Πώς θα έρθει το τέλος του κόσμου; Τα μεγάλα μυαλά απαντούν

Λευτέρης Προβιάς
0
Πώς θα έρθει το τέλος του κόσμου; Τα μεγάλα μυαλά απαντούνTα "μεγάλα μυαλά του πλανήτη" προβλέπουν τις αιτίες που θα φέρουν το τέλος του κόσμου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, ρομπότ - δολοφόνοι και ...
κυβερνοεπιθέσεις που θα προκαλέσουν χάος στην επικοινωνίες, είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του ανθρώπινου είδους (!!!).
Διακεκριμένοι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, ανάμεσά τους και ο Στίβεν Χόκινγκ, έχουν ξεκινήσει μία μελέτη προκειμένου να εντοπίσουν ότι απειλεί τον σύγχρονο άνθρωπο.
Ο καθηγητής Ρόμπερτ Μέι από το Κέντρο για την Μελέτη Κινδύνου Ύπαρξης του Κέιμπριτζ, αναφέρει: "Οταν ξέρεις τους εχθρούς σου, μπορείς να τους αντιμετωπίσεις". Επικεφαλής του κέντρου είναι ο Μάρτιν Ρις ο οποίος επισημαίνει ότι ο υπ' αριθμόν 1 εχθρός του ανθρώπινου είδους είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και όχι τα φυσικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", ο Ρις θεωρεί πως τρομοκράτες θα χρησιμοπο ιήσουν το Ιντερνέτ ως μέσο για να προκαλέσουν χάος στις επικοινωνίες, απελευθερώνοντας ηλεκτρονικούς ιούς.
Στην έρευνα συμμετείχαν και άλλα μεγάλα πανεπιστήμια: Οξφόρδη, Χάρβαρντ και Μπέρκλεϊ. Επιστήμονες από τα πανεπιστήμια αυτά μελέτησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τις πανδημίες που εξαπλώνονται τάχιστα αλλά και το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν πόλεμοι, λόγω υπερπληθυσμού, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την έλλειψη τροφίμων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Οι επιστήμονες που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σχεδιάζουν να αποτυπώσουν τους υπαρκτούς κινδύνους για την βιωσιμότητα του πλανήτη σε μία "κόλλα χαρτί" προκειμένου να ξέρουν με ποιους κινδύνους θα βρεθεί αντιμέτωπη η ανθρωπότητα και κατά συνέπεια να βρουν τρόπους να τους εξαλείψουν.
"Μέχρι τώρα η ανταπόκριση της επιστημονικής κοινότητας στην προσπάθειά μας είναι εντυπωσιακή, αν και προς το παρόν η έρευνά μας βρίσκεται σε αρχικό στάδιο", επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας και προσθέτει: "Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα διεθνές συμβουλευτικό δίκτυο".
Όπως ο ίδιος εξηγεί, οι δύο επιστήμονες που ηγούνται της προσπάθειάς αυτής είναι ο διευθυντής της υπηρεσίας τηελφωνικής υπηρεσίεας στο Ιντερνέτ "Skype", Τζαν Ταλίν και ο φιλόσοφος του Κέιμπριτζ, Χιου Πράις.
"Πολλοί επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι οι εξελίξεις στην τεχνολογία θα πυροδοτήσουν κινδύνους απειλώντας το ανθρώπινο γένος. Η εξάρτησή μας από την τεχνολογία καθιστά το ανθρώπινο είδος ιδιαίτερα ευάλωτο", προειδοποιούν οι επιστήμονες.
Αναλυτικά οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που απειλούν το ανθρώπινο είδος είναι:
1. Προηγμένη τεχνολογία:
Ρομπότ δολοφόνοι αλλά και οι υπολογιστές που στα χέρια τρομοκρατών, θα λειτουργούν ως όπλα.
2. Εργαστηριακοί ιοί που μπορούν να προκαλέσουν πανδημίες
3. Ακραία καιρικά φαινόμενα
4. Πόλεμοι.
5. Πυρηνική αποκάλυψη
6. Πρόσκρουση ενός γιγάντιου αστεροειδούς στον πλανήτη μας.

Newsbomb

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !