Τηλεόραση των άκρων! Η ποιότητα και η ''δικτατορία'' της.

Χρηστος Γ
3

Δεν ήμουν από τους τυχερούς που παρακολούθησαν το Νησί χθες το βράδυ.ελέω......Μπαρτσέλόνα!
Ας είναι καλά το Ιnternet!Πραγματικά,το χθεσινό επεισόδιο ήταν συγκλονιστικό.Δεν είμαστε-ούτε ποτέ θα μπορέσουμε να γίνουμε-κριτικοί,αλλά η 'αλήθεια' των εικόνων και των διαλόγων ήταν πραγματικά ανατριχιαστική.

Η σειρά,αντί να χάνει το ρεαλισμό και τη δύναμη των συναισθημάτων που 'τρυπάνε' την τηλεόραση, ολοένα και κερδίζει,κλιμακωτά,σε ενδιαφέρον και αγωνία.Απόδειξη,πως όταν ένα βιβλίο γίνεται εικόνα σωστά,το καλύτερο κομμάτι το ''ρουφάς'' στο τέλος,όπως και στις σελίδες ενός μυθιστορήματος.

Το εντυπωσιακό και συνάμα περίεργο,έχει να κάνει με το τί εισπράττει ο καθένας.Εχω γίνει μάρτυρας δεκάδων συζητήσεων σχετικά με το φαινόμενο της σεζόν.Η κυρία στο μανάβικο επικρίνει τη φίλη της που βλέπει Next Top Μοdel,η σύζυγος λέει ''καράβλαχο'' το σύζυγο που μισο....γλαρώνει με συζήτηση στο Χατζηνικολάου,ο κολλητός μου παραδέχεται με (μισοενοχή) ότι γουστάρει Big Brother!


Κι εμείς ''χλευάσαμε'' την αλαζονική σύγκριση της Χατζηβασιλείου,που μίλησε για κατάθλιψη και μουντάδα που προκαλεί το σήριαλ,αλλά δε θα κάψουμε και στην πυρά το 40% που επιλέγει να δει κάτι άλλο.Σε 5 μεγάλα τηλεοπτικά blogs διαβάσαμε (πολλά) ''θυμωμένα'' σχόλια για τα νούμερα της Agb.

<<Ζώα που βλέπετε reality,γιατί μόνο 56% ο ''θάνατος'' της Λέχου,είμαστε λαός που φτύνουμε τα διαμάντια>>κτλ κτλ......Ενας λαός μονίμως στα άκρα.Στις σχέσεις,την ψήφο,τη συνείδηση,άρα και την ΤV.Oσο επικίνδυνο είναι να αποχαυνώνεσαι με trash,άλλο τόσο είναι και να κατηγοριοποιείς άτομα με βάση τη δύναμη του τηλεκοντρόλ.Οι άνθρωποι του Mega έκαναν εξαιρετικό marketing,σε κάθε επίπεδο προκειμένου να μη χαθεί ευρώ.ΕΜΑΣ αυτό δε μας αφορά.Eνα διαμάντι είναι πολύτιμο ακόμα κι αν δεν πουληθεί.Αλλά οι ανάγκες μας δε βαθμολογούνται μέσω της tv.Ο Εξάντας του Αυγερόπουλου έχει πάρει περισσότερα βραβεία και από τη Lady Gaga σε μια χρονιά,γιατί δεν είμαστε 'ζώα' που τον ανταμείβουμε με ένα 5%?Η μήπως το εκπληκτικό ''10'',που χάριζε στον Alpha μετά βίας ένα 17%, δεν άξιζε καλύτερης Αgbκής τύχης?

Ακόμα και σε χρυσές σελίδες της tv,υπάρχουν στιγμές που δε μας αφήνουν να αναπνεύσουμε.Δεν είναι έγκλημα να διαβάζεις Χίσλοπ και ταυτόχρονα να βλέπεις (το ΝΕΟ) Ερωτοδικείο.Τις ανάγκες μας δεν θα τις καθορίσουν οι κύριοι Μπούτος,Λεβέντης,Μαλέλης και όσοι είναι πίσω από αυτούς.Το 70% βλέπει Eurovision,το 60% Νησί,το 50% Λάκη,το 60% Μουντιάλ,και το 87%(!)έχει δηλώσει πως έχει παρακολουθήσει έστω και μία σεζόν συστηματικά ένα reality.Ποιοι ανάμεσα σε όλους αυτούς είναι άξεστοι και ποιοι καλλιεργημένοι?Δεν έχει σημασία.Life is in our lives......και όχι στην τηλεόραση.

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. δεν μπορω να καταλαβω γιατι υπαρχει κολλημα με τα μεγαλα νουμερα. και η ζωη της αλλης εκανε 65 αλλα δεν ειχε τα ιδια νουμερα με την eurovision. απο την αλλη μπορει το νησι να εκανε 56 είχε ομως ενα 30,5 στα μικρα που είναι ένα τεράστιο νούμερο ανετα συγκρινομενο με την eurovision (εξάλλου το 2ο επεισοδιο εχει ξεπερασει κατα πολυ οτιδηποτε αλλο στην tv)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσο marketing κ να κανει ενας σταθμος, ο τηλεθεατης (της agb..) αποφασιζει αν θα το δει. Εχουν γινει πολλες πανακριβες κ αξιολογες παραγωγες. Κι ομως, ιστορια εγραψαν σειρες κ προγραμματα, τοσο ευτελους αξιας οσο κ χαμηλης ποιοτητας κ αισθητικης (βλ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΖΙ-ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ-σειρες ΡΩΜΑ,ΡΗΓΑ-σαπουνια-REALITY εγκλειστων κ.α.). Το ΝΗΣΙ εξελιχθηκε σε.. στοιχημα του ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ. Γιναμε ολοι μια παρεα, καθηλωνομαστε κ μεχρι να τελειωσει "ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕ" την τηλεοραση κ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΜΑΣΤΕ γιαυτην! ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ Η TV ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΗΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. stin ellada exoume mia kaki sinitheia..otan mas aresei kati to apotheonoume gia oso iparxei kai meta to ksexname.oti de mas aresei to rixnoume sta tartara

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !