H Tίνα Μεσσαροπούλου σχολιάζει όλα τα τηλεοπτικά δρώμενα!

1
Η Τίνα Μεσσαροπούλου, είναι αρχισυντάκτρια του τηλεοπτικού περιοδικού » TV24″. Είναι  παντρεμένη από… το 2006  και μητέρα  δυο παιδιών, 2 και 4 ετών. Έχει  τελειώσει τις καλόγριες,  γαλλικά, πιάνο και μιλάει αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά.  Επίσης έχει τελειώσει γαλλική φιλολογία και στα πρώτα της  τηλεοπτικά βήματα, δίδασκε γαλλικά, ενώ παράλληλα δούλευε στην Απογευματινή. Έχει κάνει μεταπτυχιακό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και συγκεκριμένα στη Διεθνή Δημοσιογραφία, στο Cardiff.  Όταν επέστρεψε, ανέλαβε το τηλεοπτικό τμήμα της εφημερίδας. Παράλληλα, συνεργάστηκε με το «Τηλέραμα», ενώ τη σεζόν 2009 -10 και ενώ ήταν  έγκυος στο δεύτερο γιο της,  συμμετείχε στην εκπομπή, «Κους- Κους». Στην εφημερίδα παρέμεινε μέχρι και τον Οκτώβρη του 2010, οπότε και έκανε αναστολή έκδοσης. Σήμερα μιλάει
αποκλειστικά στο entertv.gr και λέει χωρίς δισταγμό τη γνώμη της,  για τα τηλεοπτικά πρόσωπα και για όλα  Οι τηλεοπτικές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια ήταν ραγδαίες… Η τηλεόραση του σήμερα, είναι αυτή που μας αξίζει;
Νομίζω ότι κάθε λαός έχει τους πολιτικούς,  αλλά και την τηλεόραση που του αξίζει. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο, ότι η τηλεόραση αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας, στην οποία ζούμε.  Απλά το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι υπερεκτίμησε τις δυνάμεις της και λειτούργησε και σ’ αυτόν τον τομέα με βάση την υπερβολή, που αποτελεί ίδιον του Έλληνα.
Θεωρείτε ότι το μεγαλύτερο φταίξιμο αναλογεί στα υπέρογκα ποσά που δόθηκαν ή σε επιλογές των στελεχών και ιδιοκτητών των καναλιών; Έπαιξε ρόλο ο ανταγωνισμός των καναλιών για τη σημερινή κατάσταση;
Όλα έχουν τον ρόλο τους και όλοι έχουν τις ευθύνες τους,  στην κατάσταση που βιώνει σήμερα η ελληνική τηλεόραση. Κάποιοι έδωσαν υπέρογκες αμοιβές και κάποιοι τις πήραν, δεν τις έκλεψαν. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήθηκε μια τεράστια φούσκα, που φούσκωνε, φούσκωνε και έφτασε η στιγμή που έσκασε πάνω μας. Απλώσαμε το χέρι μας, περισσότερο από εκεί που έφτανε. Φτιάξαμε πολύ περισσότερα πράγματα από όσα μπορούσαμε να αντέξουμε κι όταν ήρθαν τα δύσκολα, απλά δεν μπορούσαμε να τα υποστηρίξουμε… κυρίως οικονομικά!
Σας στεναχωρούν οι εξελίξεις, που στο πέρασμά τους φέρνουν απολύσεις στα περισσότερα τηλεοπτικά μέσα; Τι λείπει από την τηλεόραση;
Εννοείται και με στεναχωρεί. Άλλωστε κι εγώ έχω βιώσει μια ανάλογη κατάσταση, προτού καν ξεσπάσει το τσουνάμι στα media, με την εφημερίδα «Απογευματινή». Απλά τώρα συμβαίνει παντού και όλοι είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι. Πριν από ένα χρόνο δεν ασχολείτο κανείς,  γιατί δεν άγγιζε την βόλεψή του. Αυτό μας έφαγε σ’ αυτόν τον χώρο… Ο  ατομοκεντρισμός! Όσο για την τηλεόραση, νομίζω ότι αυτό που της λείπει, αλλά κυρίως ΘΑ της λείψει στο άμεσο μέλλον, είναι οι καλές δουλειές,  που να αντέχουν στο χρόνο.
Ποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα θεωρείτε επιτυχημένο;
Ένα πρόγραμμα θεωρείται επιτυχημένο από την αντοχή του στο χρόνο και στο χώρο. Συνεπώς, ένα από αυτά είναι και το «Ράδιο Αρβύλα», μια εκπομπή που όχι μόνο δημιούργησε μια ολόκληρη ζώνη, αλλά  παραμένει και μοναδική σχεδόν στο είδος της, χωρίς να έχει κουράσει τους τηλεθεατές.

Υπάρχει κάποιο τηλεοπτικό πρόσωπο,  που έμεινε εκτός τα τελευταία χρόνια και σας λείπει;
Ο Νίκος Χατζηνικολάου. Είναι από τα πρόσωπα που τη δεδομένη χρονική στιγμή, με τα όσα συμβαίνουν στην χώρα, κυρίως σε πολιτικό επίπεδο μπορεί με το εκτόπισμά του ως δημοσιογράφος να επαναφέρει το λειτούργημα στην θέση στην οποία του αρμόζει,  γιατί δυστυχώς η δημοσιογραφία έχει απαξιωθεί πολύ στη συνείδηση του κόσμου και γι’ αυτό φταίμε εμείς.
Θα θέλαμε να μας σχολιάσετε το BLACK OUT και τη Νάντια Μπουλέ.
Έξυπνη ιδέα, πετυχημένο κόνσεπτ , ειδικά όταν σ’ αυτό συμμετέχουν επώνυμοι. Ο ρόλος της Νάντιας Μπουλέ είναι τελείως διεκπεραιωτικός θα έλεγα και έχει περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα. Στη συγκεκριμένη θέση, θα προτιμούσα κάποιον που να φημίζεται για το χιούμορ του.
Το DANCING ON ICE κέρδισε το στοίχημα; Έχουν ακουστεί πολλά για την επιλογή των συμμετεχόντων.
Και καλά ακούστηκαν… Όχι τόσο για τους παίκτες, όσο για την επιλογή παρουσιάστριας. Οι παίκτες έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν αλλά δεν βοήθησε το τάλεντ σόου, το αντικείμενο, καθώς πρόκειται για ένα άθλημα όχι και τόσο προσφιλές στην χώρα μας.
Η Τζένη Μπαλατσινού, σας αρέσει ως παρουσιάστρια;
Όχι, κι αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για να μην σε κρατήσει ένα σόου,  ειδικά όταν αυτό έχει διάρκεια Μπεν Χουρ. Γιατί ούτε ο χορός ήταν τόσο προσφιλής στην χώρα μας,  προτού ξεκινήσει το «Dancing with the stars», αλλά η Ζέτα Μακρυπούλια με τον τρόπο που χειρίστηκε το πρόγραμμα κατάφερε να μας κάνει να το αγαπήσουμε. Κάτι που δεν συνέβη εδώ…
Η Έλενα Παπαρίζου,  σας αρέσει στην κριτική επιτροπή;
Πολύ. Νομίζω ότι επέδειξε μια άνεση και μια ανεμελιά που μου άρεσε.


Η επιλογή της Νικολέτας Ράλλη, να αντικαταστήσει τη Χριστίνα Λαμπίρη,  πως σας φαίνεται; Πέτυχε το στόχο της;
Καλή η προσπάθεια αλλά… κάτι ήξερε η Χριστίνα που δεν δέχθηκε, κάτι που δεν κατάλαβε προφανώς το κανάλι. Το πρόβλημα δεν ήταν η παρουσιάστρια, αλλά το ύφος της εκπομπής που δεν τράβαγε και εξακολουθεί να μην τραβάει, γεγονός που έχει γυρίσει μπούμεραγκ σε όλο το κανάλι.
Η εκπομπή της  Τατιάνας Στεφανίδου είναι αυτό που περιμένατε να δείτε;
Σαν κόνσεπτ δεν ήταν κακό, αλλά θεωρώ ότι ήταν άστοχη η επιλογή των γυναικών. Πάντως, η Τατιάνα είναι δαιμόνια και πολύ έμπειρη και παρόλα αυτά δεν το βάζει κάτω.
Σας αρέσει η Ζέτα Μακρυπούλια;
Η εξέλιξή της με έχει εκπλήξει ευχάριστα,  γιατί με ότι έχει καταπιαστεί το έχει φέρει εις πέρας και με το παραπάνω.  Είναι λαμπερή, έχει ευφράδεια, είναι μετρημένη, έχει χιούμορ, της αρέσει να πειραματίζεται και παράλληλα διατηρεί το μυστήριο…. που εξιτάρει τους τηλεθεατές.

Η Μαρία Μπεκατώρου σας αρέσει ή θεωρείτε υπερβολική τη συζήτηση γύρω από το όνομά της;
Της βγάζω το καπέλο,  γιατί έχει φερθεί πολύ έξυπνα. Κατάφερε και έκανε καριέρα μέσα από το ΤΗΛΕΑΣΤΥ,  αλλά ποτέ δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε. Δεν την ψώνισε για τα μεγάλα και φανταχτερά… Αφήστε που πλέον όλοι επιστρέφουν στα μικρά…
Ο Νίκος Μουτσινάς και η Μαρία Ηλιάκη  με το ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία.  Σας αρέσει η εκπομπή τους;
Ο Νίκος είναι πολύ ταλαντούχο παιδί,  αν και ακόμα δεν έχει βρει αυτό που πραγματικά μπορεί να κάνει στην τηλεόραση. Η Μαρία απλά είναι τυχερή… 3η χρονιά και ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τον ρόλο και σκοπό αυτής της εκπομπής. Λέτε να φταίει που είμαι ξανθιά;
Τη Βίκυ Χατζηβασιλείου τη θεωρείτε γερό τηλεοπτικό χαρτί για τον ALPHA;
Έχει αποδείξει ότι είναι σταθερή αξία για το κανάλι,  κάνοντας μια εκπομπή που αρέσει πολύ στον κόσμο και που πάντα ό,τι κάνει το κάνει με σεβασμό προς τους συμμετέχοντες, αλλά και τους τηλεθεατές.
Η Χριστίνα Λαμπίρη, στο δελτίο ειδήσεων είναι μια ευχάριστη έκπληξη;
Γιατί να μην είναι; Η  εμπειρία της Χριστίνας είναι μεγάλη και το δελτίο της ταιριάζει γάντι.



Η Ελεωνόρα Μελέτη είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της τηλεόρασης. Το μεσημεριανό της ταιριάζει; Θεωρείτε ότι θα είναι η επόμενη κίνηση του Star, τη νέα σεζόν;
«Μεσημεριανό» κάνει και τώρα η Ελεονώρα, μόνο που το κάνει το πρωί. Ότι θα γίνει κάποια στιγμή, νομίζω ότι είναι δεδομένο. Ο χρόνος είναι το ερώτημα και θα εξαρτηθεί από την κατάσταση, κυρίως την οικονομική, στα κανάλια. Άλλωστε, ήταν ένας από τους λόγους που ανανεώθηκε έτσι πρόωρα το συμβόλαιό της, για να μην υπάρχει χρονικός περιορισμός.
Πρωινό Ant1… Τι έφταιξε και δεν λειτούργησε ικανοποιητικά, τουλάχιστον στα νούμερα;
Το έχω ξαναπεί, το Πρωινό δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα τουλάχιστον στον ρόλο για τον οποίο κλήθηκε να υπάρχει, στην ελληνική τηλεόραση. Διευρυμένη ζώνη έλεγαν. Την είδατε εσείς πουθενά; Ο καθένας έχει τον χρόνο του και τον χώρο του, ακόμα και τα ποσοστά τηλεθέασης είναι χωρισμένα και δεν βγαίνει γενικός μέσος όρος για όλη τη διάρκεια της εκπομπής. Ο μόνος που βγήκε επωφελημένος από την κατάσταση αυτή είναι ο Γιώργος Παπαδάκης κι αυτό γιατί έχει παραμείνει λαϊκός, αντιμνημονιακός και έχει πάρει όλο το ποσοστό σχεδόν του Αυτιά. Όσο για το Φρεντίνο και τη Σίσσυ, ο Χρήστος είναι ακόμα φοβισμένος ή δεν τον αφήνουν να κάνει αυτά που ξέρει και μπορεί και κρύβεται πίσω από την παρουσία της Σίσσυς.
Θεωρείτε ότι οι αλλαγές στον ALPHA, σε επίπεδο ιδιοκτησίας θα φέρουν την Ελένη του χρόνου, πάλι το πρωί;
Η Ελένη θα μείνει εκεί που η ίδια θέλει να μείνει. Άλλωστε δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος για άλλη αλλαγή. Είναι η μόνη που κατάφερε να φέρει το μεσημέρι τα μέτρα της και να μην κολλήσει στις ταμπέλες της συγκεκριμένης ζώνης.
Πώς είδατε, το αποτέλεσμα της μετακίνησης της Ελένης στη μεσημεριανή ζώνη;
Πολύ έξυπνη κίνηση,  δεδομένου ότι η Ελένη θα είναι ένα βήμα πριν από τους αντιπάλους της, αν  θεωρήσουμε ότι του χρόνου η πρωινή ζώνη θα έχει καταργηθεί.
Η τηλεόραση θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της ξανά;
Πολύ γρήγορα θα καταλάβουν ξανά οι επιχειρηματίες τη δύναμη της τηλεόρασης,  μιας και θα είναι η μόνη διασκέδαση και δη δωρεάν για τους Έλληνες και θα επενδύσουν σ’ αυτήν, χωρίς ωστόσο τις υπερβολές του παρελθόντος.
Ποιό τηλεοπτικό πρόσωπο δεν παίρνει το «πράσινο φως»,  από την Τίνα Μεσσαροπούλου;
Η Ευγενία Μανωλίδου, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν πήρε το πράσινο φως από τα κανάλια και ομολογώ ότι δεν λείπει καθόλου από την τηλεόραση.


Ποιο είναι το αγαπημένο σας τηλεοπτικό πρόγραμμα και ο αγαπημένος σας παρουσιαστής;
Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο αγαπημένο πρόγραμμα. Ξεχωρίζω τους «Βασιλιάδες», επειδή θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή δουλειά και πολύ προσεγμένη, σε αντίθεση με όλα τα άλλα καθημερινά, που βλέπουμε φέτος αλλά και πέρσι. Όσο για παρουσιάστρια, ξεχωρίζω τη Φαίη Σκορδά από τη νεότερη γενιά, γιατί απέδειξε ότι αξίζει την προσοχή όλων μας και φυσικά την Ελένη Μενεγάκη που υποδύεται τόσο καλά την χαζή ξανθιά, κάτι που μόνο μια τόσο έξυπνη γυναίκα μπορεί να κάνει τόσο επιτυχημένα.

Τι απαντάτε σε όσους παρουσιαστές ενοχλούνται από την τηλεκριτική τόσο των ίδιων όσο και των εκπομπών τους;
Από την κριτική ενοχλούνται μόνο όσοι είναι ανασφαλείς με τον εαυτό τους… Αυτό και τίποτα άλλο. Τη συνέντευξη την έκανε ο Στάθης Πουρουτίδης(entertv.gr)

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΑ ΜΕΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΦΕΤΟΣ Η ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ; ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !