Πέτρος Λαγούτης: "Με τρομάζουν οι πολλές ώρες γυρισμάτων του καθημερινού"

Ο γνωστός ηθοποιός μιλάει αποκλειστικά στο Tvnea και στον Αλέξανδρο Κούρτη για τις δύο θεατρικές παραστάσεις που πρωταγωνιστεί, την μεγάλη πίεση που δέχθηκε από τα media για την προσωπική του ζωή ενώ δίνει πολλές λεπτομέρειες για τη νέα καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 που θα ξεκινήσει στα μέσα Γενάρη!

- Αρχικά Πέτρο θέλω να μου μιλήσεις για το "Υπο το μηδέν" στο Θέατρο ΠΚ όπου βρισκόμαστε και για τον δικό σου ρόλο μέσα στο έργο; Πρόκειται για ένα έργο βραβευμένο το 2009 με το βραβείο κοινού στη Βαλένθια του Άμπελ Θαμόρα, ένας πολύ νέος και αξιόλογος άνθρωπος, που μας έκανε την τιμή να είναι εδώ στην πρεμιέρα πριν ένα μήνα. Ένα πολύ σύγχρονο και αρκετά ρεαλιστικό έργο. Σάββατο βράδυ γίνεται μία ληστεία σε ένα κρεοπωλείο, οι ληστές πετάνε τους δύο υπαλλήλους -εμένα και τον Ν.Λουκιανό- στο ψυγείο και μέσα εκεί αρχίζει να ξετυλίγεται όλο του κουβάρι της ζωής τους πάντα με το ενδεχόμενο του επικείμενου θανάτου. Μπροστά σε αυτή τη μοναδική συνθήκη παρότι η πραγματική θερμοκρασία είναι "υπό το μηδέν"  μέσα τους αρχίζουν να βράζουν όλα και έρχονται κοντά στις βαθύτερες αλήθειες τους.

- Εσύ στην καθημερινότητα σου έχεις βρεθεί σε καταστάσεις που θα μου τις χαρακτήριζεις "υπο το μηδέν"; Σίγουρα όταν μιλάμε για υπό το μηδέν όχι μποστά στην συνθήκη του θανάτου αλλά μπροστά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις ναι έχω βρεθεί. Σε καταστάσεις που μου δημιούργησαν δηλαδή τεράστιο άγχος, φόβο ή μία βαθύτερη αγωνία...

- Παράλληλα βέβαια πρωταγωνιστείς Τετάρτη με Κυριακή και στην πολύ επιτυχημένη παράσταση "Ο παππούς έχει πίεση" της Δήμητρας Παπαδοπούλου και συνεργάζεσαι με τον σπουδαίο Κώστα Βουτσά. Χαίρομαι πάρα πολύ καταρχήν που γνώρισα καλύτερα και δουλέψαμε με την Δήμητρα που πήρε ένα έργο που είχε γράψε πριν από 15 χρόνια και είχε παιχτεί με μεγάλη επιτυχία τότε και το έφερε στο σήμερα. Είναι ένα τελείως διαφορετικό είδος θεάτρου για μένα γιατί δεν είχα ξανακάνει μία "εμπορική" κωμωδία, είναι μεγάλο μάθημα και χαίρομαι που το ζω. Στην παράσταση είμαι ο αναρχικός της παρέας Χάρης και μέσω αυτής γνωρίστηκα και με τον Κώστα Βουτσά που για όλους μας είναι ένας ζωντανός θρύλος -αν και ο ίδιος δεν θέλει να τον λέμε έτσι- και μεγαλώσαμε βλέποντας τις ταινίες του. Είναι πραγματικά ένας πάνγλυκος άνθρωπος, φοβερός επαγγελματίας που λατρεύει ακόμα αυτό που κάνει και ζει για την δουλειά του. Πραγματικό υπόδειγμα ανθρώπου σε όλα του.

- Επειδή οφείλω να ομολογήσω ότι σου χω μία ιδιαίτερη αδυναμία και ξέρεις ότι σε παρακολουθώ πολύ θεατρικά, βλέπω ότι δοκιμάζεσαι συνεχώς σε διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα στην κωμωδία όσο και στο δράμα. Που νιώθεις εσύ καλύτερα Πέτρο; Η αλήθεια είναι Αλέξανδρε ότι από την σχολή και έπειτα η πορεία με πήγε πολύ περισσότερο στο δράμα, αν και πάντα πίστευα πως μπορώ να κάνω και κωμωδία μιας και είναι κάτι που μου αρέσει κιόλας. Θέλω να μπορώ να κάνω τα πάντα και για μένα ένας καλός ηθοποιός πρέπει να μπορεί να κάνει τα πάντα. Στο θέατρο νιώθω πραγματικά ότι τα πράγματα μου έχουν πάει πολύ καλά αν και φυσικά τίποτα δεν έρχεται από μόνο του.

- Πρόσφατα διάβασα ότι ετοιμάζετε να ανεβάσετε ξανά μετά τις γιορτές μία πολύ όμορφη και επιτυχημένη παράσταση, την Μέθοδο Γκρόνχολμ. Ισχύει αυτό; Ισχύει και θα αρχίσουμε τέλη Γενάρη, όταν δηλαδή κατέβει το "Υπο το μηδέν", και θα παίζουμε Δευτερότριτα μέχρι το Πάσχα φυσικά με την ίδια ομάδα Καραμίχο-Παπαδοπούλου-Σαπουντζή-  γιατί απλά δεν παίζουμε αλλιώς (γέλια)! Συνεχίζουμε για πέμπτη χρονιά χωρίς να έχουμε σταματήσει και όπως είχαμε πει και στην προηγούμενη μας συνέντευξη πάντα θα βρίσκουμε την άκρη να χωρέσουμε στο πρόγραμμα μας την "Μέθοδο Γκρόνχολμ" που πραγματικά την αγαπάμε πολύ!
(Διαβάστε την συνέχεια και τις λεπτομέρειες για το "Είναι στιγμές" στα ...ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)


- Επιπλέον μπαίνεις και σε τηλεοπτικά γυρίσματα με πολύ δυνατή ομάδα!
Ναι, ξεκινάω γυρίσματα αυτές τις μέρες για την καινούργια καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 "Είναι στιγμές" που κανονικά μας έχουν πει ότι θα βγει στις 16 Ιανουάριου. Σίγουροι στην σειρά απ' όσο γνωρίζω θα είναι η Μπέσυ Μάλφα, η Μαριλίτα Λαμπροπούλου, ο Σταύρος Ζαλμάς, o Γιώργος Νινιός και νομίζω κατά 99% ο κ.Κώστας Αρζόγλου.

- Πες μου μερικά πράγματα για αυτήν τη σειρά. Επειδή ακόμη δεν έχω μάθει πολλά πράγματα για να σου πω την αλήθεια, η βασική ιδέα της σειράς έχει να κάνει με δύο οικογένειες οι οποίες είναι μεγαλομέτοχοι σε μία ιδιωτική κλινική και μεταξύ τους υπάρχει μία μεγάλη κόντρα χρόνων. Από κει και έπειτα αρχίζουν να συμβαίνουν όλα αυτά που πρέπει να συμβούν σε μία σωστή καθημερινή δραματική σειρά (γέλια)!

- Πρώτη φορά που θα συμμετέχεις σε ένα καθημερινό σήριαλ. Πώς φαντάζεσαι ότι θα είναι; Δεν ξέρω, με τρομάζει λίγο. Με τρομάζει λίγο η καθημερινότητα του καθημερινού (γέλια)! Οι πάρα πολλές ώρες γυρισμάτων και ο μεγάλος όγκος δουλειάς όπου μέσα στο 10ωρο για παράδειγμα σε ένα εβδομαδιαίο σήριαλ μπορεί να γυρίσεις 7 σκηνές ενώ εδώ θα πρέπει να γυρίσεις 17! Είναι τεράστια η διαφορά. Φοβάμαι λίγο τον
συνδυασμό με τις δύο παραστάσεις μετά από τα πολύωρα γυρίσματα αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι και σίγουρα δεν είναι εύκολο να αφήνεις δουλειές. Είμαι χαρούμενος μεν αλλά και μετρημένος γιατί ξέρω ότι οι προσεχείς μήνες θα ναι αρκετά δύσκολοι!

- Επειδή έχουμε μιλήσει ξανά και ξέρω ότι δεν σου αρέσει να μιλάς για την προσωπική σου ζωή, θέλω να σε ρωτήσω απλά πως αισθάνθηκες που τον τελευταίο καιρό υπήρξε αυτός ο ντόρος γύρω από σένα και την νέα σου σχέση; Το ότι δεν μου αρέσει να μιλάω για τα προσωπικά μου περικλύει και αυτό και καλά κάνεις που με ρωτάς. Δεν είναι ωραίο και νομίζω ότι ο κόσμος που είναι έξω από το παιχνίδι το καταλαβαίνει αυτό. Να εισβάλλουν δηλαδή ξαφνικά στην ζωή κάποιου και να προσπαθούν να μάθουν τα πάντα για αυτόν. Νομίζω βέβαια ότι δεν θα αφορούσαν και κανέναν αν δεν υπήρχαν κάποια Mέσα να τα προβάλλουν αυτά. Δηλαδή ο κόσμος βλέπει τηλεόραση για να πάρει ότι τον ταϊζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να του πετάμε σκουπίδια. Γιατί το τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή, είναι σαν να του πετάμε σκουπίδια! Δεν μου άρεσε όλο αυτό και ειδικά επειδή είχε αυτή την μορφή εισβολλής-βιασμού που είναι εντελώς χυδαία. Είναι τελείως διαφορετικό να σε φωτογραφήσουν σε μία πρεμιέρα που ξέρεις ότι είσαι στη θέα του κόσμου και των φωτογράφων και τελείως άλλο να βγαίνεις από ένα μαγαζί στις 4:00 το πρωί και ξαφνικά να εμφανίζεται ένας τύπος πίσω από το δέντρο και να αρχίζει να σε τραβάει φωτογραφίες. Είναι κάτι που δεν μου αρέσει που δεν έχω επιδιώξει ποτέ και προσπαθώ, το ξέρεις και συ αυτό, να μην δίνω τροφή σε όλο αυτό.

- Αλλάζοντας εντελώς θέμα θέλω να σε ρωτήσω πότε προλαβαίνεις να ξεκλέβεις λίγο ελεύθερο χρόνο πλέον για σένα με τα τόσα πολλά πράγματα που καταπιάνεσαι; Κοίτα μέχρι σήμερα την έβρισκα την άκρη. Μπορεί να έχανε λίγο ο ύπνος μου αλλά όλο και κάποιο χρόνο θα έβρισκα, τώρα μέχρι την άνοιξη και με το καθημερινό δεν ξέρω τι θα κάνω (γέλια)!

- Να σε περάσω στα τηλεοπτικά και να μου πεις αν σε στεναχωρεί που η μυθοπλασία έχει παραγκονιστεί σε μεγάλο βαθμό από τους σταθμούς με αποτέλεσμα να έχουμε γεμίσει shows και τηλεπαιχνίδια. Βέβαια με στεναχωρεί γιατί είναι η δουλειά μου, μειώνονται πολλές θέσεις εργασίας και μπορεί σήμερα εγώ να είμαι μέσα σε αυτούς που δουλεύουν αύριο μπορεί να μην είμαι. Νομίζω ότι στεναχωρεί όλο τον κόσμο και απόδειξη αυτού είναι ότι έβγαλε το Mega τρία καινούργια σήριαλ και αμέσως πάνε πάρα πολύ καλά που σημαίνει πως ο κόσμος βαρέθηκε πλέον να βλέπει συνέχεια εκπομπές μαγειρικής και ριάλιτι. Θέλει κάτι λίγο πιο πάνω από την πραγματικότητα και η μυθοπλασία του παρέχει αυτή τη διαφυγή με ωραίο τρόπο. Όπως λέμε και στην παράσταση της Δήμητρας "οχι άλλο σουφλέ στην τηλεόραση"!

- Μετά την Ονειροπαγίδα και την αποχώρηση σου από την σειρά δέχτηκες κάποια τηλεοπτική πρόταση; Ήταν να κάνω το "Φέρσου σαν άντρας" με την Ζέτα Μακρυπούλια στον ΑΝΤ1, το οποίο δεν έγινε ποτέ και τώρα ακούω ότι ξαναζεσταίνεται όπου όμως ενώ θα κάνω το καθημερινό δεν θα μπορώ εκ των πραγμάτων να είμαι. Αν δεν είχα μάλιστα τότε τη συγκεκριμένη πρόταση ενδεχομένως να μην είχα φύγει από την "Ονειροπαγίδα". Επίσης για τον Alpha κάναμε έναν πιλότο για σήριαλ το καλοκαίρι που τελικά ούτε αυτό έγινε. Χτυπούσε δηλαδή γενικά το τηλέφωνο αλλά όλες οι δουλειές ακυρώνονταν στο τέλος.

Αφού ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Πέτρο Λαγούτη για την όμορφη συζήτηση, θέλω να ευχηθώ σε όλους μας να έχουμε καλές Γιορτές και μια νέα χρονιά με αισιοδοξία και χαμόγελο! Ραντεβού πάλι τον Ιανουάριο εδώ στο Tvnea φυσικά με νέες συνεντεύξεις!

Αλέξανδρος Κούρτης
"Πρόσωπα 12/12"

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !