TOP TV: Η θηλιά σφίγγει συνεχώς στο MEGA (+ η χθεσινή κατάντια των τηλεμηχανακιών...)

Χρηστος Γ
9
Εκφυλιστικές τάσεις παρουσιάζει το Μεγάλο Κανάλι τις τελευταίες 4 εβδομάδες. Μπορεί να ήταν αναμενόμενη (νομοτελειακά) η πρωτιά του Ant1 με τόσα νέα προγράμματα & μεταγραφές, ωστόσο υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που περνούν...αθόρυβα.
Eνδεικτικά χθες,ο Ant1 'πέταξε' στο 23.3%,4 μονάδες πάνω από το Μεγάλο Κανάλι. Ρίξτε μια ματιά στις προηγούμενες Τρίτες:
10/12
ANT1 20.9
MEGA 20.0

3/12
ANT1 20.5
MEGA 21

26/11
MEGA 22.1
ANT1 19.8

To κανάλι του Αμαρουσίου ολοένα & τσιμπά μονάδες,την ώρα που το Mega παρουσιάζει μικρή (αλλά σταθερή) καθίζηση.Η ψαλίδα ανοίγει κυρίως,λόγω της ζώνης 18.00-21.00,δευτερευόντως από την ξεκάθαρη νίκη του 07.00-01.00.

Πολύ σωστά επεσήμανε ο Γιώργος Π:'Μα καλά,η daytime καταρρέει,γιατί το κανάλι επιχειρεί αλλαγές στην prime time'?Η απάντηση,απλή.Γιατί η ζώνη 19.00-24.00 απορροφά το 83% των διαφημίσεων,και η πρωτιά της μπορεί να χαρίσει στο κανάλι...στάση αναμονής.Εξ'αλλου,πρωτιά για ένα σταθμό σημαίνει πρωτιά σεζόν από τις 01/09-31/08.Υπάρχει 'ψωμί' ακόμα.Αν χαθεί και το slot 21.00-24.00 με τον ερχομό VOICE-Τριχών,κλάφτα Χαράλαμπε...

Eίναι οφθαλμοφανής η ζημιά της φυγής Λιάγκα-Σκορδά. Ωστόσο,η πρωτιά του Ant1 παρουσιάζει 'ομοιογένεια'.Οχι μόνο στις μετρήσεις τηλεθέασης,αλλα & στα social media,στα trends των blogs,στην αναδημοσίευση ειδήσεων.Εχοντας ταχθεί συχνά αντίθετος της αισθητικής & φιλοσοφίας του σταθμού (αποχαυνωση & αποπροσανατολισμός δεν είναι μόνο ένα μνημονιακό δελτίο), δε μπορώ να μην αναγνωρίσω πως οι υπεύθυνοι έχουν πραγματικό πλάνο.Στο Mega, χάθηκε με τη ρήξη των μετόχων του.Μαζί, χάθηκε & το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα αισθητικής,αφού όλοι  (Παναγιωτόπουλος, Μπούτος, δημοσιογράφοι, εταιρείες παραγωγής) προσπαθούν να φύγουν από τον 'Τιτανικό'.Απλως,ευελπιστούν πως θα επιβιβαστούν σε κάποιο άλλο 'από τα δεκάδες πλοία του ομίλου'...

Για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια,ο Ant1 πραγματοποιεί επέλαση από τις 07.00-21.00.Την ίδια ώρα,ο Alpha κάνει πρωταθλητισμό από τις 13.00-24.00. Θεωρητικά,μικροαλλαγές μπορούν να αλλάξουν (επικονωνιακά) την εικόνα στη Μεσογείων.Παίρνω συνεχώς mails από αναγνώστες-καναλάρχες που αναρωτιούνται:Μα καλά,γιατί δεν κόβουν τη ζώνη 10-1 του ΣΚ,γιατί δε βάζουν επαναλήψεις και στο 00.00-02.00 τύπου 'Μαύρα Μεσάνυχτα',ώστε να μην παίζει μόνος ο Ant1?
Δεν υπάρχει πάντα η αλήθεια των 'αριθμών'.Aν Mega & Alpha έβαζαν επανάληψη του Παρά 5 λχ ή του Κόκκινου Κύκλου,ο Αρναούτογλου δε θα έπιανε 31%...So? Η κοινωνία της εικόνας πήγε πίσω με το 12% της Αλκης Ζέη στην Ερευνα & το 10% της Μποφίλιου στον Alpha?Aυτή είναι η κατάντια της Ελλάδας.Γιατί η πλειοψηφία από εμάς ονειρευόταν ένα wannabe avatar του Αρνι,του Λιάγκα, του Κωστόπουλου,της Ελένης.Την τούρτα του Γρηγόρη την είδαμε παντού,μια ατάκα της Κ.Ζεή...ούτε σε sites προσκείμενα στο Mega...
 
Η τηλεόραση δεν είναι απλό πράγμα...ούτε απλή εξίσωση των 'τριών'.Αν ήταν έτσι,ο Ant1 θα ήταν πρώτος,όπως στην εποχή της νηπιακής tv...του 90',και δε θα έμενε μια 10ετία 2ος.Αυτό που έχει πετύχει το Μαρούσι,είναι η έναρξη μιας δυναμικής,η οποία αν εδραιωθεί,δύσκολα θα χαθεί σε μία σεζόν.

Είναι μία από τις τελευταίες φορές που τα 'λέμε' μαζί στον αέρα του TVNEA.Κάθε τι ωραίο τελειώνει,όχι απαραίτητα για πάντα.Ισως προσωρινά...

Δημοσίευση σχολίου

9Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Όλα σου εξαιρετικά! Συμφωνώ απόλυτα σε όσα ανέλυσες. Το τέλος, τι το ήθελες; Ελπίζω να είναι αστείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τα ωραια κάποτε τελειώνουν. Όχι ομως ο darwin απο το TVnea...

    O darwin ήταν ο πιο σημαντικός συνεργάτης μου εδω στο TVNEA. Δεν θα ξεχασω καμια στιγμη μας , καθως περα απο την συνεργασία μας εδω,αναπτύχθηκε και μια προσωπική φιλία. Τι κι αν πολλές φορες δεν συμφωνούσαμε, ποτε δεν το βαλαμε κανενας μας στα πόδια..Ξέραμε καλα αλλωστε πως ολα αυτα δεν ειναι η προσωπική μας ζωη.

    Ο darwin ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ TVNEA, μιας και θα είναι κοντά μας (όταν του το επιτρέπει o χρόνος του)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχαχαχα πανω που αναστηθηκαν τα μεσημερια απεθαναν αλλα...τι ειρωνεια ειναι αυτηηηηηη!ποσο ευστοχο το σχολιο για την αλκη...τ οτι δεν σημειωσε καλα ποσοστα κατι σημαινει ασφαλως κι να σαρωσει το καρντασιαν ,χρειαζεται κι η ελαφρα ψυχαγωγια αλλα να μην παρακολουθούνται κι τα ποιοτικα επιμορφωτικα!μετα απορουμε για τη καταντια...καιτοι,θεωρω ότι ο τσιμας ευθυνεται ,το θεοδωρακη τον τιμουν ακομη κι στα σχετικα αδιαφορα!ειναι εξισου κι δια εμε ερωτημα η ζωνη 00-25¨59 γιατι τετοια εγκαταλειψη...εκαυσε κι την ντροπ Ντεντ ντιβα;;η ζωνη αυτή εκτοξευει αντ1 κατακρημνιζει μεγκα!(τι σφιγγουν τα λουρια...εχουν αντιστραφει η ρολοι το μεγκα σημειωνει τα ποσοστα του αντ1 κι ο αντ1 του μεγκα) αλλα η φειδωλια τιμωρειται...γιατι τα περι κρισης τα ακουμε κι αλλου...σε επιχειρήσεις με τεραστιο κερδος αλλα με μισθους 300 ευρω λογω κρισης(δεν λεω η διαφημιστικη δαπανη μειωθηκε...αλλα τα χρηματα των ισχυρων του μεγκα οχι..απεναντιας αυξανονται οπως σε ολους αυτους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Darwin!!!Πολύ δυνατό κείμενο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστός σε όλα Darwin! Αναμένουμε την επιστροφή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Darwin καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνεις στην συνέχεια, την αξίζεις άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολυ κριμα που φευγεις απο δω.Ησουν απο τις πιο ψυχραιμες φωνες του μπλογκ με ουσιαστικη ματια και αντικειμενηκοτητα που αγγιζε κορυφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να 'στε καλά,ειλικρινά.Ο λόγος του λίγο.. μελό μηνύματος είναι επειδή αυτό ήταν το τελευταίο top tv.Σε λίγες ημέρες θα αποχωρήσω,λόγω υποχρεώσεων.
    Οτι έγραψε ο Γιώργος με βρίσκει 100% σύμφωνο,και με εκφράζει απόλυτα. Περάσαμε πολλές 'φουρτούνες' στο ΤVNEA, και καμία διαφορά απόψεων δε μας έκανε να την...κοπανήσουμε.Το πιο εύκολο θα ήταν και για τους 2 να πάμε σε κάποιο άλλο site,χωρίς καμία ευθύνη,και με... οικονομική ανταπόδωση.
    Οσο για τους φίλους που αναρωτήθηκαν πόσο είμαι,ε...σιγά σιγά κοντεύω τα 30.Οι στρατιωτικές υποχρεώσεις καθυστέρησαν λόγω διδακτορικών σπουδών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο darwin δεν φευγει, το TVNEA ειναι το σπίτι του... Θα φυγει οταν δεν θα υπάρχει Tvnea...
    Οπως καταλαβατε γιατι με ρωτατε αν πλακωθηκαμε, η απαντηση ειναι οχι, ισα ισα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !