ΣΚΑΪ αφιέρωμα για την 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Ανώνυμος
0
Τρία ντοκιμαντέρ που αφορούν σε πρόσωπα και γεγονότα της επανάστασης του 1821 παρουσιάζει η τηλεόραση του ΣΚΑΪ την Κυριακή 25 Μαρτίου ημέρα της εθνικής εορτής.
Στις 19.00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ από τους «Μεγάλους Έλληνες» που είναι αφιερωμένο στον Καποδίστρια.
Η εκπομπή καταγράφει το πολύ σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ελλάδα και τη μακρόχρονη διπλωματική του θητεία στο εξωτερικό, σε αξιώματα που του επέτρεπαν να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διεθνή σκακιέρα του πρώτου μισού του 19ου αιώνα.
Με ξεναγό τον καθηγητή Θάνο Βερέμη ο φακός της εκπομπής ακολουθεί τα ίχνη του ταξιδεύοντας στη γενέτειρά του Κέρκυρα, την προσωρινή πρωτεύουσα της Ελλάδας Αίγινα και βέβαια το Ναύπλιο, όπου και δολοφονήθηκε. Τα τεκμήρια που παρουσιάζονται φιλοτεχνούν το πορτρέτο ενός σημαντικού και οικουμενικού Έλληνα και αποκαλύπτουν μια προσωπικότητα ανεπανάληπτη στην πολιτική ζωή του τόπου....


Ακολουθεί στις 20.00 το αφιέρωμα των «Μεγάλων Ελλήνων» στον Κολοκοτρώνη, τον Γέρο του Μοριά, τον άνθρωπο που υπηρέτησε όσο κανείς άλλος την Επανάσταση του ‘ 21 .
Από μικρό παιδάκι πολεμούσε τον Τούρκο δυνάστη με ελάχιστες δυνάμεις. Η μοναδική του έννοια ήταν η Απελευθέρωση της Πατρίδας. Σε μια ομιλία του στην Πνύκα μπροστά σε μαθητές τους είπε:«Στον τόπο αυτόν όπου εγώ πατώ επάτουσαν άνδρες σοφοί με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ ούτε να φτάσω τα ίχνη τους». Η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη ακολούθησε τα βήματα του Θόδωρου Κολοκοτρώνη σε όλη την Πελοπόννησο, Ναύπλιο ,Μάνη, Άργος, Τρίπολη, Ορεινή Αρκαδία, Πάτρα, Καλαμάτα, Αθήνα κ.α και τον παρουσιάζει.


Τέλος, στις 23.00 θα προβληθεί ένα δίωρο ντοκιμαντέρ με ολόκληρη την ιστορία της επανάστασης του «1821». Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που διηγείται την ιστορία της επανάστασης του 1821, από τις αρχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έως τη δημιουργία του ελληνικού κράτους και την άφιξη του Όθωνα.
Με αφηγητή τον Μηνά Χατζησάββα, το ντοκιμαντέρ συνοψίζει τα σημαντικότερα γεγονότα. Επικεντρώνεται στις κορυφαίες στιγμές της επανάστασης που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και επηρέασαν καθοριστικά την έκβαση του πολέμου, όπως η Σφαγή της Χίου, η Μάχη του Πέτα, η Έξοδος του Μεσολογγίου και η Ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !