Food and the city στην πιο hot περιοχή της Αθήνας, το Κολωνάκι

0
Η πιο hot περιοχή της Αθήνας, το Κολωνάκι, δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από το οδοιπορικό του Βασίλη! 'Ετσι, ανεβαίνει στο Λυκαβηττό, απολαμβάνει τη θέα του Κολωνακίου από ψηλά και κατευθύνεται προς στην Πατριάρχου Ιωακείμ για να ξεκινήσει το Food in Κολωνάκι!...Αρχικά, μας εξηγεί πώς «βαφτίστηκε» η περιοχή με αυτό το όνομα και μετά πηγαίνει στο Μουσείο Μπενάκη για μια σύντομη γεύση τέχνης. Εκεί, ανεβαίνει στο καφέ του μουσείου για να φτιάξει ένα πλούσιο πρωινό: λαχταριστά bagels με σολωμό και ένα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι. Μετά το μουσείο, πηγαίνει να αγοράσει ελληνικό καφέ στο πρώτο καφεκοπτείο του Κολωνακίου -το οποίο άνοιξε πριν από 97 χρόνια- και μας δείχνει πώς καβουρδίζεται και κόβεται ο καφές μέχρι να φθάσει στα χέρια του πελάτη. Το Κολωνάκι, ως γνωστόν, είναι το λίκνο της μόδας και σημείο αναφοράς της κομψότητας. Εδώ μπορούμε να βρούμε όλους τους μεγάλους οίκους μόδας, αλλά ο Βασίλης θα προτιμήσει κάτι πιο ψαγμένο.....
'Ετσι, κατηφορίζει τη Σκουφά και βρίσκει ένα μικρό μαγαζάκι, όπου σχεδιαστές από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο μεταφέρουν τη δική τους έμπνευση πάνω σε t-shirts. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη βόλτα του το πιο φημισμένο καφέ της περιοχής: Δίπλα στον 'Αγιο Διονύσιο, εδώ και δεκαετίες, φτιάχνει τον καλύτερο καπουτσίνο της πόλης και σερβίρει τη νοστιμότερη χορτόπιτα. Συνεχίζοντας την περιήγησή του, τρυπώνει στη βιτρίνα ενός μαγαζιού και φτιάχνει ένα πεντανόστιμο τιραμισού! Οι περαστικοί σταματούν, απολαμβάνουν τον chef να μεγαλουργεί μέσα στη βιτρίνα και φυσικά δοκιμάζουν το γλυκό.Το Κολωνάκι μπορεί να είναι συνώνυμο της μόδας, κρύβει όμως και μεγάλη ιστορία. Μονή Πετράκη, Μαράσλειος Ακαδημία, Γεννάδιος Βιβλιοθήκη είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά ιστορικά σημεία της περιοχής. Κάπου εκεί, στις παρυφές του Λυκαβηττού, ο Βασίλης ξετρυπώνει το σπίτι της μίας και μοναδικής Μελίνας Μερκούρη. Στην οδό Ξενοκράτους, βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα μαγειρεία της περιοχής, που μέχρι και σήμερα τιμά την καλή αστική κουζίνα. Ο Βασίλης δεν θα μπορούσε να μην εισβάλει στην κουζίνα του. Αυτό το μαγειρείο, μάλιστα, ήταν το στέκι του Γιάννη Μόραλη. Αποφασίζει, όμως, να αφήσει για λίγο τις κουζίνες και πηγαίνει σε ένα πολύ ξεχωριστό χώρο. Στη συμβολή των οδών Πλουτάρχου και Υψηλάντους, βρίσκεται ένα μπαρμπέρικο μιας άλλης εποχής. Εκεί, ο Βασίλης απολαμβάνει υπηρεσίες από έναν τεχνίτη, μοναδικό στο είδος του, τον Αγιέτ, ο οποίος κατάγεται από την Αίγυπτο. Αφού έχει απολαύσει αυτή τη μοναδική περιποίηση, πηγαίνει να παραγγείλει ένα πουκάμισο από ένα νέο και πολλά υποσχόμενο σχεδιαστή μόδας! Επόμενη στάση του Βασίλη, για πνευματική τροφή αυτή τη φορά, είναι το βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας, που ξεκίνησε τις εκδόσεις του το 1974. Πρέπει, όμως, να ξαναμπεί στην κουζίνα. Αυτή τη φορά η κουζίνα είναι το bar ενός μαγαζιού στην οδό Σίνα. Πίνει ένα ποτάκι και μαγειρεύει, μετά μουσικής, κοτόπουλο tai, ανάμεσα στους θαμώνες που χορεύουν και διασκεδάζουν.
Στη συνέχεια, πηγαίνει σε ένα club με rock μουσική, καλά ποτά και ενδιαφέρον φαγητό. Πίνει ένα κρασί και ανεβαίνει στην κουζίνα για να μαγειρέψει με τον chef μακαρόνια με φρέσκα μανιτάρια.
Η βόλτα στο Κολωνάκι τελειώνει από το γνωστό σημείο με το περίφημο σουβλάκι.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !