Το θρίλερ δεν τελειώνει για το χαμένο αεροσκάφος-Ψάχνουν τα συντρίμμια σε Νίγηρα και Μάλι

Unknown
0
Δεν έχει τέλος το θρίλερ με το "χαμένο" αεροσκάφος της Air Algeria, που -σύμφωνα με τις Αρχές τις Αλγερίας- συνετρίβη, αλλά ακόμα δεν έχουν βρεθεί τα συντρίμμια του.
 Πρόκειται για την τρίτη αεροπορική τραγωδία μέσα σε μια εβδομάδα, μετά το Boeing στην ανατολική Ουκρανία και το αεροπλάνο στην Ταϊβάν, αυτή τη φορά με αεροσκάφος τύπου MD-83, στο οποίο βρίσκονταν 110 επιβάτες και 6 μέλη πλήρωμα.
 Το Μαλί, ο Νίγηρας, η Αλγερία και η Γαλλία συμμετέχουν ενεργά στις έρευνες για τον εντοπισμό τους, ενώ πηγή του Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας στην Αφρική και τη Μαδαγασκάρη (Asecna) τονίζει ότι "επί του παρόντος δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς συνέβη" στο αεροπλάνο.
 "Το αεροπλάνο βρισκόταν σε εναέριο χώρο που ελέγχεται από τον Νίγηρα, από τον πύργο ελέγχου του Νιαμέι, παρ' ότι είναι πάνω από το έδαφος του Μαλί", διευκρίνισε η πηγή αυτή.
 Ο Asecna ιδρύθηκε πριν από 55 χρόνια και σε αυτόν συμμετέχουν 17 αφρικανικές χώρες και η Γαλλία. Έχει υπό τον έλεγχό του έναν εναέριο χώρο 16,1 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Όταν ρωτήθηκε για το πού ενδεχομένως κατέπεσε το αεροπλάνο η πηγή της υπηρεσίας δεν θέλησε να αναφέρει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της. "Ακόμη αναλύουμε τα τεχνικά στοιχεία μέσω των σχεδίων πτήσης, των ηχογραφημένων συνομιλιών μεταξύ πιλότων και ελεγκτών, μέσω των δεδομένων από τις οθόνες των ραντάρ", είπε, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να έπεσε το αεροπλάνο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. "Είναι πιθανό. Τα μετεωρολογικά φαινόμενα είναι πάντα επικίνδυνα για τα αεροπλάνα. Οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας μιλούσαν για καταιγίδες στην περιοχή", σημείωσε.
 Το ισπανικό αεροσκάφος MD83 που είχε ναυλωθεί από την αεροπορική εταιρεία Air Algerie είχε επιθεωρηθεί από τις γαλλικές αρχές πολιτικής αεροπορίας "πριν από δυο-τρεις μέρες" και είχε διαπιστωθεί ότι βρισκόταν "σε καλή κατάσταση".
 Το αεροσκάφος McDonnell 83 της ισπανικής εταιρείας Swiftair "το γνωρίζουμε, είπε περάσει από τη Μασσαλία πριν από δυο-τρεις ημέρες", είπε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της Γενικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας, Πατρίκ Γκαντίλ.
 "Το είχαμε επιθεωρήσει και δεν βρήκαμε ουσιαστικά τίποτα, ήταν πραγματικά σε καλή κατάσταση", πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Γκαντίλ, είχε εντοπιστεί μόνο ένα ασήμαντο πρόβλημα στο σύστημα πέδησης. "Ειλικρινά, μπορώ να σας εγγυηθώ ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με ό,τι μπορεί να συνέβη στα 31.000 πόδια", τόνισε. Η καλή κατάσταση του αεροσκάφους "δεν αποκλείει την πιθανότητα να συνέβη κάποια βλάβη, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη μας υπόθεση", συνέχισε.
 Αναφερόμενος στην Swiftair, είπε ότι πρόκειται για μια "νοικοκυρεμένη" εταιρεία. "Η Ισπανία φροντίζει να εποπτεύει τις εταιρείες της. Από εκείνη την πλευρά, δεν έχουμε κάτι να ερευνήσουμε", τόνισε.
 Όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή, στη Γαλλία πρόκειται να ξεκινήσει έρευνα για "ανθρωποκτονία από αμέλεια" για το αεροσκάφος που χάθηκε πάνω από το Μαλί και πιστεύεται ότι κατά πάσα πιθανότητα συνετρίβη στην περιοχή του Γκάο.
 Νωρίτερα, το απόγευμα τα μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ανεπίσημες πληροφορίες, βάσει των οποίων, δυο γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη εντόπισαν συντρίμμια σε δύσβατη ερημική τοποθεσία στο Μάλι. Ωστόσο, η Γαλλία προχώρησε σε επίσημη διάψευση.
 Η τελευταία επαφή που είχαν οι αλγερινές αρχές με το αεροσκάφος της Air Algerie ήταν όταν πετούσε πάνω από το Γκάο. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι αρχές εκτιμούσαν ότι το αεροπλάνο συνετρίβη σε αυτήν την περιοχή του Μάλι.
 Η λίστα των επιβατών περιλαμβάνει 51 Γάλλους, 26 επιβάτες από την Μπουρκίνα Φάσο, 20 Λιβανέζους, 5 Καναδούς, 4 Γερμανούς, 1 από το Λουξεμβούργο, 1 Ελβετό και 1 Βέλγο.
 Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ωστόσο οι αρχές πιστεύουν ότι επηρέασε σφοδρή θύελλα. Το Μάλι είναι στο τέλος της ξηρής περιόδου, κατά την οποία ο χάρματαν, ένας ξηρός ζεστός άνεμος που πνέει από την ανατολική Σαχάρα σαρώνει το έδαφος και δημιουργεί ανεμοστρόβιλους με σκόνη, ενώ η θερμοκρασία την ημέρα φτάνει τους 40-45 βαθμούς κελσίου.

Newsit

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !