DOMENICA - Τεύχος 6

17



Το «Domenica» εύχεται σε όλους τα καλύτερα για το 2011 και ρίχνει φως στις πιο επιτυχημένες εκπομπές της  Ευρώπης, βάση των επίσημων τοπικών εταιριών μετρήσεων τηλεθέασης. Τι είδαν Γερμανοί, Πολωνοί, Βρετανοί, Γάλλοι, Ισπανοί και Ιταλοί το 2010 και ποιες σειρές βασιλεύουν στους πίνακες τηλεθέασης της Κύπρου και της Ελλάδας. Αν πατήσεις «διαβάστε περισσότερα» θα μάθεις για όλα τα νούμερα και όλες τις τάσσεις.

Γιατί το «Domenica» είναι εδώ κάθε Κυριακή χωρίς μανταλάκι και φυσικά μόνο στο tvnea!

Διαβάστε τα θέματα του Domenica και επιμέλειας Mr.Sandman εδώ…

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η Λένα τα πήρε όλα…
Οι Γερμανοί το 2010 παρακολούθησαν φανατικά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και το Μουντιάλ, ενώ στην λίστα με τα πιο επιτυχημένα προγράμματα πλην … αθλητικών μεταδόσεων βρίσκεται ο τελικός της Eurovision. Αναλυτικά θα λέγαμε πως τα νούμερα προκαλούν πονοκέφαλο, αφού ο ημιτελικός στην ποδοσφαιρική διοργάνωση του Μουντιάλ λ.χ. ανάμεσα στην Γερμανία και την Ισπανία, που μεταδόθηκε στις 7 Ιουνίου και βρίσκεται στην πρώτη θέση είχε 31,5 εκατομμύρια τηλεθεατές και κατέκτησε μερίδιο αγοράς που αγγίζει το απίστευτο 83,1%. Ακολουθούν δύο ποδοσφαιρικοί αγώνες της ίδιας διοργάνωσης ανάμεσα στην Γερμανία και την Γκάνα (29,3 εκατομμύρια τηλεθεατές) και ο αγώνας ανάμεσα στην Γερμανία και την Αυστραλία (28,3 εκατομμύρια τηλεθεατές). Στην ψυχαγωγία –πλην αθλητικών μεταδόσεων- στην κορυφή βρέθηκε ο τελικός της Eurovision που παρά τον ισχυρότατο ανταγωνισμό προσέλκυσε 13,8 εκατομμύρια τηλεθεατές  ή μερίδιο αγοράς στο 49%. Εξαιρετικά πήγε στους πίνακες τηλεθέασης και η ταινία γύρω από το Bestseller της Iny Lorentz με τίτλο «Πεζοπόρος πόρνη» (Die Wanderhure) που προσέλκυσε 9,9 εκατομμύρια τηλεθεατές με το μερίδιο να κλειδώνει στο 31,3%.
Ως προς την συνολική τηλεθέαση, τις σαμπάνιες άνοιξε φέτος το δίκτυο RTL που πέρα από την πρωτιά στο εμπορικό κοινό, πανηγύρισε και την πρωτιά στο σύνολο.  Ανάμεσα στις πρώτες εκπομπές ήταν το «Deutschland sucht den Superstar» (German Idol), «Das Supertalent» (Γερμανία έχεις ταλέντο) και τέλος το «Bauer sucht Frau» (Αγρότης μόνος ψάχνει) με μερίδιο κοντά στο 30% και ρεκόρ τηλεθεάσεων που ξεπερνούν το όριο των 8 εκατομμυρίων τηλεθεατών.


ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ:  Το «X-Factor» ξαναχτύπησε!
Ο τελικός του «X-Factor» που μεταδόθηκε από το ITV1 στις 12 Δεκεμβρίου συγκέντρωσε μοναδικούς 17,7 εκατομμύρια Βρετανούς τηλεθεατές και ήταν συνολικά η πιο εμπορική εκπομπή στην βρετανική τηλεόραση για το 2010. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας του Μουντιάλ ανάμεσα στην Αγγλία και την Γερμανία από το BBC1 που διεξήχθη στις 26 Ιουνίου είχε συνολικά 17,4 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ  η καθημερινή σειρά «East Enders» που μεταδίδεται από το 1985 καθημερινά, τέσσερις φορές την εβδομάδα από το BBC1 βρέθηκε στην τρίτη θέση. Οι ιστορίες γύρω από την ζωή των κατοίκων της φανταστικής συνοικίας του Walford προσέλκυσαν στις 19 Φεβρουαρίου σε ένα ζωντανό επεισόδιο 16,4 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ με 14.7 εκατομμύρια οπαδούς ακολούθησε η μακροβιότερη σειρά της Βρετανίας το «Coronation Street» που μεταδίδει από το 1960 στο ITV1. Το επεισόδιο αποτέλεσε κλειδί για την συνέχεια της ιστορίας γύρω από τις περιπέτειες των εργατών της φανταστικής συνοικίας του Weatherfield.


ΓΑΛΛΙΑ: Το ποδόσφαιρο έχει την τιμητική του
Το κανάλι TF1 ήταν ο απόλυτος νικητής της χρονιάς με 24,5% μερίδιο αγοράς. Το κανάλι σημείωσε πτώση σε σχέση με το 2009 κατά 1,6%. Ωστόσο, ιδιαίτερη απήχηση είχε το Μουντιάλ με τον αγώνα ανάμεσα στην Γαλλία και το Μεξικό να έχει συνολικά 15,152 εκατομμύρια τηλεθεατές, ο αγώνας μεταδόθηκε στις 17 Ιουνίου. Στην δεύτερη θέση μεριδίου αγοράς ήρθε το κανάλι France 2 με 16,1% έναν τι 16,7% σε σχέση με το 2009. Ο αγώνας ράγκμπι ανάμεσα στην Γαλλία και την Αγγλία ήταν πρώτο πρόγραμμα για το κρατικό κανάλι με 8,3 εκατομμύρια τηλεθεατές. Το France 3 κατέκτησε μερίδιο αγοράς 10,7% έναντι 11,8% σε σχέση με το 2009 με την ταινία «Camping» να συγκεντρώνει στις 27 Απριλίου συνολικά  7.067.000 τηλεθεατές. Το μερίδιο αγοράς της ταινίας μεταφράζεται σε 27.4% , ενώ η συμμετοχή των ηθοποιών Gérard Lanvin, Mathilde Seigner και Franck Dubosc έφερε ένα εντυπωσιακό 33,4% στο γυναικείο κοινό 18-39 χρόνων.  Το M6 συμφερόντων του RTL παρέδωσε την τρίτη θέση που κατείχε το 2009 και το 2010 έπεσε στην τέταρτη με 10,4% μερίδιο αγοράς στο σύνολο. Από τις πιο επιτυχημένες εκπομπές του ιδιωτικού δικτύου υπήρξε η ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Γαλλία. Αναμέτρηση που παρακολούθησαν 8,1 εκατομμύρια τηλεθεατές, ακολούθησε η αμερικανική σειρά «NCIS» με 6,9 εκατομμύρια τηλεθεατές (δες Domenica – 1), ενώ εμπορικές ήταν και οι εκπομπές «Un dîner presque parfait» (Κάτι Ψήνεται), «La France a un incroyable talent» (Γαλλία έχεις Ταλέντο) και το «L'amour est dans le pré» (Αγρότης μόνος ψάχνει). Στην λίστα μεριδίου αγοράς ακολουθούν στις τελευταίες θέσεις τα κανάλια France 5 (3.1%), Canal+ (3.1%) και Arte (1.6%).


ΚΥΠΡΟΣ: Αίγια Fuxia
Η κωμική σειρά του Λώρη Λοϊζίδη και της Χριστιάνας Αρτεμίου που μεταδίδει ο ΑΝΤ1 Κύπρου και φέρει τον τίτλο «Αίγια Fuxia» υπήρξε το πιο εμπορικό πρόγραμμα το 2010 στην Κύπρο. Η σειρά προσέλκυσε στην πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου 205.610 τηλεθεατές και είχε μερίδιο τηλεθέασης 61,8%. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen τα 52 επεισόδια που μεταδόθηκαν το 2010 είχαν μέσο μερίδιο 61,2%. Η παράταση του ποδοσφαιρικού αγώνα για το Μουντιάλ ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία που μετέδωσε το ΡΙΚ2 βρέθηκε στην δεύτερη θέση με 163.450 τηλεθεατές και μερίδιο 71.0%, ακολουθούν οι ποδοσφαιρικές μάχες για την ίδια διοργάνωση ανάμεσα στους Ολλανδία - Ισπανία (163.450 τηλεθεατές, 71%), Ελλάδα-Αργεντινή (153.370 τηλεθεατές, 49.4%) και Γερμανία-Ισπανία (148.710, 55.7% μερίδιο). Η Eurovision βρίσκεται στην 6η θέση με 147.720 τηλεθεατές και μερίδιο στο 62.3%. Ακολουθούν ο τελικός του X-Factor LIVE που μεταδόθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 2010 και ανέδειξε νικητή τον Σταύρο Μιχαλακάκο. Η τηλεθέαση άγγιξε τους 143.180 ανοικτούς δέκτες και το μερίδιο ήταν 62.9%. Στην Κύπρο ξεχώρισαν από πλευράς μυθοπλασίας η δραματική σειρά του ΑΝΤ1 Κύπρου «Ελένη η πόρνη», «Το Νησί» (Mega Κύπρου), το «Σε φόντο κόκκινο» (Sigma) και η επανάληψη του τελευταίου επεισοδίου της κωμικής σειράς «Βουράτε γειτόνοι» (Sigma). Επιπλέον οι Κύπριοι στήριξαν τις τοπικές παραγωγές μυθοπλασίας «Γυμνοί άγγελοι» (MEGA) και «Πατάτες ατίναχτες»  (ΡΙΚ1) που ενδεχομένως να μην εισήλθαν στην λίστα με τα 25 δημοφιλέστερα προγράμματα, κατόρθωσαν ωστόσο να συγκεντρώσουν σημαντικά ποσοστά μερίδια για την τηλεοπτική αγορά της Κύπρου.


 ΠΟΛΩΝΙΑ: Ολυμπιακοί, σειρές και μήνυμα προέδρου
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες από το Βανκούβερ βρέθηκαν στην πρώτη θέση των μετρήσεων τηλεθέασης για το 2010 στην Πολωνία. Πιο συγκεκριμένα το άλμα με σκι (!) συγκέντρωσε 9,6 εκατομμύρια τηλεθεατές και 57% μερίδιο αγοράς για το TVP1 που με την αθλητική εκπομπή «Studio Olimpijskie» θα κατακτήσει την ίδια μέρα την όγδοη θέση με 8 εκατομμύρια τηλεθεατές. Στην δεύτερη θέση επεισόδιο της ρομαντικής κομεντί «M jak miłość» (Το άλφα της αγάπης) που στα μέσα Μαρτίου κατόρθωσε στο TVP2 να συγκεντρώσει 9,39 εκατομμύρια ενδιαφερόμενους τηλεθεατές. Γεγονός που μεταφράζεται σε μερίδιο 56%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πέμπτη θέση που καταλαμβάνουν οι μετεωρολογικές προβλέψεις στα τέλη του Ιανουαρίου, τις οποίες παρακολουθούν 7,42 εκατομμύρια τηλεθεατές. Γεγονός που σημαίνει πως 42,1% των τηλεθεατών έβλεπαν τον καιρό. Αφορμή υπήρξε το τσουχτερό κρύο που έθεσε 18 χιλιάδες νοικοκυριά του Βορρά της χώρας εκτός τροφοδοσίας του ρεύματος. Στην έκτη θέση η κωμική σειρά «Ranch» πάλι από από το TVP1 με 7,3 εκατομμύρια τηλεθεατές.  Ενδιαφέρον και για την δωδέκατη θέση του πίνακα, όπου συναντάμε το … μήνυμα του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι  πολιτικού της Πολωνίας και μεταβατικός πρόεδρος της Πολωνίας στις 10 Απριλίου. Απίστευτα 6,55 εκατομμύρια νοικοκυριά  παρακολουθούν από το TVP1 που εκείνη την ώρα πιάνει 40,4% μερίδιο αγοράς. Αφορμή υπήρξε η αεροπορική τραγωδία με 96 νεκρούς, ανάμεσα τους και ο Λεχ Κατσίνσκι, τότε πρόεδρος της Πολωνίας.


Ιταλία: Μουσική & Ποδόσφαιρο κυριάρχησαν το 2010
Ο ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στην Ιταλία και την Παραγουάη  βρέθηκε στην κορυφή του ετήσιου πίνακα τηλεθέασης. Η αναμέτρηση που έφερε τις δύο χώρες ισόπαλες 1-1 είχε μερίδιο αγοράς 63,2% και 18,9 εκατομμύρια τηλεθεατές. Ακολούθησε στην δεύτερη θέση το San Remo, πρόγραμμα που θα συναντήσει κανείς στις θέσεις 8, 9 και 10. Πιο αναλυτικά ο τελικός προσέλκυσε 13,4 εκατομμύρια τηλεθεατές και το μερίδιο κλείδωσε στο 61%. Το Κύπελλο Ιταλίας (Coppa Italia) και η αναμέτρηση «Inter-Roma» που διεξήχθη αρχές του Μάη ενδιέφερε 11,7 εκατομμύρια Ιταλούς που χάρισαν ένα 39,9% και πανηγυρισμούς στην Inter που με γκολ του Diego Milito κατέκτησε το τρόπαιο. Ο αγώνας του Μουντιάλ ανάμεσα στην Γερμανία και την Ισπανία, ο τελικός του Champions League ανάμεσα σε Inter και Bayern Μονάχου και τα προκριματικά για το Εuro 2012 ανάμεσα σε Ιταλία και Σερβία ακολουθούν με μερίδια 48,9 – 44,1 και 39% αλλά και πάντα  κοντά στις 11,5 εκατομμύρια συντονισμένες τηλεοπτικές συσκευές. Το San Remo με τον ημιτελικό (όγδοη θέση, 11.2 εκατ. τηλεθεατές και μερίδιο 50.7%), την πρεμιέρα (ένατη θέση, 10.7 εκατομμύρια τηλεθεατές και μερίδιο 45,3%) και την δεύτερη μέρα προβολής (δέκατη θέση, 10.1 εκατομμύρια τηλεθεατές και μερίδιο 43,8%) ακολουθούν. Στην ενότητα ψυχαγωγίας πλην αθλητικών μεταδόσεων, πρώτο πρόγραμμα αναδεικνύεται το εξαιρετικό «Vieni Via Con Me» (δες Domenica 2) με 9,7 εκατομμύρια τηλεθεατές και μερίδιο 31,6%. Ακολουθεί το remake και η μίνι-σειρά παραγωγής RAIUNO για την ζωή της αυτοκράτειρας «Σίσσυ» που συγκεντρώνει 7,6 εκατομμύρια τηλεθεατές (ΜΡΔ 26,4%) και ο δέκατος κύκλος του «Grande Fratello» του ιταλικού Big Brother με 7,5 εκατομμύρια τηλεθεατές (ΜΡΔ  31,9%). Εμπορικότερη ταινία για το 2010 στην Ιταλία υπήρξε η κινούμενων σχεδίων παραγωγή της Disney «Σταχτοπούτα» από το 1950.


Ισπανία:  Τηλεοπτική φιέστα για χατίρι του Μουντιάλ…
Απόλυτη εμπορική επιτυχία υπήρξε το Μουντιάλ για την Ισπανία. Ο τελικός ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία συγκέντρωσε 14,5 εκατομμύρια τηλεθεατές και μερίδιο 80,3%. Αριθμοί ασύλληπτοι για την αγορά της Ισπανίας.  Εννιά από τις είκοσι θέσεις καταλαμβάνουν το Μουντιάλ και εκπομπές που σχετίζονται με την νίκη της Ισπανίας. Την εικοσάδα συμπληρώνουν τέσσερις αγώνες του Champions League, δύο ποδοσφαιρικοί αγώνες του UEFA Europa League, ένας αγώνας της Primera División ανάμεσα στην Real Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα από το κανάλι La Sexta που προσέλκυσε 8,8 εκατ. τηλεθεατές και μερίδιο 48,2%, ένας φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στην Ισπανία και την Γαλλία που συγκέντρωσε 8.2 εκατ. τηλεθεατές και μερίδιο 40.7%, ο τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Σεβίλλη που ενδιέφερε 8,3 εκατομμύρια τηλεθεατές και έφερε μερίδιο 42.4%. Το Γκραν Μπρι της Φόρμουλα 1 από το Άμπου Ντάμπι, το οποίο είδαν 7.4 εκατομμύρια τηλεθεατές.  Από πλευράς μυθοπλασίας το ενδιαφέρον απέσπασε η  περιπέτεια φαντασίας «Águila Roja» (Κόκκινος αετός). Η εβδομαδιαία σειρά του κρατικού καναλιού La1 στον τρίτο κύκλο συνέχισε να χτυπά υψηλές τηλεθεάσεις με αποκορύφωμα τον μήνα Οκτώβριο που έφερε στο κανάλι 6,1 εκατομμύρια τηλεθεατές και μερίδιο 30%! Τέλος το ψυχαγωγικό πρόγραμμα-σόου «Campanadas Fin de Año» (Πρωτοχρονιάτικες Καμπάνες) συγκέντρωσε 7 εκατομμύρια τηλεθεατές και ήταν ανάμεσα στην πρώτη δεκάδα των πιο εμπορικών προγράμματων πλην αθλητικών διοργανώσεων με μερίδιο 47.6%! Στον πίνακα μεριδίων πρώτο πρόγραμμα το κρατικό La1 με 15.9%, ακολουθεί το Telecinco με 14.5%, τρίτο το ΑΝΤΕΝΑ3 συμφερόντων RTL με 11.7%, τέταρτη δύναμη το Cuatro με 7%, πέμπτο το La Sexta με 6.6% και τέλος στην έκτη θέση το κρατικό La 2 με 3.1%!


Ελλάδα:  Μουντιάλ, Σπιναλόγκα, Λάκης & MasterChef!
Η τηλεοπτική σειρά «Το Νησί» σημείωσε την υψηλότερη τηλεθέαση το 2010 στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της AGB, το δεύτερο επεισόδιο της σειράς που μεταδόθηκε στις 18/10/2010 συγκέντρωσε 3,69 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ το μερίδιο τηλεθέασης ήταν 62%.  O τελικός της Eurovision συγκέντρωσε 3,12 εκατομμύρια Έλληνες τηλεθεατές, ενώ το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Το νησί» βρίσκεται στην τρίτη θέση έχοντας παρακολουθηθεί από 3,05 εκατομμύρια τηλεθεατές. Το Αλ Τσαντίρι Νιουζ στις 9 Μαρτίου είχε 2,89 εκατομμύρια τηλεθεατές γεγονός που το κατατάσσει στην πρώτη οκτάδα, ενώ ακολουθεί ο τελικός του «Master Chef» με 2,78 εκατομμύρια τηλεθεατές και μερίδιο 54.6%, ο αγώνας του Μουντιάλ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αργεντινή έπεται με 2,47 εκατομμύρια τηλεθεατές και μερίδιο αγοράς για την ΝΕΤ στο 52.9%! Η σειρά «Η Ζωή της άλλης» τον περασμένο Νοέμβριο συγκέντρωσε 2,22 εκατομμύρια τηλεθεατές και υπήρξε επομένως πιο «εμπορική» από ότι λ.χ. ο αγώνας του τελικού στο Μουντιάλ.

Την επόμενη Κυριακή πάλι μαζί...

Δημοσίευση σχολίου

17Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Τι να πώ, πραγματίκα μπράβο Mister Sandman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι λες τώρα τα σπάει η στήλη αυτή μπραβο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. gia thn ellada kseases nomizw merika,p.x ellada exeiw talento dwts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EINAI ALHTHEIA OTI H LENA THA PAEI PALI APO THN GERMANIA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η aguilera sto teliko tou factor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! molis edeixe trailer!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 5:50 μ.μ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΣ? ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΙΝΚ ΑΠΟ YOUTUBE?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν εχω λινκ! τη δειχνει μαλιστα να το λεει η ιδια! και that's it, ουτε comment απο εκφωνητη για την ελευση της ουτε τπτ! γιατι μονο ο αντ1 τα κανει αυτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 5:50 μ.μ.
    τι λες ρε πλακα μας κανει τωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 5.27 σύνελθε μια χαρά τα είπε, βλέπεις πως μιλάει για επίπεδα της τάξης των 2.5 και 3 και 3.69(νησί) εκ τηλεθεατών, αυτά που λες εσύ δεν έκαναν ποτέ πάνω από 2 εκ καν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. VRHKE THN EFKAIRIA TO TRELO ANTENNAKI NA XESALWSEI!!!XALARWSE LIGO,VOLEFTEITE EKEI ME THN TAMTA H'TA KOKKINA XALIA...ENA VIDEO EKANE H KOPELA AP THN TAINIA BURLESQUE K APLA ELEGE VLEPETE ANT1 K X FACTOR...ELEOSSSSSSS!!!!!MAZEFTEITE REEEE...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μόνο ο αντ1 φέρνει στην ελλάδα για τελικό την αγκιλέρα ενώ το μέγκα βολεύεται και με την μπεκατωρου. XAXAXAXAXAXAXAXA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είδε και κανένας άλλος το trailer να το επιβεβαιώσει; Τι ακριβώς είπε η Aguilera;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. POIOS NA TO EIDE MWRE?ENAS PAPARAS EGRAPSE MIA VLAKEIA GIA NA YPOSTHRIXEI TO PATWMENO SHOW TOU TOURKOKANALOU,K EMEIS PREPEI NA TSIMPHSOUME KIOLAS?AS GELASW...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ti tha ginei me to just the two of us tvnea den blepo tipota

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν θα έρθει καμία Aguillera, απλά trailer ήταν και καλά βλέπετε X-Factor. Δεν είπαν πουθενά πως θα έρθει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Giati to vgalate toso arga?Ypoti8ethete oti 8a evgene kai tefxos stis 26-12 ap oti egrafe to tefxos stis 19-12.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !