Έφυγε η ηθοποιός Καίτη Λαμπροπούλου

0
 Ένα αστέρι επέστρεψε στον Ουρανό

Ένα ακόμη αστέρι του Θεάτρου και του Κινηματογράφου έφυγε από κοντά μας και πλέον βρίσκεται στον ουρανό, μαζί με άλλα αστέρια.
H μεγάλη ηθοποιός Καίτη Λαμπροπούλου άφησε την τελευταία της πνοή στα 85 της χρόνια ήσυχα μέσα στον ύπνο της στο Διόνυσο.

Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου στις 15.00 το μεσημέρι, στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών.




Λίγα λόγια για την Καίτη Λαμπροπούλου...






Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926, αλλά μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μετακομίσει η οικογένειά της λόγω των εμπορικών δραστηριοτήτων του πατέρα της. Ήταν το δεύτερο παιδί από τα συνολικά τρία της οικογένειας.
Ξεκίνησε τα μαθήματα στο θέατρο από τα μαθητικά της χρόνια το 1942, αρχικά στο Θέατρο Τέχνης. Συμμετείχε στην πρώτη παράσταση του Θεάτρου Τέχνης μαζί με τον Καρολο Κουν το 1942-1943, στην "Αγριόπαπια" του Ίψεμ. Με το Θέατρο Τέχνης συνεργάστηκε στα έργα "Σουάνεβιτ", "Κωνσταντίνου και Ελένης", "Το πρώτο έργο της Φάννυ", "Δεν μπορείς να ξέρεις", "Χαρούμενα νιάτα" κ.ά.
Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο υπό τη διεύθυνση του Ροντήρη και πήρε μέρος στις παραστάσεις: "Φοιτηταί", "Ζητείται υπηρέτης" κ.ά.  Στη συνέχεια, ακολούθησε το Ροντήρη στην Ελληνική Σκηνή, αλλά συνεργάστηκε και με άλλους θιάσους σε πολλές παραστάσεις.
Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1951 στην ταινία "Το παιδί μου πρέπει να ζήσει". Εμφανίστηκε και σε τηλεοπτικές σειρές, καθώς και στο Θέατρο της Δευτέρας.
Σύζυγός της ήταν ο δημοσιογράφος και σεναριογράφος Γεώργιος Ρούσος.
Στις 20 Δεκεμβρίου 2004, απονεμήθηκε σε αυτή και τη Σμαρούλα Γιούλη το έπαθλο "Κυβέλη" για τη συνολική τους θεατρική προσφορά.

(Βιογραφικά στοιχεία απο Bικιπαίδεια)

Ταξίδης Γιάννης

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !