Το BBC προκαλεί: «Μην πιστεύετε τίποτα για την Αρχαία Ελλάδα, είναι όλα ψέματα»

0
Ένα προκλητικό κείμενο του καθηγητή της Οξφόρδης, Armand D’Angour, το οποίο φιλοξενεί το site του BBC και αμφισβητεί όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την Αρχαία Ελλάδα, έχει ήδη προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις.
Ο ίδιος, χωρίς κανένα απολύτως επιχείρημα, προσπαθεί να μας πείσει πως πολλά από όσα γνωρίζουμε δεν είναι αληθινά, ενώ καταλήγει και σε μια σειρά από εξοργιστικά συμπεράσματα.
Σύμφωνα με αυτόν, ο Δούρειος Ίππος είναι απλά ένα παραμύθι, εμπνευσμένο από τον τρόπο που κάλυπταν οι Αρχαίοι τις πολιορκητικές μηχανές με δέρματα αλόγων για να μην καίγονται από τα φλεγόμενα βέλη.
Παράλληλα ο καθηγητής αμφισβητεί την ύπαρξη του Ομήρου, τονίζοντας πως δεν γνωρίζουμε πολλά για τη ζωή του, ενώ τα έργα του διαδόθηκαν προφορικώς και όχι γραπτώς.
Λίγο αργότερα αρνείται πως ο Παλαμήδης, ήταν ο εφευρέτης του ελληνικού αλφάβητου, καθώς όπως υποστηρίζει, το όνομά του μπορεί απλά να σημαίνει «έξυπνος άνθρωπος των παλαιών», αμφιβάλλει πως ο Πυθαγόρας ήταν πραγματικός μαθηματικός, αποδίδοντας το Πυθαγόρειο Θεώρημα στους Βαβυλώνιους, δεν δέχεται πως ο Σωκράτης υπήρξε φιλόσοφος, μιας και δεν έγραψε τίποτα και όσα γνωρίζουμε για εκείνον προέρχονται από τον Πλάτωνα και τέλος χαρακτηρίζει τον Μέγα Αλέξανδρο «Κοντό, παρορμητικό, μέθυσο, με κοκκινωπή όψη και ενοχλητική χροιά φωνής».
Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα για τους Σπαρτιάτες: «Ο θρυλικός Σπαρτιάτης νομοθέτης Λυκούργος αποφάσισε ότι οι Σπαρτιάτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο σίδηρο για νόμισμα, έτσι και ένα μικρό ποσό θα έπρεπε να μεταφερόταν από βόδια. Αυτή είναι η εξιδανικευμένη ιστορία που τους θέλει να είναι πολεμιστές με στρατιωτική υπεροχή. Όμως η Σπάρτη ενώ δεν έκοψε δικά της νομίσματα χρησιμοποιούσε ξένο ασήμι, και ορισμένοι ηγέτες τους ήταν εμφανώς επιρρεπείς στη δωροδοκία. Ο Αθηναίος playboy Αλκιβιάδης κατά τη διάρκεια του πολέμου με την Αθήνα στα τέλη του 5ου αιώνα, υιοθέτησε τη διατροφή τους, το σκληρό τρόπο κατάρτισης τους, τα χοντρά τους ρούχα και τις Λακωνικές τους εκφράσεις. Αλλά τελικά το πάθος του επεκτάθηκε και στη σύζυγο του βασιλιά της Σπάρτης και έτσι αυτή έμεινε και έγκυος και ο Αλκιβιάδης επέστρεψε στην Αθήνα για να γλιτώσει τις επιπτώσεις της συγκλονιστικής ιεροσυλίας»


peoplegreece

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !