H ΕΡΤ αποσύρεται από τη διαφημιστική πίτα

Χρηστος Γ
2
Να αποσύρει την ΕΡΤ από τη διαφημιστική αγορά σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δια στόματος Χυτήρη.
Ο κ. Χυτήρης ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης, είναι να μην επαναληφθούν τα προβλήματα του παρελθόντος, τα οποία είχαν τεράστιο κόστος για το κράτος.
«Η δημόσια ραδιοτηλεόραση, έχει διαφορετικό χαρακτήρα από την ιδιωτική και οφείλει να παρουσιάζει ένα πρόγραμμα για όλους τους Έλληνες, που δεν θα βασίζεται στους κανόνες της αγοράς (τηλεθέαση και διαφήμιση). Για το λόγο αυτό αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης, η ΕΡΤ να βγει σταδιακά από τη διαφημιστική αγορά» δήλωσε ο κ. Χυτήρης.
Σχετικά με το χρονικό ορίζοντα που θα γίνει αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, ανέφερε ότι σε μια διετία, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα έχει αποσυρθεί από την διαφημιστική αγορά.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ανταποδοτικό τέλος. Ο κ Χυτήρης είπε ότι «ανήκει στην ΕΡΤ, η οποία με τα χρήματα αυτά θα μπορεί πλέον να παρέχει αξιόλογο περιεχόμενο και υπηρεσίες στους πολίτες». Παράλληλα, τόνισε ότι το ύψος του, είναι το 5ο χαμηλότερο σε ολόκληρη την Ευρώπη και επισήμανε ότι από τα 300 εκατ. ευρώ της ετήσιας εισφοράς, τα 120 εκατ. ευρω, τελικά επιστρέφουν στο κράτος με τη μορφή φόρου.
Σε ότι αφορά τα σενάρια συρρίκνωσης των καναλιών της ΕΡΤ, ο κ Χυτήρης ήταν κατηγορηματικός,
απαντώντας ότι κάτι τέτοιο για την ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, δεν πρόκειται να συμβεί. Όσο για τις υπόλοιπές δραστηριότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δήλωσε ότι μέσα στο μήνα θα γίνει ένα επιχειρησιακό σχέδιο (Business plan) με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας της ΕΡΤ και βέβαια την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της, όπου απαιτείται και κυρίως στην περιφέρεια, όπου υπάρχει και μεγάλος αριθμός περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών.

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Είναι άδικο να μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε κάτι το οποίο δε χρησιμοποιούμε. Ανεξάρτητα από το αν η ΕΡΤ θα συνεχίσει ή όχι να συμμετέχει στη διαφημιστική αγορά, βασικό μέλημα της κυβέρνησης θα έπρεπε να ήταν ο περιορισμός ή η κατάργηση του ανταποδοτικού-ειδικά αν έχει σκοπό να παράγει προγράμματα που δεν υπερβαίνουν το 5% σε τηλεθέαση-ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους περισσότερους. Επίσης το επιχείρημα ότι το ύψος του ανταποδοτικού είναι το 5ο χαμηλότερο στην Ευρώπη είναι έως και αστείο… αν αναλογιστούμε την ποιότητα παραγωγών αλλά κυρίως την εμπορική επιτυχία των αντίστοιχων κρατικών φορέων στο εξωτερικό (BBC, RAI κτλ…).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αποσύρεται και από τη ΔΕΗ που μας έχει γ@$%&# τόσα χρόνια ούτως η άλλως ποιος την βλέπει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !