''Ο Ιβάν και τα σκυλιά'' έρχονται για καλό σκοπό...

Tv Control
0
Το θέατρο Προσκήνιο και ο Άρης Σερβετάλης παρουσιάζουν το έργο "Ο Ιβάν και τα σκυλιά",της Χάτι Νέιλορ, αφιερωμένη στο Σωματείο Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ.

Η πρεμιέρα έχει οριστεί για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν για την ενίσχυση των σκοπών του σωματείου, ενώ θα έχει διάρκεια για 1 μήνα.


Αληθινή ιστορία: Μόσχα, χειμώνας του 1996. Τρομοκρατημένο και κακοποιημένο από τον βάναυσο πατριό του, ένα τετράχρονο αγόρι το σκάει από το σπίτι και επιζεί ως εκ θαύματος χάρη στην ένταξή του σε μια αγέλη από σκυλιά. Μετά από τρείς αποτυχημένες προσπάθειες της αστυνομίας ‘συλλαμβάνεται’ τελικά το 1998 και κλείνεται σε ένα άσυλο. Μετά υιοθετείται. Στα όνειρά του ο Ιβάν Μισούκοβ τρέχει ακόμα στην άκρη της πόλης με τα σκυλιά του.

Στην παράσταση του θεάτρου Προσκήνιο, ο Άρης Σερβετάλης αφηγείται και βιώνει σε πρώτο χρόνο και σε πρώτο πρόσωπο την ιστορία των παιδικών χρόνων του Ιβάν. Είναι ο πρωταγωνιστής μιας ιστορίας που, αν και απόλυτα αληθινή, γράφτηκε με τα υλικά του πιο ακραίου παραμυθιού: τον κίνδυνο, το θάρρος, τη βία, την απελπισία, την ανατροπή, τον πανικό, την ελπίδα, την καταδίωξη, τη φιλία, την ενηλικίωση, την αγάπη και την γαλήνη. Είναι ένας σύγχρονος Μόγλης, ένα τετράχρονο παιδάκι στην ζούγκλα της Μόσχας της δεκαετίας του 90 όπου η αγωνία για επιβίωση είναι τεράστια κι η ελπίδα είναι μηδενική. Ο μικρός Ιβάν κινείται σ ένα τοπίο όπου πρωταγωνιστούν οι άστεγοι αλκοολικοί, οι νεόπλουτοι γκάγκστερ, τα ανήλικα πρεζόνια, ο φόβος, το ψύχος και η πείνα. Φεύγει μια νύχτα μόνος απ τον εφιάλτη του σπιτιού του για να χωθεί σ’ αυτό το τοπίο της πλήρους εξαθλίωσης. Φεύγει για να γλυτώσει. Και εκεί δίπλα σε μια αγέλη από σκυλιά θα βρει τελικά την αρμονία .

Οι συντελεστές:
Μετάφραση: Γιώργος Καλαμαντής
Σκηνοθεσία: Γιώργος Οικονόμου
Σκηνικό/Κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος
Μουσική: Νίκος Πορτοκάλογλου
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος

Κάθε Πέμπτη,Παρασκευή,Σάββατο,Κυριακή στις 21:00 ενισχύουμε το Σωματείο κατά της Κακοποίησης Παιδιού ΕΛΙΖΑ.

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !