To ταμείο των καναλιών:A' μέρος-Μega

Χρηστος Γ
16
Φθάνοντας στα μισά του Ιουλίου και έχοντας ολοκληρώσει την mediakή mας ανασκόπηση για τη σεζόν που έφυγε (δες το τελευταίο Top tv εδώ),ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά στο...μαθηματικό κομμάτι της ιστορίας.Θα σχολιάσουμε το ταμείο των καναλιών,
δίνοντας κυρίως έμφαση στις ζώνες που αγκομαχούν να βελτιώσουν οι διευθυντές για τη νέα,πολύ σκληρή όπως προμηνύεται,σεζόν.

Ξεκινάμε,όπως πάντα,από τον πρωταθλητή Μega.
Mε πολλούς-σερί-'τίτλους' στο ενεργητικό του,το Μεγάλο Κανάλι βρίσκεται στο κομβικότερο σημείο της ιστορίας του.Οπως σχολιάστηκε,εμφατικά,από τα blogs φέτος ήταν μια σεζόν αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας,που όμως σχεδόν κανείς δεν απήλαυσε.Η μείωση των εσόδων και το δυσθεώρητο χρέος του ομίλου στρέφουν αλλού το μυαλό των ιθυνόντων.Το σημαντικό ζήτημα που προκύπτει ωστόσο,αναφορικά με τους επόμενους πίνακες της Agb έχει να κάνει με τον ενημερωτικό τομέα,τη λεγόμενη ναυαρχίδα του Mega.H φθορά του μοντέλου ενημέρωσης,σε συνδυασμό με την προκλητική απομάκρυνση των ειδήσεων από τις λαικές ανάγκες και σκέψεις έφερε,ήδη,πολλά προβλήματα και πτώση της τηλεθέασης.Ποιος μπορεί να εγγυθεί την πρωτιά μετά το τέλος της 'Εδέμ'?Επιπρόσθετα,μεγαλώνει το μένος της νεολαίας εναντίων πολλών σταρ-δημοσιογράφων του σταθμού (βλ.Καψής, Πρετεντέρη,Τρέμη κτλ).Εχουν δρομολογηθεί ήδη αλλαγές,αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί πως δεν έφθασε το 'πλήρωμα' του χρόνου?Την κατάσταση αυτή πλήρωσε και το-συμπαθές-δίδυμο Καμπουράκης-Οικονομέας,που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διορία μιας ακόμα σεζόν,προκειμένου να είναι τουλάχιστον στη 2η θέση,χωρίς τα φετινά σκαμπανεβάσματα.

Στον ψυχαγωγικό τομέα τα πράγματα είναι σαφώς πιο
ευοίωνα,αν και εκεί το κανάλι θα δεχτεί μεγαλύτερη πίεση από τον ανταγωνισμό.Σκορδολιαγκαίοι,lead in και 21.00-23.00 καλούνται να διατηρήσουν τα κεκτημένα,και απ'ότι φαίνεται το κανάλι θα διατηρήσει τα σκήπτρα της prime time,τουλάχιστον για το Α' μισό της σεζόν (5 σειρές μυθοπλασίας,2 shows,3 ντοκυμαντέρ).
Η λογική της νέας χρονιάς  κινήθηκε κάτω απ'τις απόλυτες επιταγές του.... λογιστηρίου του ομίλου.Πιθανή πτώση της τηλεθέασης στη ζώνη 21.00-23.00 θα επιφέρει λιγότερους 'κραδασμούς απ'ότι άλλες χρονιές,αφού ο Μπούτος έχει προγραμματίσει...πολύ κονσέρβα (Money Drop,Ζωή της Αλλης,Εδέμ και 2 (!) επαναλήψεις στην prime).Αν το πρόγραμμα συνεχίζει να σαρώνει,δειλά-δειλά θα γίνουν κινήσεις για το Β' μισό.Ειδάλλως,τα 'ζωνάρια' θα σφίξουν κι άλλο....

Oι 'βαθμοί' του καναλιού:
07.00-10.00:7/10
10.00-13.00:9/10
13.00-18.00:8/10
18.00-21.00:10/10
21.00-24.00:9/10   
Eλεγχος σεζόν-8,5/10.
 
Αύριο το Β' μέρος:Ant1. 

Δημοσίευση σχολίου

16Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Kai diladi emeis tha prepei na eimaste perifanoi pou gia alli mia fora to MEGA tha einai proto eksaitias duo kathimerinwn, duo epanalipsewn kai enos Proino Mou pou mporei na paei kala, mporei ki oxi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 8,5 gia to proto kanali tis xoras kai me diafora 5 monades apo to deutero diladi ta alla kanalia dn pernane ti basi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To mono sigouro einai oti o ANT1 exei sti proini zoni 7:00-10:00 10/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OI SEIRES MUTHOPLASIAS POU THA BGALEI AKOUGONTAI POLU DUNATOTERES AP TIS FETINES PANTWS...K EPISHS,AFOU STO B MISO THA BGOUN SIGOURA OI BASILIADES,H EXISWSH LOGIKA,AFTO ME TO MPAMPASTROUMF K TO MASTER CHEF 2,AFTA DEN EINAI KINHSEIS GIA TO B MISO??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @6:08
    τι εννοείς "2 καθημερινών"? και αυτά, καλώς ή κακώς, είναι μέρος του προγράμματος του καναλιού! να στο θέσω αλλιώς: ο αντ1 γιατί νομίζεις ότι είναι 1ος τώρα το καλοκαίρι? γιατί έχει το τούρκικο και γιατί τα άλλα κανάλια δεν έχουν τίποτα! άρα είναι δίκαιη η πρωτιά του αντ1 αυτή τη στιγμή? η απάντηση είναι ΝΑΙ γιατί και το τούρκικο αποτελεί ένα μέρος του προγράμματος του καναλιού! επομένως δεν μπορούμε να λέμε ότι το κανάλι είναι 1ο επειδή έχει 2 καθημερινά ή επειδή έχει 1 τούρκικο αντίστοιχα. ίσως λοιπόν, θα έπρεπε να είσαι περήφανος για το κανάλι που το χειμώνα επενδύει στην ελληνική μυθοπλασία αλλά και για το κανάλι, τώρα το καλοκαίρι προβάλλει μια αξιοπρεπέστατη σειρά, άσχετα με το γεγονός ότι είναι τούρκικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα εμείς δεν είπαμε πως δε θα γίνουν κινήσεις-από όλα τα κανάλια-για το β μισό,απλά είναι τόσο ρευστά τα πράγματα που μόνο το MC και οι 'βασιλιάδες' είναι 100% σιγουροι για το β μισό.Αν ο ανταγωνισμός δεν πιέσει ή πάει όπως φέτος μην απορήσετε αν μετατεθούν σειρές για τον Οκτώβρη του 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 6:08 με αυτα που λες γεμιζεις περισσοερο απο το μισο της ημερας! με την ιδια λογικη ο αντ1 ειχε ενα dancing, τον παπαδακη και ενα τουρκικο γτ δλδ να ειναι καλυτερο? καθε καναλι κανει τα νουμερα που κανει για τα προγραμματα που εχει! δεν ειναι δυνατον να λετε "αμα δεν ειχε την εδεμ και την ζωη της αλλης" τα εχει... χωνεψτε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Giati 8/10 stin apogeumatini? Den fernan kai para polu ispila noumera... Na bazate stin kalyteri 7/10...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. A OK TOTE...K OTAN LES OTI 8A XEI 2 SEIRES EPANALHPSH STHN PRIME TIME,POIES THA EINAI AFTES XEREIS?H MIA FANTAZOMAI OI EFTYXISMENOI MAZI...H ALLH?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. NOMIZW PWS TO KANALI PALI THA TO SWSEI TA 2 KATHIMERINA, PERA APO TOUU MPEZOU POLA TA ALLA PERA OTI EXOUN PAGWSEI EINAI KAI PATATES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @8:52
    καλά περίμενε πρώτα να τα δεις και μετά τα λες πατάτες! τουλάχιστον το μέγκα θα έχει σειρές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 9:36 μ.μ.
    ΜΗΝ ΒΑΖΕΙS TO XERI SOU STHN FWTIA, MONO TOU MPEZOU THA BGEI SIGOURA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aftos o mpoutos prepei na fygei ap'to mega.Ma 2 epanalipseis stin prime time???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. PRAGMATIKA DEN EXW TI NA PW,SHKWNW TA XERIA PSHLA...DEN YPOSTHRIZW KANENA KANALI,OPWS ISWS FAINETAI K AP AFTA POU GRAFW,ALLA TO NA BGAZOUN MERIKOI AXRHSTO TO MPOUTO,POU EXEI TO SUGKEKRIMENO KANALI STHN KORUFH PANW APO 7 SUNEXOMENA XRONIA,EPEIDH 8A BALEI 2 EPANALHPSEIS,POU AN EINAI EFTYXISMENOI K PARA 5 THA XTYPHSOUN K NOUMERA,E TI NA PEI KANEIS...GIA NA MH SXOLIASW THN PIPILA OTI PALI 8A SWTHEI TO KANALI APO 2 KATHIMERINA...APO TI NA SWTHEI,APO THN PRWTIA POU EIXE??HMARTON RE PAIDIA,BGAZETE MATI...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ηθελα να δω αμα τα δυο αυτα καθημερινα ηταν στον αντ1 τι θα ελεγαν μερικοι μερικοι! ελεος! μην πορωνεστε με τα νουμερα! σαν τηλεθεατες θελουμε ποιοτικο προγραμμα! τι μας νοιαζουν τα νουμερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. mono tou mpazou tha vgei? to spiti mou spiti mou spitaki mou kai to me lene vaggeli xekinisan eidi girismata! kai ohi kai paparies katse des ta prwta kai eistera na milas!andenaki!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !