιτικός και δημοσιογράφος ότι από τη στιγμή που έχει αντιμετωπίσει πολύ δυσκολότερες καταστάσεις, βγαίνοντας αλώβητη μέσα από αυτές, μπορεί πολύ απλά και επιχειρηματολογώντας να υποστηρίξει στη θέση της σε οποιοδήποτε τηλεοπτικό «πηγαδάκι» και όχι μόνο βρεθεί, χωρίς να παρασυρθεί από το ύφος της εκπομπής, αλλά και της ομάδας που την πλαισιώνει. Βέβαια, άξιο απορίας είναι εάν πίστευε πραγματικά κανείς ότι η Λιάνα Κανέλλη θα τους απαντούσε σε ερωτήσεις που μας θυμίζουν ένδοξες στιγμές της σόου-μπιζ κατά το παρελθόν. Όπως, «Κ. Βανδή, αν συναντηθείτε ποτέ με την κ. Βίσση σε μια εκδήλωση, τι θα της πείτε»;
                                                                 
                                                      Το ζητήσαμε, μας το προσφέρουν

Πριν προλάβουμε καλά-καλά να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για την απουσία νέων ξένων σειρών στην ελληνική τηλεόραση, ο Ant1 κάνει κίνηση ματ και ανακοινώνει ότι από τις 29 Ιουνίου ενισχύει το επιτυχημένο «Prime Eleven» του με το «Castle» μία εξαιρετική αστυνομική σειρά με άφθονα κωμικά στοιχεία, που μας έρχεται από το αμερικάνικο δίκτυο ABC. Κεντρικός ήρωας είναι ο Ρίτσαρντ Καστλ. Ένας πολύ ελκυστικός συγγραφέας βιβλίων μυστηρίου, που τα έχει όλα: φήμη, φανατικούς αναγνώστες και φυσικά πολλές όμορφες γυναίκες. Όμως όλα αυτά έχουν πάψει να τον ικανοποιούν. Τότε η ζωή του όμως αποκτά νέο ενδιαφέρον, όταν η ντετέκτιβ Κέιτ Μπέκετ τον καλεί για βοήθεια, καθώς εμφανίζεται ένας δολοφόνος ο οποίος σκηνοθετεί τα εγκλήματά του σύμφωνα με την περιγραφή που έχει κάνει ο συγγραφέας στα βιβλία του. Η συνεργασία ανάμεσα στον χαλαρό Ρίτσαρντ Καστλ και τη συντηρητική Κέιτ Μπέκετ θα προκαλέσει εντάσεις. Η έλξη μεταξύ τους δεν θα αργήσει να εκδηλωθεί. Ανάμεσα σε επικίνδυνες συγκρούσεις και καυτές, ρομαντικές στιγμές, ο Ρίτσαρντ θα νιώσει και πάλι ζωντανός. Οι περιπέτειες του Ρίτσαρντ Καστλ και της Κέιτ Μπέκετ μετά από τέσσερις επιτυχημένες σεζόν ετοιμάζονται να συντροφεύσουν και τα δικά μας βράδια μέσα από τη συχνότητα του Ant1 ο οποίος, εισπράττοντας την απήχηση των αστυνομικών σειρών που έχουν οι αστυνομικές σειρές του Star στη μεταμεσονύκτια ζώνη του, αποφάσισε να το προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω με κάτι φρέσκο και μοντέρνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά έχει πάρει πράσινο φως και το φθινόπωρο θα προβληθεί στην Αμερική ο πέμπτος κύκλος της. Ένα μεγάλο μπράβο στο κανάλι του Αμαρουσίου και να ευχηθούμε να ακολουθήσουν και μελλοντικά τέτοιες ανάλογες πρωτοβουλίες.



Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. polu kalh kai h shemrinh sou sthlh antwnh, mou aresei polu etsi opws ta les, sunexise etsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική η στήλη σου και πολύ ενδιαφέροντα τα σχόλια σου! Συνέχισε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !