DOMENICA - Τεύχος 2

5

Σήμερα στο «Domenica» τα σημαντικότερα νέα της Ευρωπαϊκής τηλεοπτικής αγοράς για αυτήν την εβδομάδα. Οι νέες τάσεις, η μόδα και τα όσα γράφουν οι τηλεοπτικές στήλες σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. «Domenica»! Εδώ κάθε Κυριακή χωρίς μανταλάκι, μόνο στο tvnea!

Διαβάστε τα θέματα του Domenica και επιμέλειας Mr.Sandman εδώ…


«Το ιταλικό Αλ Τσαντίρι: απίστευτες ατάκες, υψηλά νούμερα»
Γέλιο μέχρι δακρύων σε ένα πλατό υπερπαραγωγή και με την παρουσία τετρακοσίων ατόμων ζωντανά στο στούντιο. Αυτό είναι το εβδομαδιαίο «Vieni Vai Con me» (Έλα να φύγουμε μαζί) ή αν προτιμάτε η ιταλική απάντηση στο δικό μας Αλ Τσαντίρι Νιουζ και οι Ιταλοί έφτιαξαν πραγματικά κάτι μοναδικό. Στο σόου που παρουσιάζει ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Roberto Saviano, αλλά και ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής Fabio Fazio ο σχολιασμός της Ιταλικής πραγματικότητας. Τα μεγαλύτερα ονόματα της σατυρικής και κωμικής θεατρικής σκηνής της χώρας αναλαμβάνουν δράση και επιστρατεύονται για να παρουσιάσουν μία ζωντανή επιθεώρηση που όμοια της… σίγουρα δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Ένταση, παλμός, γέλιο και στιγμές μελαγχολίας. Κάθε εβδομάδα ένα μεγάλο όνομα ανεβαίνει στην ψηφιακή σκηνή και παρουσιάζει τις δικές του απόψεις για θέματα και καταστάσεις της Ιταλίας, ένα είδος συνέντευξης χωρίς διαλόγους. Ποιοτική μουσική από τα χέρια γνωστών Ιταλών καλλιτεχνών που δεν βρίσκουν πάτημα στα κανάλια του Berlusconi. Κεντρικό σημείο, το τεράστιο video-wall που καλύπτει ολόκληρη την σκηνή και που αλλάζει χρώματα, θέματα και προβάλλει θεατρικές σκηνογραφίες, αποκόμματα από εφημερίδες, πρόσωπα της σόου μπιζ, βουλευτές και αθλητές. Μέχρι στιγμής έχουν περάσει από το «Vieni Vai Con me» ο μεγάλος Roberto Beningi, που παρουσίασε ένα από τα πιο αιχμηρά προγράμματα κατά του Silvio Berlusconi, ο σατυρικός αρθογράφος Corrado Guzzanti που δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ανόητες τις πολιτικές επιλογές της αριστεράς, πληθώρα συγγραφέων, δημοσιογράφων, τραγουδιστών που ο καθένας τους είχε να πει λίγα πράγματα για την κατάσταση στην Ιταλία. 
 Τα αποτελέσματα? Κοντά στο 35% ο μέσος όρος τηλεθέασης σε ένα κανάλι που μόλις μετά βίας περνάει το διψήφιο ποσοστό στον μέσο όρο της ημέρας, ενώ το ποσοστό εκτινάσσεται στο 59% ανάμεσα στους νέους ηλικίας 19-29. Πάνω από 130 χιλιάδες φίλοι στο Facebook, όταν το ιταλικό X-Factor έχει «μόλις» 45 χιλιάδες. Το τελευταίο «Vieni Via Con Me» θα προβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 21.10 το βράδυ με ένα αφιερωματικό επεισόδιο των όσων έγραψαν οι επισκέπτες στο site της εκπομπής για το «τι σκέφτονται για αυτή την χώρα». 


Το X-Factor με νέο ρεκόρ στην Μεγάλη Βρετανία
Ο φετινός κύκλος του βρετανικού X-Factor δείχνει να είναι ο πιο εμπορικός κύκλος. Την προηγούμενη εβδομάδα το λαμπερό σόου είχε αφιέρωμα στους Beatles. Γεγονός που παρακολούθησαν στον ιδιωτικό σταθμό ITV περίπου 15,2 εκατομμύρια τηλεθεατές με την υψηλότερη τηλεθέαση να σημειώνεται κατά την αποχώρηση του Paije Richardson που είδαν 17,7 εκατομμύρια Βρετανοί. Το παιχνίδι συγκέντρωσε το 53,9% και δείχνει να αποτελεί απόλυτο must για κάθε βρετανικό σπίτι τα βράδια του Σαββάτου. Στην βρετανική έκδοση έχουν απομείνει έξι υποψήφιοι τραγουδιστές. Εξίσου καλά πηγαίνει αυτή την περίοδο και το reality διασημοτήτων με τίτλο «Im a Celebrity-Get me out of here» που γιόρτασε δυναμική επιστροφή για φέτος σημειώνοντας το καλύτερο ποσοστό έναρξης κύκλου από την πρεμιέρα του το 2004. Συνολικά πάνω από 11,3 εκατομμύρια σπίτια ήταν συντονισμένα, όταν έπεφτα οι τίτλοι έναρξης.


Κωμικοί θα  παρουσιάσουν  την Eurovision
Οι γερμανοί συνεχίζουν να εκπλήσσουν στην φετινή Eurovision. Αφού αποφάσισαν πρώτα να στείλουν ξανά την περσινή νικήτρια Λένα, επέλεξαν στην συνέχεια το Ντίσελντοφ ως πόλη διεξαγωγής κι όχι –ας πούμε- την πρωτεύουσα και τώρα συζητούν με τους δύο πιο διάσημους κωμικούς της χώρας για την παρουσίαση του θεσμού. Ο Στέφαν Ραπ από την μία και η Άνκε Ένγκελκε δείχνουν να είναι τα πρόσωπα που θα αναλάβουν το «Good Evening Europe…» και όπως όλα δείχνουν η βραδιά θα έχει αρκετά στοιχεία σάτιρας, αφού και τα δύο πρόσωπα παρουσιάζουν (TV TOTAL) και παρουσίαζαν (Ankes Late Night Show) βραδινή σατυρική εκπομπή στην γερμανική τηλεόραση. Ο Στεφαν Ραπ είναι ο γνωστότερος γερμανός τηλεπαρουσιαστής, παραγωγός και μουσικός συνθέτης και έχει φιλοξενήσει στον καναπέ της εκπομπής του μέχρι και την Δέσποινα Βανδή. Από την άλλη η Άνκε Ένγκελκε είναι ταυτόχρονα παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών, παρουσιάστρια και ηθοποιός. Έχει τιμηθεί άπειρες φορές από το Σωματείο Κωμικών, ενώ έχει παραλάβει πέντε φορές το γερμανικό Βραβείο Κωμικών στην κατηγορία «Καλύτερη Γερμανίδα Κωμικός» αλλά και με το Βαυαρικό Βραβείο Τηλεόρασης.


Money Drop! Θα πέφτουν  και στην Ισπανία!
Το τηλεοπτικό δίκτυο ΑΝΤΕΝΑ 3 απέκτησε τα δικαιώματα του «The Million Pound Drop» που στην Ελλάδα προβάλλεται από το Mega με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου κι είναι γνωστό ως «Money Drop Live». Το ιδιωτικά κανάλι της Ισπανίας έχει προγραμματίσει οκτώ επεισόδια για το ερχόμενο διάστημα, ενώ σε σύγκριση με την Ελλάδα ο νικητής θα μπορεί να κερδίσει ένα εκατομμύριο Ευρώ σε περίπτωση που απαντήσει σωστά και ποντάρει σωστά σε όλες τις ερωτήσεις. Το ίδιο παιχνίδι γιορτάζει την πρεμιέρα του στην Αμερική, στις 20 Δεκεμβρίου μέσα από το δίκτυο FOX.


Ποιος Έλληνας αγόρασε σέρβικο κανάλι?
Και πάμε και σε ένα θέμα που «έσκασε» την Παρασκευή. Ο γνωστός επιχειρηματίας της εταιρίας  Lake Blade ο κ. Στέφανος Παπαδόπουλος (κατέχει τον Μακεδονία TV) εξαγόρασε παρέα με το σουηδικό οίκο επενδύσεων East Capital τον ενημερωτικό σταθμό B92 της Σερβίας. Η εταιρία που προέκυψε από την συνύπαρξη των δύο, η Astonko κατέχει πλέον το 84,99% του τηλεοπτικού σταθμού. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα οικονομικών εφημερίδων της χώρας, η συνολική επένδυση για το πλειοψηφικό πακέτο ανήλθε στα 5 εκατομμύρια Ευρώ. Το κανάλι εκπέμπει ειδήσεις, ντοκιμαντέρ και ενημερωτικά προγράμματα.


Ένα ξενοδοχείο τα σπάει στην Πολωνία
Σε απόλυτη πολωνικό χιτ εξελίσσεται και ο δεύτερος κύκλος της δραματικής τηλεοπτικής σειράς «Hotel 52»  που εξιστορεί την ζωή της Ναταλίας Λίψκας, μίας νεαρής ιδιοκτήτριας ξενοδοχείου και των συνεργατών της. Το σενάριο προβάλλει οικογενειακά δράματα, ερωτικά τρίγωνα και δυσάρεστες εκπλήξεις για τους πρωταγωνιστές, ενώ η σκηνοθεσία δίνει έναν ιδιαίτερο ρεαλισμό στην υπόθεση. Η σειρά  προβάλλεται μέσα από το ιδιωτικό κανάλι Polsat και προσελκύει κάθε Πέμπτη βράδυ το 22% του εμπορικού κοινού 16-49. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε το κανάλι, ο δεύτερος κύκλος είχε συνολικά διαφημιστικά έσοδα που ξεπερνούν τα 5 εκατ. Ευρώ και ήταν μία από τις πιο εμπορικές σειρές τον χρόνο που μας πέρασε στην Πολωνία. Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως το «Hotel 52» είχε τις πιο λαμπερές γκεστ εμφανίσεις έως τώρα. Ανάμεσα στα πρόσωπα που πέρασαν από την δραματική σειρά ήταν ο ηθοποιός Μάρτσιν Μπόσακ, η κριτής του Πολωνία έχεις ταλέντο Μαλγκορζάτα Φορέμνιακ και ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Φίλιπ Μπόπεκ.


ΤΕΥΧΟΣ 1

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !