Opinion #24 [06/04/2012] Τα Πάθη του Χριστού

0
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ TvNea ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ!!!

Τελευταίο Opinion πριν το Πάσχα και έχουμε και πάλι να σχολιάσουμε. Χατζηνικολάου στο διαδίκτυο, Πισω στο Σπίτι, εξαιρετικές ενημερωτικές εκπομπές,  Συντέλεια στον ΣΚΑΙ, τι μας περιμένει μετά το Πάσχα... Όλα αυτά πάντα με άποψη!!!

Η σημαντικότερη μιντιακή είδηση της εβδομάδας που μας πέρασε δεν πρόερχεται από το χώρο της τηλεόρασης αλλά από το χώρο της διαδικτυακής τηλεόρασης που σιγά σιγά αρχίζει να αναπτύσσεται στη χώρα μας. Ο Νίκος Χατζηνικολάου επέστρεψε τηλεοπτικά όχι στις τηλεοράσεις μας,(κάντε κλικ στο διαβάστε περισσότερα για συνέχεια )... 
αλλά στις οθόνες των pc, των laptop, των tablets και των i-phones μας με την εκπομπή Στον Ενικό που μεταδόθηκε την Κυριακή από το enikos.gr. Μου είχε λείψει ο Χατζηνικολάου από την τηλεόραση αλλά η πρώτη διαδικτυακή του απόπειρα δε με ενθουσίασε. Πολλοί καλεσμένοι, ξύλινη η συζήτηση σε ένα μέσο που προσφέρεται για πιο χαλαρές και ουσιαστικές συζητήσεις. Στα πλην ο κάκιστος ήχος (η εκπομπη μεταδιδόταν από το Golden Hall) και η μεγάλη διάρκειά της. Eλπίζω η επόμενη εκπομπή που προγραμματίζεται μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα με καλεσμένο τον Ευάγγελο Βενιζέλο να είναι πιο γρήγορη και διαδραστική, με πολλές ερωτήσεις από το twitter που έχει πάρει φωτιά με τις πολιτικές εξελίξεις.

Το επεισόδιο της Δευτέρας στο Πίσω στο Σπίτι ήταν απλά εξαιρετικό. Όταν έγραφα ότι η Άννα Μενενάκου είναι αποκάλυψη στο ρόλο της Κρητικιάς ψωριάρας νύφης, δε με πιστεύατε... δείτε τα τώρα. Εξαιρετική η Άννα στο ρόλο της απατημένης συζύγου που πίνει, μεθάει με ρακές και ψάχνει να εκδικηθεί χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, ακόμα και το σεξαπίλ της. Το επεισόδιο της Δευτέρας αποκάλυψε... 2 μέρες πριν το τραγικό γεγονός στο Σύνταγμα το ξεγύμνωμα της ελληνικής κοινωνίας. 

Τρίτη και Τετάρτη είδαμε δύο εξαιρετικές ενημερωτικές εκπομπές, πραγματική όαση για την ελληνική τηλεόραση. Την Τρίτη το Κουτί της Πανδώρας άνοιξε τον φάκελο lifestyle, τη φούσκα των πολυτελών εντύπων,  τη γέννηση, την άνοδο, τη φθορά και την πτώση ενός εγχώριου star system που όμως ήταν στηριγμένο σε πήλινα πόδια. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τη δείτε (είναι οn demand στο site του κυρίου Βαξεβάνη) και μετά να διαβάσετε το πολύ καλό άρθρο της Δήμητρας Ψαχούλια που υποστηρίζει ότι το lifestyle δεν πεθαίνει, απλά προσαρμόζεται κάθε φορά στις συνθήκες της εποχής. Την Τετάρτη το δεύτερο μέρος της έρευνας της Εμπόλεμης Ζώνης για τους Anonymous ήταν απλά αποκαλυπτικό... για τη δύναμη που μπορεί να έχει η ψηφιακή κοινωνία στις μέρες μας. 




Μια και μοναδική πρεμιέρα είχαμε αυτή την εβδομάδα, τη σατιρική εκπομπή Συντέλεια στον ΣΚΑΙ που πιστεύω να μακροημερεύσει στην πολύπαθη ζώνη 20:30-21:00 που μετά την αποχώρηση της εξαιρετικής Ελληνοφρένειας πήγε στην συμπαθή (και αγαπημένη μου ραδιοφωνικά αλλά όχι τηλεοπτικά) Γκίζα, που χαντακώθηκε από τα κείμενα που δεν τα έγραφε η ίδια και στο ανεκδιήγητο Ίδρυμα που κυριολεκτικά δεν αντεχόταν. Η Συντέλεια είναι καλύτερη από τις δυο προηγούμενες σατιρικές προσπάθειες του ΣΚΑΙ, θυμίζει τις καλές εποχές της Ελληνοφρένειας (ο Μάνος Βουλαρίνος ήταν στην ομάδα της τηλεοπτικής Ελληνοφρένειας), έχει στυλ, έχει στόχο και καλό χιούμορ επιτέλους.

Μετά το Πάσχα αναμένονται αλλαγές και ανακατατάξεις στο τηλεοπτικό τοπίο. Η Ελεωνόρα Μελέτη πάει και επισήμως το μεσημέρι.... Ευτυχισμένος ο Σεπτέμβριος του 2005 με μετωπική Μενεγάκη- Μελέτη. Προβλέπεται μεγάλη μάχη γιατί η Νονόρα δε θα είναι εύκολη αντίπαλος (βλέπε Νικολέτα...). Θα έχουμε και πολλές πολιτικές εκπομπές γιατί θα προκηρυχθούν και εκλογές (ελπίζουμε....γιατί πολύ έχουν παίξει με τα νεύρα μας).

Όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες είναι τραγικά. Δεν ξέρω αν η αυτοκτονία του 77χρονου συνανθρώπου μας στο Σύνταγμα θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα. Πάντως η οργή και η απόγνωση της κοινωνίας έχει φτάσει στο κόκκινο... περνάμε τα Πάθη του Χριστού όλο το χρόνο και όχι μόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Αυτά τα λίγα από εμένα για σήμερα. Περιμένω τα σχόλια σας από κάτω ή στο mail opiniontvnea@yahoo.gr. Ραντεβού την Παρασκευή μετά το Πάσχα, της Ζωοδόχου Πηγής μεγάλη η χάρη της,  πάντα με άποψη!!! Να περάσετε ένα υπέροχο Πάσχα, εγώ στο νησί μου καλά θα περάσω...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !