ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ: BOUBASTIC - Οι "πεταλούδες" ελεύθερες πετούν στην tv

8
Καλησπέρα σε όλους! Διανύουμε ήδη τις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού και αρκετά τηλεοπτικά προγράμματα έχουν κατεβάσει κιόλας ρολά για φέτος. Η κρίση όμως δεν πηγαίνει διακοπές. Παραμένει ενεργή, σταθερή και αγέρωχη ανεξαρτήτως συνθηκών και είναι έτοιμη να ξεδιπλώσει τα δίχτυα της χαρίζοντας μοναδικές περιπλανήσεις σε παρασκηνιακά μονοπάτια, θέτοντας προβληματισμούς και εύλογα ερωτήματα που πηγάζουν από την πρώτιστη επιθυμία του συνόλου να "έχουμε την τηλεόραση που μας αξίζει". Άραγε, την έχουμε...; Εύχομαι να περάσετε όλοι καλά και να γίνουμε αυτό το καλοκαίρι μια μεγάλη και όμορφη παρέα.

Η επανάληψη είναι μητήρ μαθήσεως ή πλήρους αποστηθήσεως;
Αν η Λίζα Παπασταύρου (Αλίκη Βουγιουκλάκη) έβλεπε πεταλούδες πράσινες, κόκκινες και κίτρινες μετά το πρώτο χαστούκι που οικονόμησε από τον καθηγητή της Πάνο Φλωρά (Δημήτρη Παπαμιχαήλ) στην αγαπημένη ταινία «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο», μετά την πρόσφατη βιαιοπραγία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος της, η Λιάνα Κανέλλη πρέπει να είδε όχι μόνο πεταλούδες, αλλά και σκαθάρια, λιβελούλες, αλογάκια της Παναγίτσας, μέλισσες, αράχνες και γενικότερα, όλη την ομοταξία των αρθροπόδων που συμπεριλαμβάνονται στο εθνικό μας οικοσύστημα.
Μία επίθεση, η οποία προκάλεσε αναταράξεις τόσο στα πολιτικά, όσο και στα τηλεοπτικά ύδατα. Από πολλούς… αναπάντεχη και σοκαριστική, από κάποιους… πολυαναμενόμενη «χρυσή» τομή για μία μιντιακή αναθάρρηση. Επικρατεί η άποψη, ότι πριν ξεσπάσει η καταιγίδα μεσουρανεί μια απόλυτη ηρεμία. Επομένως,  ο (κάνε κλικ στο διαβάστε περισσότερα για την συνέχεια).. 
reality ξυλοδαρμός πολιτικού προσώπου στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, ο οποίος προκάλεσε σάλο και ομόθυμη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η φυσική θεομηνία, μετά από ένα ξηρό καναλικό τοπίο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με ελάχιστες βροχοπτώσεις. Ξυλοδαρμός, κατακριτέος από το κοινωνικό σύνολο καθώς ξυπνάει συναισθήματα φόβου, ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον, αλλά «ενδιαφέρον» ενσταντανέ για τα εντός, εκτός και επί τα αυτά ΜΜΕ, αφού οι επαίσχυντες αυτές εικόνες έκαναν το γύρο του κόσμου, προσθέτοντας άλλο ένα λιθαράκι στο κολακευτικό ψηφιδωτό πορτραίτο της χώρας μας στο εξωτερικό. 
Και παρόλο που βρισκόμαστε μία ανάσα πριν τη λήξη της ομολογουμένως ανιαρής τηλεοπτικής σεζόν, ένα πραγματικά σοβαρό και κατ’ ουσία συμβολικό περιστατικό ήρθε να βγάλει τα σπασμένα όλης της χρονιάς. Προβλήθηκε, αναπαράχθηκε, συζητήθηκε, σχολιάστηκε και ερμηνεύτηκε ποικιλοτρόπως από κάθε τηλεοπτικό πάνελ, από κάθε τηλεοπτική παρέα, ενημερωτική και μη, ενώ άνοιξε το χρονοντούλαπο για παλαιότερα «χαστούκια» που αποθανάτισαν οι κάμερες και έγραψαν ιστορία.
Βαθυστόχαστες αναλύσεις, προσωπικές εκτιμήσεις και δεκάδες επαναλήψεις ενός τηλεοπτικού θεάματος που η πλειοψηφία το αποδοκιμάζει, το καταδικάζει, το βρίσκει άγριο και δυσφημιστικό για την χώρα μας, αν και δε χορταίνει να το βλέπει, το repeat σε διαδίκτυο και τηλεόραση παίρνει φωτιά. Μικροί-μεγάλοι έχουν αποτυπώσει πλέον στη μνήμη τους κάθε κίνηση, από τις στιγμές δροσιάς της υποψήφιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κας. Δούρου , τη ρίψη της εφημερίδας από την κα. Κανέλλη, μέχρι την πληθωρική έκρηξη συναισθημάτων του κ. Κασιδιάρη και είναι έτοιμοι να την αναπαραστήσουν όποτε χρειαστεί. Μάλιστα, το απόσπασμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε ψυχαγωγικές εκπομπές ως παιχνίδι παρατηρητικότητας με ερωτήσεις τύπου: «Ποιο χέρι χτύπησε στο τραπέζι ο κ. Παπαδάκης αμέσως μετά τη ρίψη του νερού, προσπαθώντας να σηκωθεί και να τρέξει στο μέρος του κ. Κασιδιάρη»; «Πόσα όχι φώναξε μέχρι να πέσει το σήμα της εκπομπής»; «Πόσες κούπες υπήρχαν επάνω στο τραπέζι» και ούτω καθεξής.  
Βέβαια, στο σημείο αυτό προκύπτουν αρκετά ερωτηματικά τα οποία μας οδηγούν σε ένα λαβύρινθο σκέψεων και υποθέσεων. «Χρειαζόταν να το δούμε αυτό»; «Τι συναισθήματα μας δημιουργεί όταν το βλέπουμε»; «Θα ευχόμασταν να μην είχε συμβεί»; «Θα ευχόμασταν να μην το είχαμε δει» ή «ευχαριστούμε το Θεό που το είδαμε ξανά και ξανά και ξανά και ξανά»;;; Σκέψεις από τις οποίες άλλες εξωτερικεύονται και άλλες θα μείνουν καλά φυλαγμένες μέσα μας, όσο θα συνεχίζουμε να μένουμε με το στόμα ανοιχτό, κάθε φορά που θα πέφτουμε πάνω σε αυτές τις εικόνες ντροπής.

Η συνταγολόγηση της ελληνικής μυθοπλασίας του 2012
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της κωμικής σειράς του Ant1 «Το αμάρτημα της μητρός μου» δια χειρός Αλέξανδρου Ρήγα. Πώς πέρασε έτσι ο καιρός; Ένιωσα σα να πέρασαν μόνο δυο μήνες από τότε που έκανε πρεμιέρα. Πότε προλάβαμε και είδαμε 9 ολόκληρα επεισόδια; Κάποιος που δεν τα είδε στην ώρα του, θα προλάβει άραγε να τα δει με την αυγή της νέας σεζόν; Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο η ελληνική μυθοπλασία να παίρνει το ρόλο της «αντιβίωσης». Ο γιατρός (κανάλι) είναι αυτός που θα εκτιμήσει τι δοσολογία θα σου παρέχει στην περίπτωσή σου. Και όπως αποδεικνύεται από τα πρόσφατα παραδείγματα, οι δικές μας περιπτώσεις δεν είναι ανησυχητικές, εξ’ ου και οι μικρές δόσεις από πλευράς υπευθύνων. 26 επεισόδια η μία (γιούπι), 18 επεισόδια η άλλη (ορίστε;), 14 επεισόδια η άλλη (δύσκολα τα πράγματα), 9 επεισόδια η άλλη. Τέτοια κάθοδο, δεν είχαν ούτε οι Δωριείς. Και είναι κρίμα, για ενδιαφέρουσες σειρές που έχουν όλες τις προδιαγραφές να σου κρατήσουν καλή συντροφιά και να ταξιδέψουν το μυαλό σου λίγο στα μονοπάτια του γέλιου και της ανεμελιάς να κόβονται στα δύο και να υφίστανται συρρίκνωση. Τα αμερικάνικα δίκτυα κρατούν μία γραμμή 22-24 επεισοδίων για κάθε σειρά τους, ενώ τα καλωδιακά έχουν στην πλειοψηφία τους σειρές με 12-13 επεισόδια τη σεζόν. Προφανώς, ακολουθώντας το αμερικάνικο παράδειγμα και ασπαζόμενα τα την κρίση, τα δημόσια κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης τείνουν να γίνουν κι αυτά καλωδιακά. Τέλεια! Στο εξής, όλοι ακόμα και αυτοί οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν καλωδιακή τηλεόραση, μπορούν να λένε ότι πιάνουν και μάλιστα χωρίς να πληρώνουν. Άραγε, ποιος δε νοσταλγεί τις εποχές των σειρών με 30 και 32 επεισόδια τη σεζόν; Μα τι θυμήθηκα τώρα; Ωστόσο, η ελπίδα να δούμε αντίστοιχο αριθμό επεισοδίων από νέες αγαπημένες σειρές όπως το «Αμάρτημα της μητρός μου» υπάρχει ακόμα και σήμερα, αρκεί να διαρκέσουν τρεις-τέσσερις σεζόν. 
Η μαύρη τρύπα των αμερικάνικων σειρών στην ελληνική tv
   Τελικά θα πάει ή δεν θα πάει η Αγγελική Νικολούλη στον ALPHA τη νέα τηλεοπτική σεζόν; Για να ξέρω πού να τη ψάξω… Χάθηκαν οι αμερικάνικες σειρές από την ελληνική τηλεόραση και θέλω να με βοηθήσει να τις βρω. Έχω βάσιμες υποψίες ότι τις απήγαγαν άγνωστοι δράστες, υπήκοοι Τουρκίας, οι οποίοι αυξάνονται και πληθύνονται επικίνδυνα. Ειδικότερα εχθές, συνάντησα κάποιους στις 10 το πρωί, άλλους στις 5 το απόγευμα, άλλους στις 7 και άλλους στις 9 το βράδυ. Δεν ξέρω αν έχουν έρθει για «διακοπές» ή για μόνιμη εγκατάσταση, αλλά προσωπικά ανησυχώ. Διότι κάθε νέα άφιξη σηματοδοτεί και μία εξαφάνιση. Είτε εγχώρια, είτε «προσαρμοσμένη» εγχώρια. Να πω τη μαύρη μου αλήθεια, τα τελευταία καλοκαίρια με είχαν κακομάθει τα κανάλια. Κάτι «Kyle XY» και «The Secret Life of an American teenager» το απόγευμα ο Ant1, κάτι καινούριες σειρές στο prime series του, κάτι «The Shield», «Rescue me», «Damages» και «Breaking Bad» το Mega στη βραδινή ζώνη του και αρκετές πρεμιέρες από το Star.
Τώρα προς αναζήτηση νέων ξένων σειρών, έπεσα επάνω στη χιλιοπαιγμένη 3η σεζόν του Lost, στις επαναλήψεις των Friends, The Big Bang Theory, House, Smallville και Knight Rider στο Star, ενώ διαπίστωσα ότι μετά από τον καταιγισμό νέων σειρών στη ζώνη 21:00-22:00, το κανάλι επιστρέφει στην επανάληψη του Human Target. Την ίδια στιγμή που αδυνατώ να πατήσω πόδι του Μορφέα, ο οποίος προσπαθεί να με κρατήσει μακριά από τα «Raising the bar» «United States of Tara» και «V», τα οποία προβάλλονται για πρώτη φορά δτην ελληνική τηλεόραση κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Τι ακριβώς έχει συμβεί; Ποιος κρατάει εγκλωβισμένες στα συρτάρια των καναλιών, όλες εκείνες τις σειρές που διαλαλούν στην έναρξη κάθε νέας τηλεοπτικής σεζόν ότι έχουν εξασφαλίσει; Γιατί αρέσκονται στο να μας διαλαλούν την «πραμάτεια» τους, χωρίς να μας αφήνουν να ρίχνουμε έστω ένα βλέφαρο σε αυτή; Αν κάποιος έχει περιορισμένο χρόνο για εκμάθηση τουρκικών, να κλείσει τελείως την τηλεόρασή του από τον επόμενο μήνα για να μην πληρώνει παραπάνω ρεύμα, ή να περιμένει λίγο ακόμα; Ο όρος «έλλειψη τηλεοπτικής ποικιλίας» πώς μεταφράζεται στα τούρκικα;

Αυτά για αρχή. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Παρασκευή! Να έχετε ένα όμορφο Σαββατόβραδο!

Δημοσίευση σχολίου

8Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Καλή αρχή Αντώνη.Πολύ ωραια η στηλη σου.Σε καλωσορίζουμε στην παρέα του TvNea.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. polu kalh h nea sthlh kai me polu kalo logo,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με ηπιο και αντικειμενικο τροπο πεταξες τα καρφια σου εκει που επρεπε. συμφωνω λοιπον και στις δυο κεντρικες ιδεες των λεγομενων σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. alithia pleon den tis efxaristiese tis ellinikes seires mono me 18 kai 20 epeisodia:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία στήλη και καλή αρχή.Πάντα ωραίοι σχολιασμοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ καλή στήλη! μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαιρετική η νέα στήλη! Συγχαρητήρια Αντώνη, καλωσήρθες στην παρεά του TVNEA! Συνέχισε έτσι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πολυ καλη ιδεα,και πολυ καλη στηλη..ειδικα για εμας που δε θα παμε διακοπες φετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !