ΝΕΟ διαδικτυακό σίριαλ!

0

Δεν είναι το πρώτο, αλλά είναι ιδιαίτερο. Ζωντανό, έξυπνο, με γρήγορο και πρωτότυπο σενάριο, σφύζει από νεανικότητα και είναι καλογυρισμένο. Η νέα διαδικτυακή σειρά του
 in.gr  από το Studio ΑΤΑ, με τίτλο «Μπάλα, κυρία μου», έκανε πρεμιέρα την περασμένη Τετάρτη και ήδη προβλήθηκε το δεύτερο επεισόδιο την Παρασκευή. Πρόκειται για μια ιστορία απλή και καθημερινή με πρωταγωνιστές τρεις παιδικούς φίλους γύρω στα 30, η οποία ξεδιπλώνεται σε ολιγόλεπτα επεισόδια.
Ο Νικόλας (Νίκος Αγγελής), ο Πάνος (Πάνος Βλάχος) και ο Λευτέρης (Λευτέρης Ελευθερίου) μαζεύονται κάθε τόσο στο σπίτι του ενός για να δουν μπάλα. Ο ένας είναι «γαύρος», ο άλλος «βάζελος» και ο τρίτος Εθνική Ελλάδος. Με φόντο το παιχνίδι ο θεατής παρακολουθεί κωμικές συζητήσεις πάνω σε θέματα της καθημερινότητας που απασχολούν τον μέσο Ελληνα. Την αντροπαρέα έρχεται να ταρακουνήσει η άφιξη μιας εντυπωσιακής Θεσσαλονικιάς, της Τζένης (Τζένη Θεωνά), η οποία είναι «μπαοκτσού» και θα προκαλέσει την παρέα.


Διαφορετικό σε πολλά
Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη διαδικτυακή απόπειρα του ΑΤΑ στον τομέα της μυθοπλασίας αλλά εγκαινιάζει μια σειρά πολλών δραστηριοτήτων που θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε στο προσεχές διάστημα. Μιλώντας στο «Βήμα» ο επικεφαλής της παραγωγής κ. Νίκος Χριστοφόρου αποκάλυψε: «Εδώ και έξι ως οκτώ μήνες αναζητούμε μια ιδέα που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο Internet. Δεν είχε προκύψει κάτι και τελικά τώρα ήλθε η ώρα του. Την ιδέα έφερε η διαφημιστική εταιρεία Ad Web στο in.gr και εμείς την πήραμε, φτιάξαμε το σενάριο και της δώσαμε μορφή. Για μας σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό σε πολλά σημεία. Πρώτον, είναι διαφορετικό το "μέγεθος", είναι εντελώς διαφορετικοί οι χρόνοι. Στην τηλεόραση η διάρκεια των επεισοδίων είναι 45 λεπτά, ενώ στο Internet λιγότερο από δέκα. Επίσης προσαρμόζεις τον τρόπο παραγωγής σε κόστη πάρα πολύ χαμηλά, αν και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στο αποτέλεσμα. Είναι μικρότερη η εμβέλεια».
Στο ερώτημα πώς εξασφαλίζονται τα έσοδα της παραγωγής ο κ. Χριστοφόρου τόνισε ότι ακολουθείται η λογική της τηλεόρασης, δηλαδή μέσω διαφημιστικών στο site αλλά και από την τοποθέτηση προϊόντων στο σκηνικό της σειράς. «Στο εξωτερικό το Internet καλπάζει σε όλα τα επίπεδα και πιστεύω ότι κι εδώ κάτι τέτοιο θα συμβεί. Κάνουμε ένα βήμα και ελπίζουμε να προχωρήσει» σχολιάζει, ενώ αναφερόμενος στους ηθοποιούς διευκρινίζει πως ναι μεν «είναι διαφορετική η οικονομική συνθήκη, καθώς είναι χαμηλότερες οι αμοιβές, αλλά δεν νομίζω ότι έχουν κάποιο άλλο θέμα. Οι ηθοποιοί εμπιστεύονται την παραγωγή».


Υπάρχουν ιδέες
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 12 επεισόδια για την τρέχουσα σεζόν. «Αν πάει καλά, θα ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν και νέα γυρίσματα και θα συνεχιστεί» λέει ο Ν. Χριστοφόρου. «Εχουμε πολλές ιδέες και σκέψεις για το μέλλον. Πιστεύουμε ότι τα νέα δεδομένα οδηγούν αναπόφευκτα σε ενίσχυση του Διαδικτύου και έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί είναι πολύ πιο οικονομικό και άμεσο» διευκρινίζει.
Ενα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, σύμφωνα με τον παραγωγό, είναι και το γεγονός ότι «το Internet είναι μετρήσιμο και είναι σχεδόν πραγματικό το νούμερο, ενώ στην τηλεόραση είναι θεωρητικό. Υπάρχει ένας φορέας που το μετράει αλλά πολύς κόσμος το αμφισβητεί...». Οσο για τον ρόλο του κόσμου, τη διαδραστική λειτουργία δηλαδή, «μελλοντικά δεν αποκλείουμε τη συμμετοχή των θεατών. Ενδεχομένως να προτείνουμε την επιλογή της εξέλιξης. Λαμβάνουμε υπόψη τα σχόλια, και τα θετικά και τα αρνητικά. Για παράδειγμα, πήραμε μήνυμα από άνθρωπο με πρόβλημα ακοής και ζήτησε να βρεθεί λύση να το παρακολουθήσει. Ηδη μελετάμε το θέμα με τα στελέχη τού in.gr και αναζητούμε λύση» κατέληξε.


Λευτέρης Ελευθερίου
«Ζούμε στην εποχή Internet»

«Το Internet είναι ένα μέσο στο οποίο εγώ νιώθω χαρούμενος να κάνω κάτι εφάμιλλο της τηλεόρασης. Το έχεις όπου πας, ό,τι ώρα θέλεις. Η εποχή που διανύουμε είναι η εποχή Internet. Η τηλεόραση υπολείπεται του Διαδικτύου και γι' αυτό το Internet κερδίζει έδαφος. Μπαίνουμε δυναμικά σε αυτό το μέλλον, το οποίο απευθύνεται κυρίως στα νεανικά κοινά. Ακουμπάμε μια γενιά η οποία είναι εξοικειωμένη, όμως απευθυνόμαστε σε όλα τα κοινά. Εγώ θέλω να αρέσω και στον νέο άνθρωπο και στον ηλικιωμένο.
Για να γίνει καλά μια δουλειά χρειάζεται ψυχραιμία και πρόβα. Εισακούστηκε η άποψή μας και η παραγωγή μάς επέτρεψε να κάνουμε πρόβα. Ετσι εξελίχθηκε όμορφα η σχέση μας με το "Μπάλα, κυρία μου". Εχεις τη φλόγα και ξεκινάς να δημιουργήσεις και να παίξεις, να εκμεταλλευτείς όλα τα εκφραστικά μέσα σου. Η πρόβα σε βοηθά να δεις αν αυτό που κάνεις έχει μια συνέχεια».

tovima 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !