Το 2014 συμπληρώνονται 40 χρόνια καριέρας της Αννας Βίσση και οι φανατικοί θαυμαστές της είναι διατεθειμένοι να γιορτάσουν το γεγονός με κάθε τρόπο. Η «μητέρα όλων των επετειακών πάρτι» διοργανώνεται στις 26 Ιουλίου, σε δημοφιλές κλαμπ της Μυκόνου, με την Αννα Βίσση να πρωταγωνιστεί σε ένα live τραγουδώντας επιτυχίες από ολόκληρη τη διαδρομή της στην ελληνική μουσική σκηνή.

Το πάρτι στη Μύκονο είναι σαφώς η μεγαλύτερη, δεν είναι όμως και η μοναδική έκπληξη που ετοιμάζει το περιβάλλον Βίσση μέσα στο 2014, μια χρονιά που έχει τεράστια σημασία για τη σταρ. Και πώς αλλιώς άλλλωστε όταν κυκλοφορεί βιβλίο αφιερωμένο στην πορεία της, τόσο την επαγγελματική όσο και την ιδιωτική. Πρόκειται για μια βιογραφία η οποία βασίζεται σε άρθρα του ελληνικού και ξένου Τύπου που σκιαγραφούν με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τρόπο τη ζωή και την καριέρα της.

Το βιβλίο, το οποίο θα έχει τίτλο «Αννα Βίσση - Η Απόλυτη Ελληνίδα Σταρ», αριθμεί 276 σελίδες και θα κυκλοφορήσει από την εκδοτική εταιρεία Creative Point στα μέσα  Σεπτεμβρίου. Συγγραφέας είναι ο Στέλιος Κοντέας, δημοσιογράφος και δηλωμένος οπαδός της Αννας, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει βαθιά και πολυετή έρευνα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό γύρω από το όνομά της.

Ηταν τελείως αντίθετη 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέλιος Κοντέας είχε κάνει ένα πρόχειρο αντίτυπο του συγκεκριμένου βιβλίου όταν πριν από τρία χρόνια πήγε να τη συναντήσει στο καμαρίνι της. Στην αρχή εκείνη ήταν εντελώς αντίθετη με την έκδοση του βιβλίου, λέγοντας ότι πολλοί είναι εκείνοι που την πλησιάζουν για κάτι σχετικό, μόνο που ακόμα είναι πολύ νωρίς για την έκδοση μιας βιογραφίας, δεδομένου ότι έχει ακόμα πολλά να κάνει και να δώσει. Ο συγγραφέας του, όμως, δεν το έβαλε κάτω, αφήνοντας στα χέρια της εκτός από το συγκεκριμένο αντίτυπο και το τηλέφωνό του. Οταν η Βίσση βρέθηκε στην Κένυα για φιλανθρωπικό σκοπό, τόσο στο αεροπλάνο όσο και στο υπόλοιπο ταξίδι είχε για συντροφιά το συγκεκριμένο προσχέδιο της βιογραφίας της. Καθώς το ξεφύλλιζε, ανακάλυψε ότι η δουλειά που είχε κάνει ο Κοντέας ήταν εξαιρετική - και συγκινητική. Γρήγορα κατάλαβε ότι ένα τέτοιο βιβλίο όχι μόνο της άρεσε γενικώς και αορίστως, αλλά και ότι θα μπορούσε να εκδοθεί σχεδόν ως είχε - ή τουλάχιστον με μικρές διορθώσεις. Μάλιστα, στο εισαγωγικό του σημείωμα δεν δίστασε να προσθέσει: «Ευχαριστώ ειλικρινά τον Στέλιο Κοντέα για την ιδέα που είχε και όλη την προσπάθεια που κατέβαλε για την υλοποίησή της. Διάβασα πράγματα για μένα που δεν ήξερα, που ήλπιζα, αλλά δεν περίμενα πως θα λέγονταν και φούσκωσε πολύ η περηφάνια μου, αυτό είναι αλήθεια. Πώς να μη συμβεί, άλλωστε, όταν όλοι αυτοί οι φίλοι και μη, αλλά σημαντικοί άνθρωποι, σπουδαίες προσωπικότητες, σε βάζουν τόσο ψηλά στον πήχη της εκτίμησής τους; 
Ισως, τελικά, βοηθά καμιά φορά να συνειδητοποιούμε κάτι παραπάνω για το ποιοι είμαστε μέσα από τα μάτια του κόσμου. Επ’ ευκαιρία, να πω πως νιώθω ευγνώμων γιατί, εκτός όλων αυτών των επωνύμων, εισπράττω απέραντη αγάπη και εκτίμηση από χιλιάδες άλλους φίλους της μουσικής και της φωνής μου».

Οι ανέκδοτες φωτογραφίες και ο Καρβέλας
Στις 276 σελίδες του βιβλίου-λευκώματος, ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να διαβάσει αποσπάσματα από τις καλύτερες κριτικές που δημοσιεύτηκαν σε εγχώρια αλλά και διεθνή ΜΜΕ. Oι «New York Times», για παράδειγμα, έχουν χαρακτηρίσει την Αννα Βίσση «ακαταμάχητη entertainer», η «Australian» «Ελληνίδα θεά που ραγίζει καρδιές», ενώ καθηλωτικός είναι και ο διθύραμβος των «Los Angeles Times», μια εφημερίδα κύρους, που έγραψαν κάποτε ότι «η Αννα Βίσση είναι ένας συνδυασμός Μαντόνα και Σελίν Ντιόν, με μια χαριτωμένη πινελιά Μελίνας Μερκούρη». Στο συγκεκριμένο βιβλίο συμπεριλαμβάνονται 140 φωτογραφίες, παλιές και σύγχρονες, οι οποίες παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους λάτρεις της Βίσση, καθώς πολλές από αυτές είναι αδημοσίευτες.
Σε ό,τι αφορά το κείμενο, ενδιαφέρον αποτελεί και το γεγονός ότι η Αννα μιλά για την αποδοχή του κόσμου και τον Νίκο Καρβέλα, καθώς και το γεγονός ότι δεν παρέλειψε να βάλει και την προσωπική της πινελιά, κάνοντας κάποιες προσθήκες προκειμένου η έκδοση να αποκαλύπτει όντως άγνωστες πτυχές της ζωής και της πορείας της. Τα στοιχεία αυτά εντείνουν την αδημονία για την έκδοση του βιβλίου, καθώς είναι από τις σπάνιες φορές που η Αννα αφήνει να φανεί η πιο ανθρώπινη πλευρά της. Οι παράγοντες της εγχώριας μουσικής σκηνής κάνουν λόγο για μια έκδοση που, ως τα Χριστούγεννα, αναμένεται να φτάσει σε πωλήσεις αυτές δημοφιλών βιογραφικών μπεστ σέλερ. Μάλιστα, ύστερα από πρόταση της ίδιας, 3 ευρώ από την πώληση κάθε αντίτυπου στην Κύπρο θα διατίθενται στο δικό της φιλανθρωπικό ίδρυμα που φέρει την ονομασία «Sophia Foundation», ενώ στην Ελλάδα θα προσφέρονται στην οργάνωση «Μαζί για το παιδί». 

apospasma