Ρεκόρ για το τελευταίο «The Oprah Winfrey Show»

1
Μόνη της φιλοσόφησε για το παρελθόν, παρόν και μέλλον
ΠΟΣΟΙ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ? - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Όπρα έκανε την έκπληξη στην τελευταία της εκπομπή, εμφανίστηκε μόνη της και επικεντρώθηκε εξ’ ολοκλήρου στην σχέση της με τους τηλεθεατές. Την προχθεσινή Τετάρτη μεταδόθηκε η τελευταία εκπομπή του «The Oprah Winfrey Show», του πιο εμπορικού Talkshow στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης. Όπως δήλωσε η Όπρα «Ευχαριστώ όλα τα νοικοκυριά σε όλη την Αμερική που συμμετείχαν σε αυτή την σπουδαία προσπάθεια και ευχαριστώ τους τηλεθεατές από 150 χώρες όπου έφτασαν τα όνειρα και οι ελπίδες μας».

Η εκπομπή ξεκίνησε με τον στίχο που ερμήνευσε και ...

έγραψε ο Paul Simon για το τελευταίο επεισόδιο της Όπρα. Ο στίχος «25 χρόνια ήρθαν και έφυγαν» και η μουσική ενορχήστρωση είχαν ντύσει και τις πέντε τηλεοπτικές καμπάνιες για την τελευταία εκπομπή της Όπρα. Η Όπρα επέλεξε να παίξει στην έναρξη απόσπασμα από την πρώτη εκπομπή που έκανε από τα στούντιο στο Σικάγο, από όπου έβγαινε για 25 χρόνια. Τότε η παρουσιάστρια είχε πει «Αυτή η εκπομπή υπάρχει για να καταλάβουν οι άνθρωποι την δύναμη που έχουν για να αλλάξουν τα πράγματα στην ζωή τους», το απόσπασμα θα γίνει το κεντρικό σύνθημα για τα 45 λεπτά που θα ακολουθήσουν.

«Πάντα ονειρευόμουν να γίνω δασκάλα. Τελικά κατέληξα να παρουσιάσω την μεγαλύτερη σχολική τάξη και αυτό απόψε, θα είναι το τελευταίο μας μάθημα», δήλωσε η  Oprah Winfrey για να εισπράξει θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκομένους. Ξεδίπλωσε την επαγγελματική σταδιοδρομία που ακολούθησε με ένα μοναδικό τρόπο, ανέφερε την δυσκολία που είχαν στην αρχή να συγκεντρώσουν κόσμο για το πλατό: «Ήθελα να έχουμε ένα κοινό στο στούντιο για να ξέρω, αν αυτά που λέω θα αρέσουν και σε εσάς εκεί μπροστά από την τηλεόραση. Καταφέραμε να έχουμε 24 άτομα στην πρώτη εκπομπή και ειλικρινά παιδευτήκαμε να τους μαζέψουμε. Γραμματείς, υπάλληλοι και τεχνικοί από τα γειτονικά γραφεία και κόσμο που ψαρέψαμε από τον δρόμο με κουλούρια και καφέ, έκατσαν εδώ στην πρώτη εκπομπή» και συνέχισε «Από την πρώτη εκπομπή με αγκαλιάσατε. Με βάλατε στο σαλόνι σας, την κουζίνα σας, το γυμναστήριο σας. Διαδώσατε στους φίλους σας την ύπαρξη του σόου. Ακόμα και σήμερα ηχεί στα αυτιά μου: “Ρε, έχεις δει εκείνη την μαύρη κοπέλα στην TV που την λένε Όφρα?“

Σε αντίθεση με τα αμερικανικά δημοσιεύματα η Oprah στο κλείσιμο δεν είχε μεγάλους αστέρες στο πλευρό της, ούτε έδωσε αυτοκίνητα στο κοινό της. «Θέλω αυτή η εκπομπή να είναι για εσάς και μόνο. Θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας πω πως ο καθένας σας έχει τα όνειρα του και πρέπει να τα ακολουθήσει και πρέπει να πιστέψει στην δύναμη του. Η ζωή του καθενός πρέπει να μιλάει. Ο καθένας έχει την φωνή μέσα του και πρέπει να ενεργοποιήσει το κάλεσμα. Ένα κάλεσμα για να αλλάξει την ζωή την δική του ή άλλων ανθρώπων, για το καλύτερο όλων». Ξεκαθάρισε    «Όλοι θα πιστέψουν πως το κάλεσμα αυτό ταυτίζεται με το να είσαι διάσημος. Δεν είναι έτσι! Στόχος όλων μας πρέπει να είναι να προωθούμε την δύναμη μας και να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε στους διπλανούς μας. Η μητρότητα, η δύναμη σας να ακούτε τους άλλους, να φροντίζεται γνωστούς και αγνώστους, το ταλέντο να αγαπάτε».

Η Όπρα επέλεξε να παίξει αποσπάσματα από την εκπομπή της και ευχαρίστησε τους φίλους στο oprah.com, στο twitter, στο facebook και σε όσους δεν έχουν και δεν είχαν ποτέ υπολογιστή, αλλά παρ’ όλα αυτά άνοιγαν καθημερινά την τηλεοπτική συσκευή για να δουν το σόου. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στους σχολιαστές της προσωπικής της σελίδας, προβάλλοντας τα ευχαριστήρια και αναλύοντας τα μηνύματα αγάπης που έλαβε. Επικεντρώθηκε σε όσους καλεσμένους απέδειξαν δύναμη και κατάφεραν να βγουν από τα ναρκωτικά, τον αλκοολισμό, από προβλήματα υγείας και οικονομίας και έκλεισε με το «Δεν θα σας πω Αντίο. Αλλά „Στο καλό, μέχρι να ξανανταμώσουμε“».

Το τελευταίο επεισόδιο μεταδόθηκε μέσω των συνεργαζόμενων δικτύων του CBS και κατάφερε να προσελκύσει σε μέτρηση 70% των πολιτειών σχεδόν 18 εκατομμύρια τηλεθεατές που μεταφράζεται σε ένα 13%. Από την μέτρηση απουσιάζουν πολιτείες όπως το Σάιντ Λούις όπου οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν ομαλές μετρήσεις. Η εκπομπή ήταν πρώτη σε όλα τα κανάλια (καλωδιακά, ψηφιακά, δορυφορικά) όπου και μεταδόθηκε γεγονός που της έδωσε ποσοστό εμπορικότητας 5.7% επί των ανοιχτών δεκτών. Ουσιαστικά καμία εκπομπή στην απογευματινή ζώνη δεν κατάφερε τα τελευταία χρόνια να ξεπεράσει το φράγμα των 5.5%, κυρίως λόγω του θερμού ανταγωνισμού που επικρατεί με την πληθώρα θεματικών καναλιών. Η Oprah και πάλι είχε καταφέρει στον 18. Κύκλο και συγκεκριμένα το 2004 να χτυπήσει ένα 5.6% που μεταφράζεται σε εμπορικά έσοδα που ξεπερνούν τα 9 εκατομμύρια δολάρια ανά ώρα. Αξίζει φυσικά να πούμε πως η εκπομπή ΔΕΝ μεταδόθηκε στην υψηλή ζώνη, αλλά στην απογευματινή ζώνη, ενώ οι τηλεθεατές αναμένεται να αυξηθούν με την ένταξη των στοιχείων που θα δώσουν οι ψηφιακές υπηρεσίες εγγραφής, όπως λ.χ. το TIVO. Υπολογίζεται μάλιστα πως το τελευταίο επεισόδιο θα έχουν δει περίπου 24 εκατ. Αμερικανοί. Αριθμός δεκαπλάσιος από τους τηλεθεατές που είδαν το πρώτο επεισόδιο στις 8. Σεπτεμβρίου του 1986. 

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Απίστευτη είναι αυτή η γυναίκα! Δεν την είχα δει ποτέ μέχρι που ένα μεσημέρι πριν μερικά χρόνια έπεσα πάνω σε μια εκπομπή της στο ΣΚΑΙ και έκτοτε κόλλησα και όποτε μπορώ την παρακολουθώ. Και δεν ξέρω γιατί αλλά έχει ένα κάτι που σε κρατάει ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλλου κλπ. Δεν είναι τυχαίο θεωρώ που έγινε μύθος και θεωρείται η βασίλισσα της τηλεόρασης παγκοσμίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !