Φράηντεϊζ, 3/12/2010

6

Ο κακός χαμός στην αμερικανική τηλεόραση! Οι δημιουργοί των «Simpsons» τα χώνουν στο δίκτυο που τους φιλοξενεί, από το «Glee» φεύγουν του χρόνου όλοι οι πρωταγωνιστές και οι παρουσιαστές των «Oscars» ανακοινώθηκαν. Πολλά θέματα, πάμε να ξεφυλλίσουμε την Τρίτη έκδοση των Φράηντεϊζ που θα βγει κανονικά και χωρίς να κάνει διακοπές και κατά την διάρκεια των εορτών (ισχύει και για το «Domenica»).

Δεν θα περίμενα να ξεκινήσω και αυτή την έκδοση με το Fox, μα έλα που δεν μ‘ αφήνουν να αγιάσω στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μία δήλωση του δημιουργού της σειράς «Ryan Murphy» άναψε όχι φωτιές… αλλά πυρκαγιές ολόκληρες στους κόλπους των φανατικών οπαδών του «Glee». O Murphy μιλώντας σε συνέντευξη του για την επιτυχία της σειράς, ξεκαθάρισε πως από τον τρίτο κύκλο όλο το καστ θα αντικατασταθεί. Αυτολεξεί είπε: «Θα είναι ρίσκο, αλλά νομίζουμε πως είναι καλύτερα να αφήσουμε τους χαρακτήρες να πάρουν τον δρόμο τους φυσικά. Φέτος τα παιδιά βγαίνουν από το λύκειο, το τελειώνουν. Δεν μπορούμε να τους κρατάμε αιώνια στην Γ Λυκείου. Δεν είμαστε σαπουνόπερα!». Η είδηση βέβαια σκόρπισε ανατριχίλα σε εκατοντάδες φίλους στο Internet που έσπευσαν να δηλώσουν δυσαρεστημένοι με την εξέλιξη αυτή. Η αλήθεια είναι, πως το ρίσκο είναι μεγάλο, καθώς οι πρωταγωνιστές έχουν γίνει φίρμες και έχουν ταυτιστεί απόλυτα με την επιτυχία του «Glee». Στην New York Post τώρα, ρεπορτάζ ανέφερε πως οι δημιουργοί ετοιμάζουν να κλείσουν τον δεύτερο κύκλο με αρκετές δόσεις μελοδράματος χωρίς ανοιχτό φινάλε, ενώ αρκετοί πρωταγωνιστές έχουν δεχθεί υψηλά κασέ προκειμένου να πρωταγωνιστήσουν σε ταινίες τον επικείμενο χειμώνα.

Και αφού το FOX πρωτοστάτησε με Glee, ήρθαν την Κυριακή και οι «The Simpsons» να συνεχίσουν την κόντρα τους με το δίκτυο που τους φιλοξενεί. Αφορμή στάθηκε την προπερασμένη Κυριακή απόσπασμα του εναρκτήριου σκετς της σειράς κινούμενων σχεδίων, όπου παρουσιάστηκε το ελικόπτερο του δικτύου FOX NEWS με το σύνθημα «Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά πρώτος με τους ρατσιστές».  Ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου Ο'Reilly χαρακτήρισε ως ηλίθιους τους σκιτσογράφους που απάντησαν την περασμένη Κυριακή εκ νέου με το γνωστό πια  ελικόπτερο του δικτύου τοποθετώντας το σύνθημα «Ακατάλληλο για τηλεθεατές κάτω των 75», θέλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο να σατιρίσουν τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης και τον λαϊκισμό του πρωταγωνιστή των ειδήσεων του Ο'Reilly.  Το απόσπασμα κόπηκε από την WebTV του δικτύου και από το Hulu.

Η ηθοποιός Anna Hathaway που γνωρίσαμε μεταξύ άλλων μέσα από την ταινία «Ο διάβολος φοράει Prada» και ο ηθοποιός James Franco, ο κακός από την ταινία «Spiderman» θα παρουσιάσουν την διοργάνωση των Oscar που θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου. Στόχος των παραγωγών υπήρξε –και σύμφωνα με τις στήλες τηλεκριτικών- η νεανική και μοντέρνα στροφή της διοργάνωσης, μετά τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης στο εμπορικό –κυρίως- κοινό.

Δεν έχουν τελειωμό αυτές οι σειρές! Τα συμβόλαιο των σαπουνόπερων του CBS με τίτλο «Τόλμη και γοητεία» (ΕΤ3) και «Ατίθασα νιάτα» (ΕΤ1) αλλά και η σαπουνόπερα του του NBC «Days of our lives» ανανεώθηκαν για άλλα δύο χρόνια και θα προβάλλονται στις αμερικανικές οθόνες και στην απογευματινή ζώνη των περιφερειακών συνεργαζόμενων δικτύων μέχρι και το τέλος του 2012. Αξίζει να σημειωθεί πως το «Τόλμη και γοητεία»  ξεκίνησε το 1987, τα «Ατίθασα νιάτα» το 1973, ενώ το «DAYS» ή «DOOL» το 1964 (!!).

«Δώσε κωμωδίες στον λαό!» αυτό φαίνεται να σκέφτηκαν οι άνθρωποι στο NBC κι έτσι ανακοίνωσαν τα γυρίσματα της σειράς «The Square» που –ουσιαστικά- είναι η αμερικανοποιημένη έκδοση της «Πολυκατοικίας» και περιστρέφεται γύρω από την ζωή σε μία πολυκατοικία όπου κυριαρχούν οι εθνολογικές, ηλικιακές και ηθικές διαφορές. Αλλά και του «Early Bird» για την ζωή ενός νέου που κατοικεί σε ένα γεροκομείο μαζί με ηλικιωμένους συνταξιούχους. Σημειώνω πως και οι δύο σειρές υποδέχθηκαν από πληθώρα τηλεκριτικών με ιδιαίτερα μεγάλες επιφυλάξεις, δεδομένου ότι το δίκτυο τα τελευταία χρόνια αδυνατεί να βρει ταυτότητα στις σειρές, ενώ με τις περσινές ανακατατάξεις στο πρόγραμμα και την «κατάργηση της ζώνης των σειρών» στην καρδιά της Prime Time, προκάλεσε στον εαυτό του μάλλον πολύ μεγαλύτερο κακό, από ότι θα περίμενε κανείς. 

Και το νούμερο της εβδομάδας: Ο Νοέμβριος έφερε πρώτο το CBS (και) στο δυναμικό κοινό που πανηγύρισε με δελτία τύπου, δώρα στους εργαζόμενους και κεφάτη διάθεση κι αυτό, καθώς ο συγκεκριμένος μήνας αποτελεί σταθμός για την πορεία των διαφημιστικών τιμών στην Αμερική, μία και είναι ο μοναδικός μήνας όπου προσμετρούνται και τα περιφερειακά και μικρότερα κανάλια στην μέτρηση (για να αναπροσαρμοστεί η τιμή διαφήμισης). Χαμένο το FOX που παρέδωσε την πρωτιά στο δυναμικό κοινό, αφού δεν κατάφερε πέραν του «Glee» να επιτύχει κάποιο χιτ. Στην τρίτη θέση το δίκτυο ABC και το δίκτυο του NBC αντίστοιχα.

Οι πιο εμπορικές* σειρές αυτή την εβδομάδα:
1. Two and a Half Men 4.5%
2. The Simpsons 4.1%
3. Glee 4.0% [5,3 εκατ.]
4. Mike & Molly 4.0% [5,2 εκατ.]
5. NCIS 3.9%  *: βάση εμπορικού κοινού 18-49 και στοιχείων της Nielsen για το διάστημα 26/11-/1/12

Ραντεβού την επόμενη Παρασκευή! Κυριακή έχει DOMENICA!

Δημοσίευση σχολίου

6Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. super nea, perimenoume to domenica pou einai to agaphmeno mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TI???????? Tha antikatastisoun tous stars tou Glee?????? Ma einai toso ilithioi? Oxxixxiiiiii :(((( Spastika tora!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπράβο πολύ καλή δουλειά για ακόμα μια φορά! για το glee αναμενόμενο ήταν αν και κάπως λυπηρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διόρθωση ... Το Young and the restless προβάλλεται και αυτό στο CBS μαζί με το Bold & Beautiful.
    To ABC μεταδίδει τα General Hospital (απο το 1963...η μακροβιότερη αυτή τη στιγμή σαπουνόπερα στην Αμερική), One life to live (1968-today) & All my children (από το 1970)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχετικά με τη σειρά Glee.Το cast δεν αλλάζει ακόμα.
    http://www.tvfanatic.com/shows/glee/
    Όταν με το καλό αποφοιτήσουν (αλλά ακομα έχουν τη φετινή χρονιά κ του χρόνου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα,
    @7.10μμ
    Θενκ γιου! Το Domenica αυτής της Κυριακής θα είναι λιγουλάκι έκπληξη. :)

    @7.13μμ
    Ε όχι και να σπαστείς βρε συ! Δοκιμαστικές προσθήκες έχουν αρχίσει ήδη να γίνονται. Ο συμπαθητικός Darren Criss (ο τύπος που βοήθησε τον Κερτ τις προάλλες) ή ο σπαστικός ξανθομάλλης (the American all time classic Backstreet Boy) έχουν κλείσει για τον τρίτο. Εδώ ο πρώτος στο τελευταίο επεισόδιο είχε περισσότερες σκηνές από τον πρωταγωνιστή Φιν.

    @7.15 Θενκ γιου! Θενκ γιου! Έχεις δίκαιο, αναμενόμενο. Ομολογώ ότι όταν το διάβασα πρώτη φορά (Τετάρτη ήταν?) ένα μικρό σοκ το έπαθα.

    @8.25 Έχεις δίκαιο. Αντί να ψάξω στο wikipedia το βρήκα στο dish Network και εκεί τα Ατίθασα νιάτα παίζουν στο ABC89 (?) στο Ohio, υπέθεσα ο χριστιανός πως ήταν οικογενειακό ABC, αλλά δεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !