Ανακαλύφθηκε η μυστική συνταγή της Coca-Cola

Χρηστος Γ
1
Είναι από τα πιο γνωστά ονόματα στον κόσμο της διαφήμισης αλλά και της ζωής μας. Για χρόνια πολλοί προσπαθούσαν να βρουν τη μυστική συνταγή της Coca Cola. Τώρα λένε πως την βρήκαν.
Η Coca Cola, το αναψυκτικό που κατάφερε να βρίσκεται στο προσκήνιο για περισσότερο από έναν αιώνα, διατηρεί μέχρι σήμερα το μεγάλο μυστικό της συνταγής του. Αυτό το μυστικό υποστηρίζει ότι “ξεκλείδωσε” ένας ιστότοπος, που παρουσίασε τα συστατικά του διάσημου αναψυκτικού.

Τη φόρμουλα ανακάλυψε ο χημικός Τζον Πέμπερτον το 1886 και από τότε το μυστικό της σύνθεσης του αναψυκτικού κρατούν καλά κρυμμένο τα στελέχη της εταιρείας.
Για περισσότερο από έναν αιώνα, διάφοροι “αστικοί μύθοι” εμφανίζονται για τη μυστική συνταγή, η οποία, σύμφωνα με φήμες, βρίσκεται φυλαγμένη σε θησαυροφυλάκιο της Ατλάντα.

Χθες ο διαδικτυακός τόπος Thisamericanlife.org δημοσίευσε απόκομμα της εφημερίδας της 8ης Φεβρουαρίου του 1979, στο οποίο αναφέρονται τα συστατικά αλλά και η δοσολογία που χρειάζεται για να δημιουργηθεί το αναψυκτικό.
Όμως δεν είναι μόνο τα υλικά που δίνουν αυτή την ξεχωριστή γεύση στην Coca Cola αλλά και ο τρόπος που γίνεται η ανάμιξη τους.

Το αναψυκτικό που πωλήθηκε για πρώτη φορά στην Ατλάντα το 1886 σε ένα και μόνο φαρμακείο διατίθεται πλέον σε περισσότερες από 200 χώρες ανά τον κόσμο.Τα υλικά είναι:

Υγρό εκχύλισμα Coca
Κιτρικό Οξύ
Καφεϊνη
Ζάχαρη
Νερό
Χυμός λεμονιού
Βανίλια
Καραμέλα

7 φορές περισσότερη γεύση
Αλκοόλ
Ελαιο πορτοκαλιού
Ελαιο λεμονιού
Ελαιο μοσχοκάρυδου
Κόλιανδρο
Νερόλι (αιθέριο έλαιο)
Κανέλα

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !