H συγγραφέαςVictoria Hislop μιλάει για το bestseller “Το Νησί”

0
Λίγο πριν ξεκινήσει η πολυαναμενόμενη σειρά του Mega “Το Νησί”, η συγγραφέας του βιβλίου που έγινε bestseller, μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους μιλά στο TLIFE.

Άπλή και ευδιάθετη η Victoria Hislop που συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους μέσα από την ιστορία της για τη Σπιναλόγκα και τον τρόπο διαβίωσης των λεπρών στο νησί αποκαλύπτει από που προήλθε η έμπνευση γι' αυτό το βιβλίο και γιατί δεν επέτρεψε να γυριστεί η ιστορία της σε ταινία του Χόλιγουντ.“Το Νησί” είναι ένα βιβλίο που έγινε διεθνές bestseller με 2.000.000 πωλήσεις εκ των οποίων 300.000 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και συνεχίζονται με εκπληκτικούς ρυθμούς.

Η πρώτη του έκδοση έγινε το 2005 στην Αγγλία, ακολούθησε η μετάφραση και η κυκυκλοφορία του στην Ελλάδα το 2007 και σε ακόμη 23 χώρες, ώστε μέσα σε 4 χρόνια να εκτοξευθεί στις λίστες των πιο επιτυχημένων μυθιστορημάτων παγκοσμίως.

Η γνωστή συγγραφέας αποκαλύπτει πως η έμπνευση για την ιστορία της ήρθε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Κρήτη. “
Το 2001 είχα πάει διακοπές με την οικογένειά μου στην Κρήτη. Κάποια στιγμή φύγαμε με μια βάρκα και πήγαμε στο νησί. Τότε πίστεψα πως αυτό ήταν ένα πολύ διαφορετικό μέρος, με πολύ καλή ατμόσφαιρά και ενέργεια. Έτσι από το πρώτο, κιόλας, απόγευμα άρχισα να γράφω. Η έμπνευση ήρθε αμέσως, δεν περίμενα στιγμή”, σημειώνει χαρακτηριστικά....Παράλληλα, η Victoria Hislop μιλά για τη βοήθεια που είχε στη συγγραφή του βιβλίου από έναν Κρητικό που είχε γνωρίσει εκεί και αναφέρει πως επειδή η ιστορία της ξυπνά μνήμες σε οικογένειες που είχαν ανθρώπους στη Σπιναλόγκα, προσπάθησε να είναι πολύ προσεχτική.

 “
Για 'μένα ήταν πολύ σημαντικό να είμαι προσεχτική με τις αυθεντικές ιστορίες και υπήρχε και η βοήθεια ενός Κρητικού, του Μανώλη Φουντουλάκη, που έζησε σ' αυτά τα μέρη και μου μίλησε πολύ για τον τρόπο ζωής τους και μου έλεγε να προσέχω γιατί είναι πραγματική ιστορία και όχι ένας μύθος ή κάτι που ανήκει στη φαντασία”, λέει χαρακτηριστικά.

Γιατί όμως, η συγγραφέας δεν δέχτηκε την μεταφορά του βιβλίου στο Χόλιγουντ, αλλά προτίμησε μια ελληνική σειρα;

Όπως αναφέρει στόχος της είναι να παρουσιαστεί η ιστορία όσο πιο ανθρώπινα γίνεται. “Δεν ήθελα “Το Νησί” να γίνει μια ταινία στο Χόλιγουντ γιατί φοβήθηκα ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ταινία τρόμου, αναφέρει και προσθέτει: “Οι χολιγουντιανές παραγωγές υπερβάλλουν και υπήρχε ο κίνδυνος να παρουσιάσουν τα σημάδια της ασθένειας με τέτοιο τρόπο που να κάνουν τους ανθρώπους αυτούς να μοιάζουν τρομακτικοί. Εγώ ήθελα να παρουσιαστεί αυτή η ιστορία των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τη λέπρα, αλλά συνεχίζουν να είναι συνάνθρωποί μας και έχουν ανάγκη από φροντίδα. Ήθελα να επικεντρώνεται στις ανθρώπινες ιστορίες και όχι μόνο στην ασθένεια”.

Τέλος, η ίδια ανέφερε πως η συνεργασία με το Mega και το αποτέλεσμα της τηλεοπτικής σειράς “Το Νησί” είναι πολύ καλή και της αρέσει ιδιαίτερα. Μάλιστα, δεν διστάζει ν' αποκαλύψει ότι πρόκειται για μία εξαιρετική παραγωγή σε όλα τα επίπεδα.
Οι ηθοποιοί είναι παραπάνω από εκπληκτικοί και δεν θα μπορούσαν να μοιάζουν περισσότερο με τους ήρωες που εγώ είχα φανταστεί”, συμπληρώνει.
 
Νατάσσα Στρόβιλα για το Tlife

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !