Δελτίο Τύπου:Tο ντοκιμαντέρ ‘RESTREPO’ στο National Geographic

0
TO ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
 RESTREPO
ΥΠΟΨHΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΚΑΡ® ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 17:00, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ NOVA
Aθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2011.  Βραβευμένο με το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στη κατηγορία ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ Sundance και το βραβείο για το καλύτερο σκηνοθετικό ντεμπούτο από το National Board of Review, το ντοκιμαντέρ των Sebastian Junger και Tim Hetherington Restrepoείναι τώρα υποψήφιο και για Όσκαρ® καλύτερου ντοκιμαντέρ. Με αφορμή αυτή την αναγνώριση θα ξαναπροβληθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 17:00 στο National Geographic Channel, που είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα αποκλειστικά στους συνδρομητές της Nova.

Επίκεντρο του Restrepo είναι η απομονωμένη πεδιάδα Korengal, στο Αφγανιστάν, όπου οι βραβευμένοι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι  Sebastian Junger και Tim Hetherington ενσωματώθηκαν σε μια Αμερικάνικη διμοιρία για ένα χρόνο καταγράφοντας την καθημερινότητα των στρατιωτών. Σε αυτή την πεδιάδα, που τότε θεωρείτο ‘το πιο επικίνδυνο σημείο στον πλανήτη’, οι νεαροί Αμερικανοί στρατιώτες πολεμάνε, σκάβουνε, χτίσουνε το φυλάκιο (που ονομάστηκε «Restrepo» προς τιμήν ενός σκοτωμένου μέλους της διμοιρίας) κλαίνε, γελάνε και δείχνουν όλη την πραγματικότητα του πολέμου....
Το συνταρακτικό ντοκιμαντέρ έχει ήδη κερδίσει το βραβείο του καλύτερου ντοκιμαντέρ του 2010 από τα Sundance Film Festival, Phoenix Film Critics Society Awards, και National Board of Review, ενώ ήταν υποψήφιο για βραβείο στα Washington DC Area Film Critics Association Awards, Satellite Awards, Online Film Critics Society Awards, Independent Spirit Awards, και Chicago Film Critics Association Awards.
Φωτογράφοι, παραγωγοί και σκηνοθέτες του Restrepo είναι οι Tim Hetherington (βραβευμένος 4 φορές με το ‘World Press Photo Award’) και Sebastian Junger (πολεμικός ανταποκριτής του περιοδικού ‘Vanity Fair’ και συγγραφέας των best-seller ‘The Perfect Storm’, ‘Fire’ και ‘A Death in Belmont’. Το έργο είναι μια συμπαραγωγή του National Geographic Entertainment και Dogwoof Pictures (UK).
 Οι Hetherington και Junger έχουν δημιουργήσει μια πρωτοποριακή ταινία, δίνοντας μια ωμά ρεαλιστική απεικόνιση της εμπόλεμης κατάστασης. Οι δημιουργοί δεν σχολιάζουν, δεν κρίνουν, δεν παρουσιάζουν κάποια πολιτική θέση, απλά μοιράζονται και απεικονίζουν τις εμπειρίες τους, ενώ μας δίνουν πρόσβαση στην πραγματικότητα της διμοιρίας. Οι στρατιώτες αφηγούνται τις εμπειρίες μάχης, απογοήτευσης, ρουτίνας, χαράς, τρόμου και γενναιότητας κατά τη διάρκεια της καθημερινής ζωής στο φυλάκιο. Μοιραζόμαστε τους φόβους τους. Βιώνουμε τις απογοητεύσεις τους. Συμμεριζόμαστε το έντονο τους δέσιμο και νιώθουμε τον πόνο τους όταν χάνουν ένα από τους ‘αδελφούς’ τους. Αυτός είναι ο πόλεμος, τελεία και παύλα.
Μια μέρα πριν την τελετή Απονομής των βραβείων OSCAR®, μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε το Restrepo, αποκλειστικά στο National Geographic Channel, και να μοιραστείτε τις εμπειρίες της δεύτερης Διμοιρίας του 503ου Συντάγματος Πεζικού, μια από τις πιο εκτεθειμένες μονάδες του Αμερικανικού στρατού.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !