Πάμε Θέατρο: "Σλούθ" στο Αθηνά (2ος χρόνος)

0

Συγγραφέας:
Άντονι Σάφερ | Σκηνοθέτης: Γιώργος Κιμούλης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης | Ηθοποιοί: Γιώργος Κιμούλης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης | Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή | Κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου | Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης | Γιατί να πας: Σασπένς, αγωνία, απρόβλεπτες ανατροπές και ένα εκρηκτικό δίδυμο. Δύο πρωταγωνιστές που δίνουν… ρέστα επί σκηνής! | Εισιτήρια: 25, 20, 16 ευρώ.

Μιλάει για:
  Τη, μέχρι τελικής πτώσης, σύγκρουση δύο ανδρών που έχει ως στόχο την κατάκτηση μιας γυναίκας και την κοινωνική καταξίωσή τους.

Το story:
  Διαμάχη και φθόνος ανάμεσα σε έναν ώριμο και έναν νεότερο άνδρα. Εκεί που ο θύτης γίνεται το θύμα και εκεί που το θύμα εκδικείται τον θύτη, οι δυο άντρες συναινούν σε ένα ευφυές μεν αλλά σχεδόν αυτοκαταστροφικό παιχνίδι στο οποίο οι ρόλοι συχνά αντιστρέφονται.

Παρασκήνιο:
  Ο Γιώργος Κιμούλης στο ρόλο του μηχανορράφου Άντριου Γουάικ και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο ρόλο του νεότερου άνδρα, του Μίλον Τιντλ κέρδισαν πέρυσι τις εντυπώσεις του κοινού (και κριτικών). Η παράσταση υπήρξε από τις πιο εμπορικές της σεζόν.

Βιογραφία του έργου:
  Ο Άντονι Σάφερ, από τους πιο επιτυχημένους θεατρικούς συγγραφείς και σεναριογράφους της Βρετανίας, κατέκτησε παγκόσμια φήμη με το θεατρικό έργο του «Σλουθ» το οποίο σημείωσε μία από τις πιο εντυπωσιακές εισπρακτικές επιτυχίες της δεκαετίας του '70. Το «Σλουθ» παίχτηκε για περισσότερες από 2.300 παραστάσεις στο West End του Λονδίνου και περίπου 2.000 παραστάσεις στο Μπροντγουέι. Κέρδισε το Βραβείο Τόνι, ως το καλύτερο έργο του 1970. Δυο χρόνια αργότερα, διασκευάστηκε και για τον κινηματογράφο, και ο σκηνοθέτης Τζόζεφ Μάνκιεβιτς το έκανε ταινία με τον Μάικλ Κέιν στο ρόλο του Μίλον Τιντλ, και τον Σερ Λώρενς Ολίβιε στο ρόλο του Άντριου Γουάικ. Ο Ολίβιε κέρδισε το βραβείο των Κινηματογραφικών Κριτικών της Νέας Υόρκης, και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Το σενάριο του Σάφερ διασκεύασε για τη μεγάλη οθόνη το 2007 ο νομπελίστας Χάρολντ Πίντερ με τον Μάικλ Κέιν πια, στο ρόλο του Άντριου Γουάικ και τον Τζουντ Λο του Μίλον Τιντλ, σε σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα. Το «Σλουθ» έχει στο παρελθόν παρουσιαστεί και στην Ελλάδα από αρκετά θεατρικά σχήματα με σημαντική εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία. Ανάμεσα στις ελληνικές παραστάσεις του «Σλουθ» θυμίζουμε την παράσταση με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Χορν και τον Αλέκο Αλεξανδράκη.

* Κάθε Τρίτη & Πέμπτη η στήλη "Πάμε Θέατρο" στις 13:30, εδώ στο Tvnea θα σας ενημερώνει για τις θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας....

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες tospirto.net

- Αλέξανδρος Κούρτης -

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !